Keystone logo
University of Leeds Klimaattoekomst: wetenschap, samenleving en politiek MSc
University of Leeds

Klimaattoekomst: wetenschap, samenleving en politiek MSc

Leeds, Verenigd Koninkrijk

12 Months

Engels

Full time

Request application deadline

Request earliest startdate

GBP 26.000 *

Op de campus

* VK: £ 12.500 – internationaal: £ 26.000

Invoering

Klimaatverandering is een van de meest bepalende crises van onze tijd geworden, die alle uithoeken van de wereld treft. Van extreem weer tot voedsel- en wateronzekerheid, de toekomst van onze planeet hangt af van gekwalificeerde specialisten om oplossingen te bieden om deze problemen te helpen bestrijden.

Onze Climate Futures Masters geven je een holistisch begrip van de klimaatcrisis en bieden de wetenschappelijke, sociale en politieke benaderingen die je nodig hebt om creatief en effectief te reageren op de ongekende, complexe en dynamische uitdagingen van een veranderend klimaat.

Het transdisciplinaire ontwerp van deze cursus betekent dat je te maken krijgt met meerdere perspectieven van toonaangevende klimaatexperts van de hele universiteit, waardoor je een uitgebreide en uitgebreide reeks vaardigheden krijgt waarmee je mislukte strategieën kunt uitdagen en in de toekomst innovatieve oplossingen kunt bieden. Je krijgt les van academici en onderzoekers die toegewijd zijn aan het bieden van klimaatoplossingen en die direct betrokken zijn bij een breed scala aan baanbrekend onderzoek rond de klimaatcrisis, wat betekent dat je aan het roer staat van innovaties zodra ze plaatsvinden.

Hier bij Leeds bieden we ook een unieke actieve, meeslepende leerervaring met de kans om de theorie in de praktijk te brengen en betrokken te raken bij spannende, op klimaat gebaseerde projecten op de campus, in de stad en daarbuiten.

Dit betekent dat je, als je eenmaal bent afgestudeerd, bent uitgerust met de diepgaande kennis, vaardigheden en praktische ervaring die je in staat zullen stellen om bij te dragen aan zinvolle klimaatactie en een uitdagende maar lonende carrière na te streven die bijdraagt aan duurzame wegen voor onze toekomst .

Leren en onderwijzen

Het programma hanteert een gemengde benadering van leren, waarbij digitale aanbiedingen worden ontwikkeld naast meeslepend face-to-face onderwijs.

Je krijgt het basismateriaal dat je nodig hebt om je het kernniveau van kennis en begrip te geven dat nodig is voor de cursus, ongeacht je achtergrond, gevolgd door digitaal materiaal om je eigen leerniveau te beoordelen.

Traditionele inhoud in de stijl van een lezing zal digitaal worden geleverd (bijv. als screencasts) en door de versterking van duidelijk gestructureerde voorbereidende lectuur die direct aansluit op de online en face-to-face activiteiten. Je tijd met onderwijzend personeel zal worden doorgebracht in face-to-face groepssessies, inclusief tutorials over onderzoeksvaardigheden en permanente professionele ontwikkeling (CPD), op uitdagingen gebaseerde workshops (bijv. seminars, debatten, hackathons, discussies), praktisch werk (bijv laboratoriumwerk, veldwerk en computergebaseerde sessies) en mondelinge/posterpresentaties.

Gezien de diversiteit in studentenachtergronden, zal het leren worden ondersteund met opt-in drop-in-sessies om extra hulp te bieden met academische vaardigheden, evenals opt-in gecombineerde levering van inzetbaarheidsgerelateerde training.

Gespecialiseerde faciliteiten en middelen

Als universiteit zijn we sterk betrokken bij duurzaamheid en het aanpakken van klimaatverandering, wat betekent dat we een scala aan gespecialiseerde faciliteiten en apparatuur van industriële kwaliteit hebben, waarvan een groot deel wordt gebruikt om ons onderzoek te ondersteunen.

