Keystone logo
© Instituto Superior Técnico
University of Lisbon - Instituto Superior Técnico

University of Lisbon - Instituto Superior Técnico

University of Lisbon - Instituto Superior Técnico

Invoering

De Universiteit van Lissabon (ULisboa) is de grootste en meest prestigieuze universiteit in Portugal en is een van Europa's toonaangevende universiteiten, met meer dan 50.000 studenten. Als erfgenaam van een universitaire traditie die meer dan zeven eeuwen omspant, is ULisboa medeverantwoordelijk voor het maken van de stad Lissabon tot een van de grote Europese hoofdsteden van cultuur en wetenschap, aangezien het jaarlijks meer dan 9.000 buitenlandse studenten verwelkomt (ongeveer 18% van het totaal aantal studenten) uit meer dan 100 landen, die op zoek zijn naar hoogwaardig onderwijs, een andere cultuur, heerlijk weer en de gastvrijheid en veiligheid die Lissabon en Portugal te bieden hebben (4e veiligste land ter wereld, 2021 Global Vredesindex). Gelegen in het hart van de stad, biedt het de hele gemeenschap de beste en meest diverse academische programma's en geloften om een unieke verrijkende ervaring te bieden.

Instituto Superior Técnico (Técnico) is de School of Engineering van de Universiteit van Lissabon. Técnico is bijna 11 decennia geleden opgericht en heeft ongeveer 12.000 studenten van meer dan 60 verschillende nationaliteiten. Técnico, de best gerangschikte in Portugal, wordt internationaal erkend vanwege zijn academische en wetenschappelijke uitmuntendheid op het gebied van engineering, architectuur, wetenschap en technologie, voor het bevorderen van de relatie tussen universiteit en bedrijfsleven en voor het aanmoedigen van innovatie, ondernemerschap, het scheppen van banen en kennis. Técnico biedt veel bachelor-, master-, doctoraats- en levenslange trainingsprogramma's en ontwikkelt onderzoeks-, ontwikkelings- en innovatieactiviteiten (RD&I), die essentieel zijn om onderwijs te bieden dat is gebaseerd op de hoogste internationale normen. Técnico heeft drie campussen met bevoorrechte toegang tot de belangrijkste bezienswaardigheden van Lissabon en tot het prachtige stadsresort (Sintra, Cascais, Estoril, Arrábida). De campus van Alameda, gelegen in een van de meest centrale gebieden van Lissabon, wordt bediend door een uitstekend openbaar vervoersnetwerk, waardoor alle punten van de stad gemakkelijk te bereiken zijn, en biedt een breed scala aan culturele, vrijetijds- en sportactiviteiten.

De afdeling Civiele Techniek, Architectuur en Georresources (DECivil) is een van de stichtende en grootste afdelingen van Técnico. DECivil heeft 141 docenten en 1500 BSc- en MSc-studenten (waarvan 14% internationaal), verdeeld over drie hoofdgebieden: (i) civiele techniek, (ii) mijnbouw en energiebronnen; en (iii) Architectuur. Daarnaast organiseert DECivil ook 250 Ph.D. studenten, in een zeer boeiende en diverse omgeving. Alle onderwijsprogramma's zijn sterk geworteld in solide experimenteel onderwijs en daarvoor zijn zeer goed uitgeruste laboratoria beschikbaar op verschillende gebieden, waar grensverleggend onderzoek wordt uitgevoerd, zoals blijkt uit de uitstekende posities in verschillende academische ranglijsten: Civiele Techniek - 2e (Europa) in 2021 NTU Taiwan Ranking en 17e (Europa) in Shanghai Ranking 2021; Petroleum Engineering - 47e (Wereld) in 2021 QS World University Ranking.

accreditatie

EUR-ACE® is een raamwerk en accreditatiesysteem dat een reeks normen biedt die hoogwaardige ingenieursopleidingen in Europa en daarbuiten identificeert. Het EUR-ACE®-label is een certificaat dat door een bevoegde instantie wordt uitgereikt aan een HOI (Hoger Onderwijsinstelling) voor elke technische opleiding die zij heeft geaccrediteerd.

176558_176554_euraceLogo.jpg

A3ES is het Portugese Agentschap voor de Evaluatie en Accreditatie van Hoger Onderwijs. Het accreditatiebesluit is afhankelijk van de beoordeling van (i) de kwaliteit van de prestaties van hogeronderwijsinstellingen en hun organieke eenheden, en (ii) de kwaliteit van de opleidingen die leiden tot een bepaalde graad. A3ES is een volwaardig lid van de European Association for Quality Assurance in Higher Education, staat vermeld in het European Quality Assurance Register for Higher Education en is lid van CHEA International Quality Group.

