Keystone logo
University of Helsinki Master in materiaalonderzoek
University of Helsinki

Master in materiaalonderzoek

Helsinki, Finland

2 Years

Engels, Fins, Zweeds

Full time

Aanvraagdeadline

Vraag de vroegste startdatum aan

EUR 18.000 / per year *

Op de campus

* voor niet-EU/EER-studenten

Invoering

Kan materiaalonderzoek het energieprobleem oplossen?

Alle technologie om ons heen is gebaseerd op materialen. Materiaalonderzoek heeft de grote kans om grote maatschappelijke problemen op te lossen en nieuwe ontdekkingen te doen op het gebied van energie, voedsel, water, veiligheid, gezondheid en welzijn, milieu, duurzaam gebruik van hulpbronnen en verstedelijking. Nieuwe fascinerende materialen met onverwachte eigenschappen, afgestemd op de behoeften van onze samenleving, kunnen de manier waarop we ons dagelijks leven leiden veranderen.

Materiaalonderzoek is het rijkste en meest multidisciplinaire veld in de natuurwetenschappen. Het masterprogramma in materiaalonderzoek is gebaseerd op natuurkunde, scheikunde, biologie en medische wetenschappen, wiskunde en informatica, allemaal op een samenhangende en op zichzelf staande manier onderwezen. Je bestudeert bijvoorbeeld biomaterialen, nanomaterialen, slimme materialen, polymeren, composieten, elektronica, energieopwekking en -opslag en groene en duurzame materialen.

Aan het studeren

Het masterprogramma in materiaalonderzoek is gebaseerd op natuurkunde, scheikunde, biologie en medische wetenschappen, wiskunde en informatica, allemaal op een samenhangende en op zichzelf staande manier onderwezen . Alle docenten gebruiken hun eigen actuele onderzoek in het veld in hun onderwijs. Je bestudeert bijvoorbeeld biomaterialen, nanomaterialen, slimme materialen, polymeren, composieten, elektronica, energieopwekking en -opslag, maar ook groene en duurzame materialen.

Je hebt de mogelijkheid om een deel van je studie en/of masterscriptie in een internationale samenwerking te doen . Het programma werkt samen met CERN, de internationale fusiereactor ITER, internationale synchrotron-lichtbronnen en röntgenvrije elektronenlasers , om er maar een paar te noemen. We gebruiken de nieuwste technologie om methoden te ontwikkelen voor het synthetiseren van nieuwe materialen, ze te simuleren met behulp van supercomputers en ze te karakteriseren en te manipuleren met behulp van ultrageluid, deeltjesbundels en verschillende golflengten van licht.

toelatingen

leerplan

Programma resultaat

Beurzen en financiering

Carrièremogelijkheden

Programma collegegeld

Over de school

Praten met studenten

Vragen