Keystone logo
University of Lisbon - Medfor

University of Lisbon - Medfor

University of Lisbon - Medfor

Invoering

Universidade de Lisboa (ULisboa) is de grootste en meest prestigieuze universiteit in Portugal en is een van Europa's toonaangevende universiteiten. Als erfgenaam van een universitaire traditie die meer dan zeven eeuwen beslaat, verwierf ULisboa zijn huidige status in juli 2013, na de fusie van de voormalige Universidade Técnica de Lisboa en Universidade de Lisboa.

ULisboa brengt verschillende kennisgebieden samen en heeft een bevoorrechte positie om de hedendaagse evolutie van wetenschap, technologie, kunst en geesteswetenschappen te faciliteren. De kwaliteit van onderwijs, onderzoek, innovatie en cultuur van ULisboa trekt een steeds groter wordend aantal talenten van over de hele wereld aan.

Welkom bij ULisboa

Universidade de Lisboa (ULisboa) is de grootste instelling voor hoger onderwijs in Portugal en een van de meest prestigieuze universiteiten in Europa.

Studeren aan ULisboa is het bijwonen van een mensgerichte universiteit die verdiensten voorstaat en zich sterk inzet voor onderwijs van hoge kwaliteit en voor de projectie ervan in de internationale scène van wetenschap en innovatie.

ULisboa biedt meer dan 400 graden op alle kennisgebieden. Met een academische staf van ongeveer 3.500 professoren en meer dan 400 onderzoekers bedient deze instelling een universum van 50.000 studenten.

De kwaliteit van onderzoek, innovatie en cultuur op ULisboa-scholen trekt een toenemend aantal internationaal talent aan dat projecten op het hoogste niveau wil ontwikkelen met de onderzoekseenheden en -groepen.

ULisboa bereidt professionals voor op de wereld en biedt hen de vaardigheden om aan de eisen van de wereldmarkt te voldoen. Bijdragen aan dit doel zijn de meer dan 550 overeenkomsten en protocollen die met internationale instellingen worden gevierd, wat de dagelijkse inzet van ULisboa om een compleet, kwalitatief hoogstaand en onderscheiden onderwijs te bieden, versterkt.

Toegang en toelating tot ULisboa

Het statuut voor internationale studenten, gepubliceerd in maart 2014, stelt de toelating van internationale studenten vast in het Portugese hoger onderwijs, 1e cyclus en geïntegreerde masters, via de speciale toelatingswedstrijd voor internationale studenten, waarvoor buitenlandse kandidaat-studenten met een diploma dat certificeert hun voltooiing van het secundair onderwijs in hun thuisland.

Van het International Student Statute zijn uitgesloten nationale studenten die tot een land van de Europese Unie behoren, of die geen nationale student zijn van een EU-land, legaal in Portugal wonen voor meer dan twee jaar ononderbroken. Deze studenten kunnen via het algemene toelatingsregime toelating krijgen tot het Portugese hoger onderwijs, als ze het secundair onderwijs hebben afgerond, de toelatingsexamens hebben afgelegd en aan de nodige voorwaarden voldoen.

Tenement houses in Lisbon
Joel Filipe / unsplash

De School of Agriculture - ISA

Het Instituto Superior de Agronomia (ISA), Landbouwschool, is de grootste en meest gekwalificeerde school voor graduate en postdoctorale graden in de landbouwwetenschappen in Portugal, en haar knowhow wordt nationaal en internationaal erkend.

Met meer dan 100 jaar ervaring heeft het zijn onderwijs aangepast aan zowel de technologische evolutie als de realiteit van het land, waarbij zowel kwaliteit als modernisering centraal staan.

ISA werd in 1930 geïntegreerd in de Technische Universiteit van Lissabon. Sinds 2013 werd het onderdeel van de Universiteit van Lissabon, als resultaat van de fusie van de Technische Universiteit van Lissabon en de voormalige Universiteit van Lissabon. Het heeft ongeveer 1500 studenten in graduate en undergraduate programma's, een faculteit van 116 docenten en 47 onderzoekers.

Tapada da Ajuda, gelegen in het hart van Lissabon, een ecologisch en botanisch park met ongeveer 100 ha, van erkend belang, is ook een aangename plek voor evenementen, recreatieve activiteiten en het ontdekken van sites, zoals het interessante amfitheater van steen , het Belvedere, de Tuin van de Parada, het Rugbyveld, het Astronomisch Observatorium, het Tentoonstellingspaviljoen, het Auditorium van Lagoa Branca, onder anderen.

Locaties

  • Lisbon

    Tapada da Ajuda 1349-017, Lisboa Portugal, 1349-017, Lisbon

Vragen