Keystone logo
University of Macerata

University of Macerata

University of Macerata

Invoering

137287_GiornatadelLaureato-9410.jpg

UniMC in één oogopslag

De University of Macerata (UniMC) is opgericht in 1290 en is een van de oudste universiteiten van Europa. In de loop der jaren zijn duizenden UniMc-afgestudeerden gerenommeerde professionals, ondernemers, vooraanstaande prominenten, opvoeders, onderzoekers geworden: zonder twijfel is er door de alumni van UniMC een stukje Italiaanse, Europese en internationale geschiedenis opgebouwd.

Dit glorieuze verleden wordt in de toekomst geprojecteerd en UniMc zet zich sterk in voor innovatie in zowel onderwijs als onderzoek: de focus op de geesteswetenschappen en sociale wetenschappen is de belangrijkste kracht van UniMC en "innoveren via de geesteswetenschappen" is het motto. Degenen die geïnteresseerd zijn in rechten, politieke wetenschappen en internationale betrekkingen, economie en zaken, onderwijs, toerisme en cultureel erfgoed, communicatie, talen, filosofie en geschiedenis, kunnen bij UniMc een perfecte plek vinden!

UniMC biedt een internationale omgeving en state-of-the-art services. Tegelijkertijd biedt het een unieke kans om een typisch Italiaanse manier van leven te ervaren: de universiteit bevindt zich in het stadscentrum, met zijn historische gebouwen en middeleeuwse Pathways . Het is een 'campus in de stad'!

De stad Macerata is een rustige maar levendige stad, gelegen tussen de zee en de bergen, het perfecte evenwicht tussen natuur en door de mens gemaakte constructies. In Macerata vinden veel culturele evenementen plaats, waarvan sommige internationaal bekend zijn, zoals het operaseizoen "Macerata Opera" en het singer-songwriterfestival "Musicultura", die beide plaatsvinden in de unieke en spectaculaire setting van de Sferisterio Arena.

Het gebied wordt gekenmerkt door een uitstekende kwaliteit van leven, dankzij de schone lucht en natuurparken van de provincie, evenals door de vredige maar levendige sfeer die aanwezig is in alle omliggende steden en dorpen in het lokale landschap. De stad Macerata ligt op een ideale locatie om alles te bereiken wat de provincie te bieden heeft. De Adriatische Zeekust, skigebieden, het Nationaal Park van de Sibillini-bergen, evenals andere interessante en belangrijke historische steden en bezienswaardigheden zijn allemaal relatief dichtbij.

Cultuur en kunst domineren de stad: veel monumenten en musea, samen met de uitmuntende civiele, religieuze en militaire architectuur, archeologische vindplaatsen, historische theaters en bibliotheken verspreid over het grondgebied, maken Macerata diep verbonden met zijn culturele wortels.

Onze missie

De universitaire missie bestaat uit:

  • Het verhogen van de waarde van een meer dan zeven eeuwen lange geschiedenis gewijd aan de verdienste en de kwaliteit van alle studenten, onderzoekers, professoren en technisch-administratief personeel;
  • Onze keuzes plannen met toewijding en intelligentie;
  • Het verbeteren en promoten van de resultaten van onderzoek naar de topgebieden
  • Ons internationale netwerk uitbreiden om lokale ontwikkeling te ondersteunen.

Locaties

  • Macerata

    Via Crescimbeni, 30/32 - 62100 Macerata, 62100, Macerata

Vragen