
Master in
Master in hedendaagse samenlevingen University of Helsinki

Invoering
Hoe de complexe problemen van hedendaagse samenlevingen te begrijpen?
Naarmate samenlevingen steeds diverser worden, snel veranderen en geconfronteerd worden met ongelijkheden, is er een groeiende behoefte aan professionals die getraind zijn in het analyseren van deze dynamiek. Kies het masterprogramma in Contemporary Societies (COS) om een expert te worden in de analyse van hedendaagse samenlevingen.
In dit programma kies je uit vijf hoofdvakken : sociologie, sociaal en openbaar beleid, sociale psychologie, sociale en culturele antropologie of ontwikkelingsstudies. Je bestudeert ook thema's als etnische relaties en migratie, geest en samenleving, sociaal-culturele verschuivingen en bronnen van ongelijkheden.
Als afgestudeerde ben je gekwalificeerd om te werken in zowel de publieke als de private sector, bij de overheid of in verschillende soorten organisaties. Ook beschik je over uitstekende kwalificaties om een academische carrière en PhD-studies voort te zetten.
toelatingen
leerplan
Structuur en inhoud
De omvang van het masterprogramma is 120 studiepunten (ECTS), te behalen in twee studiejaren. Het bestaat uit:
- Gezamenlijke studies 5 sp
COS-seminarie 5 sp - Studietrajectspecifieke vakken 55 sp
15 ECTS geavanceerde algemene studies in de discipline
10 ECTS afstudeerseminar
30 ECTS Masterscriptie - Specialisatiestudies in een thema Pathway 15 - 25 ECTS
Thematisch Pathways : etnische relaties en migratie; Geest en Maatschappij; Sociaal-culturele verschuivingen; Bronnen van ongelijkheid - Onderzoeksvaardigheden (kwantitatief en/of kwalitatief) 15 ECTS
- Algemene studies in het masterprogramma 10-20 ECTS
Beroepsopleiding (bijv Demola) of Stage of Onderwijs- of Onderzoekspracticum 5 – 15 ECTS
Academisch schrijven 5 ECTS - Keuzevakken 5 – 20 ECTS
(Taalstudies en/of thematische cursussen naar keuze van de student. Mobiliteitsvenster)
COS biedt vijf hoofdvakken (studietrajecten):
- Ontwikkelings studies
- Sociale en culturele antropologie
- Sociale psychologie
- Sociaal en openbaar beleid
- Sociologie
Om te solliciteren moet je een bachelordiploma hebben, inclusief studies in een van deze disciplines of verwante gebieden. Je moet je aanmelden voor het studietraject dat het dichtst bij je eerdere studies ligt.
Afhankelijk van je studietraject bestudeer je een of meer van de volgende thema's: Etnische Relaties en Migratie, Geest en Maatschappij, Sociaal-Culturele Verschuivingen en Bronnen van Ongelijkheid.
Cursussen en lesgeven
Het programma omvat studies in het door jou gekozen studietraject: sociologie, sociaal en openbaar beleid, sociale psychologie, sociale en culturele antropologie en ontwikkelingsstudies en thematische studies.
De volgende thematische Pathways zijn beschikbaar:
- Etnische relaties en migratie: sociologie en sociale psychologie
- Geest en Maatschappij: Sociologie en Sociale Psychologie
- Sociaal-culturele verschuivingen: sociale en culturele antropologie; Ontwikkelings studies
- Bronnen van ongelijkheid: sociaal en openbaar beleid, sociologie en ontwikkelingsstudies
De thematische Pathways benadrukt de sterke punten van het onderzoek bij de University of Helsinki en zijn methodologische expertise. Als student kun je vakken van alle Pathways vakken opnemen in je keuzevakken.
De internationale docenten zijn onderzoeksleiders in hun vakgebied en hebben jarenlange ervaring met het lesgeven aan multiculturele studentengroepen. Alle deelnemende disciplines behoren tot de beste 100 vakken in de QS World University Ranking by Subject.
Het onderwijs in het COS-programma is zo georganiseerd dat u expertise en vaardigheden kunt verwerven die relevant zijn voor het beroepsleven, evenals kwalificaties voor doctoraatsstudies. De unieke context die het COS-programma biedt, helpt je om veelzijdige expertise te ontwikkelen. Met het programmaontwerp kunt u uw individuele portfolio samenstellen op basis van uw interesses en carrièreplannen.
