Keystone logo
University of Insubria Master in biotechnologie voor de biogebaseerde en gezondheidsindustrie
University of Insubria

Master in biotechnologie voor de biogebaseerde en gezondheidsindustrie

2 Years

Engels

Full time

31 Jul 2024

Sep 2024

EUR 3.300 / per year *

Op de campus

* Biotechnologie voor de biogebaseerde en gezondheidsindustrie: 200-3.300 € per jaar

Invoering

Er wordt een beroep gedaan op biotechnologieën om veel van de huidige uitdagingen op het gebied van de menselijke gezondheid, voeding, levenskwaliteit en het milieu op te lossen. Industriële biotechnologieën vertegenwoordigen het meest geavanceerde en toegepaste aspect van dit vakgebied.

De professionele figuur gevormd door de opleiding beschikt over de knowhow voor de exploitatie van organismen, cellen of biomoleculen om biogoederen (innovatieve medicijnen, nutraceuticals, bioplastics, nieuwe hernieuwbare energiebronnen) en biodiensten (duurzame industriële processen, innovatieve landbouwpraktijken, bioremediatie en circulaire economieprocessen) met als uiteindelijk doel het verbeteren van het welzijn van mens en dier en de kwaliteit van het milieu.
De biotechnologiesector vertoont een constante groei in termen van omzet en aantal hooggespecialiseerde werknemers en wordt gekenmerkt door extreem grote investeringen in R&D.

De biotechnoloog is een professionele figuur die een rol met hoge verantwoordelijkheid kan spelen bij de ontwikkeling, het beheer en de controle van onderzoeks- en productieprocessen op verschillende gebieden, zoals de farmaceutische industrie, de groene chemie, de agrovoedings- en veehouderijsector, de milieusector, sector en de productie van hernieuwbare energie.

De arbeidsparticipatie van afgestudeerden in biotechnologie voor de biogebaseerde en gezondheidsindustrie is zeer hoog, ook omdat Lombardije het Italiaanse district is met de hoogste concentratie biotechnologische bedrijven en dankzij de nabijheid van de biomedische cluster van het kanton Ticino (Zwitserse Confederatie). .

Bovendien wordt een internationale en actuele voorbereiding, zeer gewaardeerd door de arbeidsmarkt, bereikt via verschillende samenwerkingen met Italiaanse en buitenlandse onderzoeksgroepen, de Erasmus+- en de Double Degree-programma's (in samenwerking met de Universiteit voor Chemie en Technologie in Praag).

toelatingen

Beurzen en financiering

leerplan

Programma collegegeld

Over de school

Vragen