Master in computerwetenschappen
Helsinki, Finland
DUUR
2 Years
TALEN
Engels, Fins, Zweeds
TEMPO
Full time
DEADLINE VOOR AANMELDING
Aanvraagdeadline
EERSTE STARTDATUM
Vraag de vroegste startdatum aan
COLLEGEGELD
EUR 18.000 / per year *
STUDIE FORMAAT
Op de campus
* voor niet-EU/EER-studenten
Invoering
Hoe gaat jouw programmacode de wereld veranderen?
Informatica heeft een schitterende toekomst ! In het masterprogramma Computer Science krijg je de vaardigheden die je kunnen leiden om nieuwe netwerkoplossingen te creëren, de toekomstige digitale samenleving op te bouwen, veilige digitale diensten te ontwikkelen of betrokken te zijn bij een baanbrekend softwareproject. Misschien ga je algoritmen ontwikkelen voor het gebruik van genoomgegevens in de geneeskunde of busroutes optimaliseren met behulp van positioneringsgegevens. Vraag je je af wat er allemaal geautomatiseerd kan worden? Of wil je dieper graven en onderzoeker worden?
In de masteropleiding Computerwetenschappen kun je een expert worden op een breed scala van gebieden. U krijgt toegang tot de aandachtsgebieden van onderzoek in de informatica aan de University of Helsinki : algoritmen, gedistribueerde of netwerksystemen en software-engineering. Je verwerft blijvende professionele vaardigheden voor specialistische, ontwerp- of managementfuncties in het bedrijfsleven, of voor onderzoek en doctoraal onderwijs, aangezien de masteropleiding informatica je geschikt maakt voor zowel zelfstandig werken als multidisciplinair teamwerk.
De kwaliteit van het onderwijs binnen de informatica-opleiding aan de University of Helsinki is herhaaldelijk benadrukt in nationale en internationale onderwijsbeoordelingen. Het studentgerichte, diepgaande leren geeft je een solide basis voor een leven lang leren. Studeren aan de toonaangevende onderzoekseenheid voor computerwetenschappen in Finland biedt je constante interactie met actueel onderzoek en inzicht in de ontwikkelingspatronen in het veld.
De werkgelegenheidsvooruitzichten binnen het vakgebied zijn uitstekend. Als afgestudeerde kun je werk vinden in gevarieerde functies binnen het ICT-veld over de hele wereld, zowel als ondernemer en werknemer, binnen kleine of grote bedrijven en organisaties in de private, publieke of derde sector. Je diploma is ook een uitstekende springplank naar een doctoraatsprogramma.
toelatingen
leerplan
De omvang van het masterprogramma Computerwetenschappen bedraagt 120 studiepunten, verdeeld in kerncursussen, studietrajectspecifieke cursussen en overige cursussen. Het is mogelijk om de opleiding in twee jaar af te ronden, met een goedgekeurd persoonlijk studieplan.
De studietrajecten in het masterprogramma Computerwetenschappen zijn Algoritmen, Netwerken en diensten, en Softwaresystemen. Studenten kunnen aan het begin van hun studie een van deze tracks selecteren op basis van hun voorkeuren. De gevolgde studie bepaalt welke vakken de studenten moeten volgen.
De studies zijn onderverdeeld in kerncursussen, opleidingsspecifieke cursussen en overige cursussen, bestaande uit:
80 credits of advanced courses, including:
- Shared courses within the programme
- Courses within the programme which support the thesis topic
- Master’s thesis, 30 credits
40 credits of other courses from your own or other programmes:
- The other courses can include a work-orientation period
The study tracks in the Master’s Programme for Computer Science are:
- Algorithms
- Networks
- Software
You select one of the study tracks according to your preferences at the beginning of your studies.
Master's Thesis
De geavanceerde module in de Master of Science-graad omvat een scriptie (30 cr), waarmee studenten blijk geven van hun vermogen tot wetenschappelijk denken, inzicht in onderzoeksmethoden, diepgaande kennis van het scriptieonderwerp en hun aanleg voor wetenschappelijke schriftelijke communicatie zoals die in de praktijk wordt toegepast. in de wetenschappelijke gemeenschap. Veel voorkomende basistypen van scripties zijn de op literatuur gebaseerde vergelijking of analyse, en de experimentele of constructieve toepassing. Al deze moeten de diepgaande kennis van de onderzoeksliteratuur binnen het vakgebied van de schrijver en het leren van de communicatiestijl die gangbaar is in computerwetenschappelijke publicaties gemeen hebben.
Een deel van de scripties wordt in samenwerking met onderzoeksgroepen van de afdeling geschreven, waardoor je wellicht al vóór het behalen van je diploma kunt meedoen aan toponderzoek. Vanwege de breedte van het vakgebied en de impact ervan op de samenleving, bestrijken de onderwerpen van scripties veel verschillende thema's; De laatste tijd omvatten de thesisonderwerpen bijvoorbeeld cloud computing, big data, beheer van grote genoomgegevens, machinaal leren, service- en modelgebaseerde oplossingen, softwareontwikkelingsmethoden en softwarekwaliteitsborging.
