
Master of Science in de natuurkunde
Jyväskylän yliopisto, Finland
DUUR
2 Years
TALEN
Engels
TEMPO
Full time
DEADLINE VOOR AANMELDING
Aanvraagdeadline
EERSTE STARTDATUM
Sep 2025
COLLEGEGELD
EUR 12.000 / per year
STUDIE FORMAAT
Op de campus
Invoering
Het masterprogramma natuurkunde van de Faculteit Wiskunde en Natuurwetenschappen is een tweejarig (120 ECTS) voltijds programma dat in het Engels wordt gegeven.
Aanvragen voor deze masteropleiding kun je één keer per jaar in januari indienen. Eenmaal geaccepteerd, start je studie in september. Met dit programma studeer je af met het diploma Master of Science.
Waarom dit programma?
Je hebt vier opties om je studie te sturen:
- De optie Physics of Quantum Materials biedt deskundige vaardigheden op het gebied van de materiaalkunde.
- De optie Kernfysica en Nucleaire Astrofysica biedt competentie op het gebied van kern- en stralingsfysica voor onderzoek en toepassingen.
- De optie Particle and Quark Matter Physics and Cosmology biedt een uitgebreid inzicht in de grondbeginselen van materie en het universum.
- Ten slotte biedt de optie Natuurkundige toepassingen in technologie en samenleving natuurkundige kennis om een carrière op te bouwen in R&D en innovaties.
De werkgelegenheidsvooruitzichten zijn van oudsher uitstekend, omdat het programma vaardigheden biedt die zowel in de industrie als in de academische wereld gewaardeerd worden. Studies leggen ook de nadruk op projectmanagement en communicatieve vaardigheden.
Student profiel
Na het behalen van de huidige graad beheers je de vier sterke punten van een natuurkundige.
1. Vaardigheden in het identificeren van de essentie van natuurlijke fenomenen en het gebruiken van relevante modellen om complexe problemen op te lossen.
2. Vermogen om computers, experimentele apparaten en wiskundige en computationele hulpmiddelen te gebruiken bij het oplossen van problemen.
3. Expertise in teamwerk en schriftelijke en mondelinge wetenschapscommunicatie.
4. Ervaren in het leren en produceren van gloednieuwe kennis.
Wij zijn op zoek naar studenten met een passend hoger onderwijsdiploma (BSc in Natuurkunde of vergelijkbaar) en voldoende beheersing van de Engelse taal. Basisvaardigheden in de wiskunde (vooral calculus en lineaire algebra) zijn vereist, en ervaring met programmeren (bijvoorbeeld Python) is een voordeel. Geschikte velden van de graad zijn onder meer natuurkunde, technische natuurkunde of andere gerelateerde velden.
leerplan
Informatie over de opleidingsstructuur en studie-inhoud van de masteropleiding Natuurkunde.
Het programma vereist voltooiing van 120 ETCS binnen 2 jaar, inclusief de MSc-scriptie.
De verplichte studies omvatten minimaal 60-80 ECTS aan natuurkundecursussen, afhankelijk van je specialisatie. Daarnaast zijn taal-, communicatie- en beroepsvaardighedencursussen in het programma opgenomen.
Studenten zijn vrij om optionele cursussen aan de hele universiteit te kiezen, afhankelijk van cursusspecifieke vereisten. Optionele cursussen omvatten voorbereidende of gevorderde taalcursussen in verschillende talen aangeboden door het Centrum voor Meertalige Academische Communicatie, de module Basic Business Studies van de Jyväskylä School of Business en de Creating Careers Lecture Series, om maar een paar voorbeelden te noemen.
toelatingen
Getuigenissen van studenten
Carrièremogelijkheden
Tijdens de studie versterk je je expertise op het gebied van materiaalkunde, nucleaire wetenschappen, deeltjesfysica en kosmologie, of natuurkundige toepassingen. Omdat de principes van de natuurkunde onafhankelijk zijn van taal, cultuur of de toestand van de economie, verzekert deze expertise een voordeel voor afgestudeerden op de mondiale arbeidsmarkt. Na je afstuderen kun je projecten ontwerpen en leiden binnen de internationale sfeer en vloeiend communiceren over wetenschap.
Studenten die afstuderen aan het programma kunnen werk vinden bij universiteiten, onderzoeksinstituten, hightechbedrijven, defensie, de financiële sector, de game- en software-industrie.
Na je afstuderen heb je mogelijk ook de mogelijkheid om een doctoraatsstudie in de natuurwetenschappen aan te vragen.