Door middel van ons programma van meeslepend onderwijs, zul je je bezighouden met onze observatie- en experimentele faciliteiten; zoals boerderijen, bossen, natuurherstelprojecten, projecten voor hernieuwbare energie, instrumentatie op afstand en in situ die wordt uitgevoerd in samenwerking met het National Centre for Atmospheric Science en ons buitencentrum in het Yorkshire Dales National Park. Je hebt ook toegang tot het Atmosphere and Critical Zone Observatory, laboratoria en krachtige berekeningen.

Onze Virtuele Leeromgeving helpt je om je studie te ondersteunen: het is een centrale plek waar je alle informatie en hulpmiddelen voor de school, je programma en modules kunt vinden.

Je kunt ook profiteren van ondersteuning om je academische vaardigheden te ontwikkelen, binnen het curriculum en via online bronnen, workshops, één-op-één-afspraken en inloopsessies.

Actieve onderzoeksomgeving

Leer van en werk samen met de experts. De University of Leeds is de thuisbasis van verschillende toonaangevende onderzoeksinstituten op het gebied van klimaatverandering en duurzaamheid, die werken aan het aanpakken van de meest urgente milieu-uitdagingen van de planeet. Tijdens je opleiding krijg je les van leiders in hun vakgebied en ben je direct betrokken bij hun baanbrekende onderzoek.

Academici en onderzoekers die deze cursus doceren, zijn gevestigd in of werken samen met:

  • Priestley International Centre for Climate Change, een wereldwijd toonaangevend centrum voor beleidsrelevant, oplossingsgericht klimaatonderzoek dat de overgrote meerderheid van Britse overheidsdepartementen, grote bedrijven, het Intergovernmental Panel on Climate Change, VN-klimaatonderhandelingen (UNFCCC COP's), waaronder Action for Climate Empowerment, dwz op onderwijs, training en publieke participatie over klimaatverandering.
  • Place-based Climate Action Network, dat werkt aan het leveren van klimaatbeleid op mondiale tot lokale schaal en het Centre for Global Development dat zich bezighoudt met de transformatie van menselijke samenlevingen als reactie op kritieke mondiale uitdagingen zoals armoede, ongelijkheid en klimaatverandering.
  • Transformerende projecten op het gebied van klimaat- en milieuactie, zoals Living Labs, Sustainability Service en Geosolutions.
  • United Bank of Carbon en het White Rose Forest die bomen en bossen beschermen, planten en herstellen, zowel in het VK als over de hele wereld.
  • Klimaatcommissies voor Leeds en Yorkshire en Humber, die belanghebbenden uit de publieke, private en derde sector samenbrengen om ambitieuze stappen naar een koolstofarme, klimaatbestendige toekomst mogelijk te maken.
  • Centre for Global Security Challenges, dat interdisciplinaire banden binnen de universiteit bevordert rond het thema veiligheid in verband met kwesties als klimaatverandering, wereldwijde gezondheid en politiek geweld.
  • Het National Center for Atmospheric Science en Centre for Polar Observation and Modelling, beide gevestigd in Leeds en twee van de slechts zes onderzoekscentra die worden gefinancierd door de Natural Environment Research Council, leveren hun kernonderzoek naar atmosferisch en polair onderzoek.
  • Institute for Climate and Atmospheric Science, het meest diverse academische instituut voor atmosferisch onderzoek in het VK, en het UK Met Office, dat concrete meteorologische informatie levert voor het nemen van korte- en langetermijnbeslissingen over ecologische veerkracht.

Programma team

Het bredere programmateam bestaat uit experts uit verschillende relevante disciplines, zoals klimaatwetenschap, sociale studies en politiek.

In deze cursus krijg je les van onze deskundige academici, van docenten tot professoren. Je kunt ook les krijgen van professionals uit de industrie met jarenlange ervaring, evenals getrainde postdoctorale onderzoekers, die je in contact brengen met enkele van de knapste koppen op de campus.

leerplan

toelatingen

Over de school

Vragen