Om je te begeleiden in het scriptieproces hebben we het Computer Science Colloquium geïntroduceerd. Als eerstejaarsstudent hoor je presentaties van scripties over verschillende onderwerpen, en dit geeft je een manier om je specialisatie te kiezen en mensen te leren kennen die dezelfde interesses delen. Zodra u via het colloquium (of een andere route zoals een gevorderdencursus of seminar) een begeleider en een onderwerp heeft gevonden, kunt u een presentatieslot van het colloquium reserveren.
International Scope and Cooperation
Binnen het programma komt bijna een derde van de studenten uit het buitenland en worden de vervolgcursussen gegeven door internationale onderzoekers. De University of Helsinki en de Faculteit Wetenschappen bieden veel mogelijkheden voor internationale activiteiten:
- Student exchange in one of the exchange locations of the faculty or university
- Traineeships abroad
- Internationale taken binnen de studentenorganisaties of Student Union
- Language courses at the Language Centre of the University of Helsinki
Computer science at the University of Helsinki is also a popular exchange location. Exchange students have come from 14 countries in recent years. The students in the department have taken exchange periods in 16 countries in the past few years.
Bij de Faculteit der Natuurwetenschappen, Wiskunde en Natuurwetenschappen zijn je studiemogelijkheden niet beperkt tot de modules die je opleiding aanbiedt. Je kunt vakken kiezen uit andere opleidingen, zowel binnen jouw faculteit als bij de andere faculteiten van de universiteit. Het onderwijs binnen de masteropleidingen Data Science en Life Science Informatics wordt vormgegeven in nauwe samenwerking met de masteropleiding Computer Science.
The flexible study rights agreement (the JOO) allows you to take courses at other Finnish universities, so it is easy to tailor your degree according to your interests and career plans.
Contacten met het beroepsleven zijn belangrijk in elke fase van het programma. Veel studenten informatica werken naast hun studie en kunnen deze ervaring in hun studie verwerken via het stagiairgedeelte van de opleiding. Je bedrijfsidee kun je uitwerken tijdens de ondernemerscursussen van de universiteit en bij Think Company, een ontmoetingsplaats voor studenten en onderzoekers die geïnteresseerd zijn in het starten van bedrijven, maar ook voor zakelijke partners op verschillende terreinen.
In addition, you can participate in research projects through thesis and seminar work, i.e. concrete research work. Writing your MSc thesis in cooperation with a corporation or research organisation is also a good way to improve your working-life abilities.
Computer science at the University of Helsinki participates in the Luma network, spreading programming and digital-society skills to school pupils and the public.
De computerwetenschappen aan de University of Helsinki werken nauw samen met bedrijven op het gebied van netwerken, gegevensbeveiliging, datawetenschap, enz. Binnen het gebied van gegevensbeveiliging bestaat er het Intel Collaborative Research Institute (ICRI-SC); het Nokia Center for Advanced Research (NCAR) werd in het voorjaar van 2016 opgericht om onderzoek naar datawetenschap en netwerken te bevorderen.
TheHelsinki Institute for Information Technology (HIIT) is a joint research institute of the University of Helsinki and Aalto University. Through this collaboration, the research in computer science in the Helsinki region gains considerable added value and international impact.
Galerij
Programma resultaat
Waarom informatica?
De opleiding in het masterprogramma informatica geeft je:
- de mogelijkheid om uw kennis op de verschillende gebieden van de informatica te verbeteren
- de vaardigheid om wetenschappelijke informatie in uw eigen vakgebied te zoeken, te beoordelen en te analyseren en de methoden van het veld op een ethische en duurzame manier toe te passen
- het vermogen om op te treden als een expert in informatica en om de werkwijzen en methoden van uw vakgebied te ontwikkelen in samenwerking met specialisten uit andere vakgebieden
- mondelinge en schriftelijke communicatievaardigheden in een internationale werkomgeving
Het kwaliteitsonderwijs in het computerwetenschappenprogramma van de University of Helsinki is herhaaldelijk benadrukt in nationale en internationale onderwijsbeoordelingen. Het studentgerichte, diepgaande leren biedt u een solide basis voor levenslang leren. Studeren aan de toonaangevende onderzoekseenheid voor informatica in Finland biedt je een constante interactie met huidig onderzoek en inzicht in de ontwikkelingspatronen in het veld.
De werkgelegenheidsvooruitzichten binnen het vakgebied zijn uitstekend. Als afgestudeerde kun je over de hele wereld werk vinden in uiteenlopende functies binnen het ICT-veld, zowel als ondernemer als werknemer, bij kleine of grote bedrijven en bij organisaties in de private, publieke of derde sector.
Beurzen en financiering
Our scholarship program is for students who are applying to the University of Helsinki. These scholarships are intended for excellent students from outside the EU/EEA, who wish to complete a Master's program at the University of Helsinki. Grants can be applied while applying to the University of Helsinki’s Master’s programs.
For more information about scholarships, please visit the university website.
Carrièremogelijkheden
De werkgelegenheidsvooruitzichten binnen het vakgebied zijn uitstekend. Als afgestudeerde van de masteropleiding Computerwetenschappen kun je werk vinden in uiteenlopende functies binnen het ICT-veld, zowel als werknemer als als ondernemer, bij kleine of grote bedrijven en bij organisaties in de private, publieke of derde sector. Vanwege het mondiale karakter van het vakgebied kun je overal ter wereld werk vinden. Je diploma is bovendien een uitstekende springplank naar een doctoraatsprogramma.