176559_176553_A3ES.png

Statistieken

 • 1911: Instituto Superior Técnico werd op 23 mei 1911 opgericht door Alfredo Bensaude.
 • 44,1% van de studenten krijgt een baan voordat ze afstuderen.
 • 91,4% van de afgestudeerden heeft binnen zes maanden na afstuderen een baan.
 • 73% van de MSc-afgestudeerden is werkzaam in hun vakgebied.
 • 10.987 Técnico-studenten schreven zich in.
 • 1.915 Wetenschappelijke publicaties in ISI Web of Science.
 • 58 spin-off bedrijven opgericht bij Técnico sinds 2009.
 • 3 Técnico heeft 3 campi (Alameda, Taguspark en CTN).
 • 3 Técnico biedt huisvesting in 3 studentenresidenties.
 • 30,9% van de internationale studenten volgt een Ph.D. programma.

  Campusfuncties

  Alameda

  Gelegen in een van de meest centrale gebieden van Lissabon, wordt de Alameda-campus omgeven door een breed scala aan openbaar vervoersnetwerken, waardoor u gemakkelijk toegang heeft tot alle punten van de stad. Er is een breed scala aan culturele, recreatieve en sportieve activiteiten rondom de campus.

  Taagpark

  Deze moderne campus, gelegen in Oeiras, werd in 2000 ingehuldigd en maakt deel uit van het Taguspark – Science and Technology Park, een van de belangrijkste technologische parken in het land, namelijk op het gebied van informatie- en communicatietechnologieën.

  Technologische en nucleaire technologie

  CTN – Tecnológico e Nuclear Campus, gelegen in Loures, is een van de belangrijkste technologieparken in het hele land, namelijk op gebieden die verband houden met nucleaire wetenschappen, maar ook op het gebied van radiologische bescherming en nucleaire veiligheid.

   toelatingen

   Vereiste documenten

   Aanvragen voor een bepaalde cursus of studiecyclus worden online gedaan. De aanvrager moet alle in de Regeling genoemde documenten overleggen, evenals een motivatiebrief die verwijst naar de geselecteerde cursus of studiecyclus. Om het aanvraagproces te voltooien, is het noodzakelijk om de volgende gescande documenten als PDF-bestanden in te dienen:

   • Recente foto;
   • Up-to-date cv;
   • Identificatiedocument / paspoort;
   • Kopie van CPF (alleen van toepassing op kandidaten voor BSc-graden met de Braziliaanse nationaliteit);
   • Een officieel academisch transcript dat je secundair onderwijs of gelijkwaardig hebt afgerond in het land van herkomst, met eindgemiddelde en bewijs van toegang tot examens in het hoger onderwijs (alleen van toepassing op kandidaten voor BSc-graden);
   • Officiële academische transcriptierecords van bachelordiploma en diploma met eindgemiddelde (alleen van toepassing op kandidaten voor MSc-graden);
   • Een document dat het type beoordelingsschema van de academische records specificeert (alleen van toepassing op kandidaten voor MSc-graden);
   • Document dat het Portugese taalniveau van de aanvrager certificeert: B1-niveau in de Portugese taal en voltooi het B2-niveau tot het einde van het eerste jaar van de opleiding (alleen van toepassing op kandidaten voor BSc-graden);
   • Verklaring onder ede, dat de aanvrager geen Portugese nationaliteit heeft, noch een andere nationaliteit die lid is van de EU en voldoet aan de vereisten die nodig zijn voor de categorie Toegang en toelating voor internationale studenten;
   • Bankoverschrijvingsbewijs van de betaling voor de aanvraagkosten.

   Visum vereisten

   Internationale studenten

   Burgers van landen buiten de Europese Unie of het Schengengebied moeten een visum aanvragen in hun land van herkomst, bij een Portugese ambassade/consulaat. Houd er rekening mee dat een 'toeristenvisum' niet geldig is voor studies in Portugal.

   Niet-Europese burgers die een verblijfsvergunning hebben in een Schengenland moeten een visum voor Portugal aanvragen in het land waar zij een verblijfsvergunning hebben als het verblijf langer dan 3 maanden duurt.

   De visumaanvraag moet enkele maanden van tevoren worden ingediend, omdat dit afhankelijk van het land van herkomst minimaal 12 weken kan duren. Sommige visumaanvragers kunnen ook worden onderworpen aan veiligheidscontroles. Voor meer informatie kunt u onderstaand document raadplegen.

   Studenten Europese Unie/EER/Zwitserland

   De eerste 3 maanden van uw verblijf in het land heeft u alleen een geldig identiteitsbewijs of paspoort nodig. Na deze periode moet u binnen 30 dagen een vergunning aanvragen bij het stadhuis van Lissabon en deze is 5 jaar geldig.

   Locaties

   • Lisbon

    Alameda Campus Av. Rovisco Pais, 1, 1049-001, Lisbon

    • Porto Salvo

     Taguspark Campus Av. Prof. Dr. Cavaco Silva, 2744-016, Porto Salvo

     • Bobadela

      CTN – Tecnológico e Nuclear Campus Estrada Nacional 10 (ao Km 139,7), 2695-066, Bobadela

      Vragen