Tijdens je eerste jaar in het programma studeer je in je studietraject en volg je cursussen COS-thema's en onderzoeksvaardigheden. Je begint ook aan je werk voor je masterscriptie. Het tweede jaar bestaat uit verdere thematische studies, het volgen van scriptieseminars en het schrijven van je scriptie.
Het gehele cursusprogramma wordt in het Engels gegeven.
Masterproef
Je oriënteert je al in het eerste studiejaar op je masterscriptie, al schrijf je je scriptie over een onderwerp dat aansluit bij je studietraject en het relevante thema Pathway vooral in het tweede jaar. Je oefent met het schrijven van scripties in scriptieseminars, waar docenten en medestudenten feedback geven op je werk. Je krijgt ook een scriptiebegeleider toegewezen, die je begeleidt en feedback geeft tijdens het schrijven van je scriptie.
Het voltooien van de scriptie vereist het vermogen om onderzoeksvragen te formuleren, wetenschappelijke teksten te schrijven en onderzoeksmethoden toe te passen. Het leert je informatie te verwerven en te produceren en zelfstandig onderzoek te doen. Het kan je zelfs inspireren om een onderzoeksloopbaan te kiezen als promovendus of onderzoeker buiten de academische wereld.
Studentenleven
Het studentenleven en vooral de studentenorganisatiecultuur is uitzonderlijk rijk en divers in Finland. Ook bij de University of Helsinki zijn meer dan 250 studentenorganisaties actief binnen de Student Union van de University of Helsinki (HYY).
Als student en lid van de Student Union (HYY) heb je recht op veel voordelen en diensten. Denk aan betaalbare studentenhuisvesting, basisgezondheidszorg, sportfaciliteiten en studentenmaaltijden. Ook krijg je tal van kortingen, bijvoorbeeld op OV-tarieven door het hele land.
Studieomgeving
De thuisbasis van het COS-programma is de faculteit Sociale Wetenschappen aan de University of Helsinki , in het hart van Helsinki en de City Center Campus. De Binnenstadscampus, met 21.000 studenten, ligt in de buurt van veel potentiële werkplekken: ministeries, belangrijke openbare instellingen, hoofdkantoren van ngo's en de faculteiten Onderwijs, Rechten, Sociale Wetenschappen, Letteren en Geesteswetenschappen en Godgeleerdheid.
Finland in het algemeen, en de University of Helsinki in het bijzonder, bieden een uitzonderlijk rijke omgeving voor interdisciplinaire studies gericht op hedendaagse samenlevingen. De internationale docenten zijn onderzoeksleiders in hun vakgebied en hebben jarenlange ervaring met het lesgeven aan multiculturele studentengroepen. Alle deelnemende disciplines behoren tot de beste 100 onderwerpen in de QS World University Ranking by Subject. Bovendien investeert het COS-programma in het opbouwen van een alumninetwerk en ondersteunt het je bij zowel internationale mobiliteit als werkervaring.
Galerij
Programma resultaat
Waarom hedendaagse samenlevingen?
Naarmate samenlevingen steeds diverser worden, snel veranderen en met ongelijkheden worden geconfronteerd, is er een groeiende behoefte aan professionals die zijn opgeleid in de analyse van deze dynamiek.
In het masterprogramma in Contemporary Societies (COS) zul je:
- focus op de belangrijkste thema's in de dynamiek van hedendaagse samenlevingen, zowel in een Europese als een mondiale context
- een expert worden in de analyse van hedendaagse samenlevingen
- expertise en vaardigheden verwerven die relevant zijn voor het beroepsleven en kwalificaties
- bouw uw individuele portfolio op basis van uw interesses en carrièreplannen
- krijg ondersteuning voor zowel internationale mobiliteit als werkervaring
- studierichtingen die behoren tot de beste 100 vakken in de QS World University Ranking by Subject
- worden gegeven door medewerkers die onderzoeksleiders zijn in hun vakgebied en langdurige ervaring hebben met het lesgeven aan multiculturele studentengroepen
Carrièremogelijkheden
carrières
Het onderwijs in het masterprogramma in Contemporary Societies (COS) is zo georganiseerd dat je expertise en vaardigheden kunt verwerven die relevant zijn voor het beroepsleven, evenals kwalificaties voor doctoraatsstudies. De unieke context die het COS-programma biedt, helpt je om veelzijdige expertise te ontwikkelen. Het programmaontwerp stelt u in staat om uw individuele portfolio op te bouwen op basis van uw interesses en carrièreplannen.