Keystone logo
University of Luxembourg Faculty of Science, Technology and Medicine

University of Luxembourg Faculty of Science, Technology and Medicine

University of Luxembourg Faculty of Science, Technology and Medicine

Invoering

Over de Universiteit

De Universiteit van Luxemburg, opgericht in 2003, is de enige openbare universiteit van het Groothertogdom Luxemburg. Meertalig, internationaal en onderzoeksgericht, het is ook een moderne instelling met een persoonlijke sfeer.

Over ons

• Opgericht in 2003

• Meertalig, internationaal, onderzoeksgericht

• 850 professionele experts (wetenschappelijk en wetenschappelijk personeel) ondersteunen 250 hoogleraren, universitair docenten en docenten bij hun onderwijs

• Dichtbij de Europese instellingen en het financiële centrum van Luxemburg

Welkom bij de Faculteit Wetenschappen, Technologie en Geneeskunde (FSTM)

De faculteit Wetenschappen, Technologie en Geneeskunde (FSTM) brengt multidisciplinaire expertise in op het gebied van wiskunde, natuurkunde, techniek, informatica en levenswetenschappen. Door zijn dubbele missie van onderwijs en onderzoek probeert de FSTM kennis te genereren en te verspreiden en nieuwe generaties verantwoordelijke burgers op te leiden, om de samenleving en het milieu waarin we leven beter te begrijpen, uit te leggen en vooruit te helpen.

Studeren aan de FSTM

Meer dan 2000 studenten zijn ingeschreven in 8 bachelors, 18 masters, 1 doctoral school en programma's voor levenslang leren. Studenten worden begeleid door een team van 80 internationale en gerenommeerde professoren en hoofddocenten. De FSTM biedt een uitstekende werkomgeving en mogelijkheden voor meertalige cursussen en cursussen in kleine groepen, vroege betrokkenheid bij onderzoeksprojecten en nauwe banden met instellingen en industrieën.

Onderzoek doen bij de FSTM

Samengesteld uit 5 afdelingen, neemt de FSTM deel aan baanbrekende wetenschap en innovatie in samenwerking met lokale en internationale partners. Meer dan 270 professoren, postdocs, doctoraatsstudenten, wetenschappelijk en technisch personeel voeren interdisciplinair onderzoek uit in een dynamische, gunstige en meertalige omgeving.

Locaties

 • Esch-sur-Alzette

  2, avenue de l'Université, L-4365 Esch-sur-Alzette, 4365, Esch-sur-Alzette

  • Luxembourg City

   162a, avenue de la Faïencerie, L-1511 Luxembourg, 1511, Luxembourg City

   Vragen