Keystone logo
University of Helsinki Master in Europese en Noordse studies
University of Helsinki

Master in Europese en Noordse studies

Helsinki, Finland

2 Years

Engels

Full time

Request application deadline

Request earliest startdate

EUR 18.000 / per year *

Op de campus

* voor niet-EU/EER-studenten

Invoering

Europa. Waarom maakt het uit?

De wereld wordt een steeds kleinere plaats - een planeet die we allemaal samen delen , en proberen die uitdagingen, tegenstellingen en conflicten op te lossen die haar tot op het bot dreigen te schudden.

Wat is de rol van Europa hierin, met zijn historische en filosofische erfenissen, een door conflicten geteisterd verleden, maar tegelijkertijd voortdurende inspanningen om te streven naar vrede en samenwerking? Hoe zit het met de Scandinavische landen die symbool zijn geworden voor gelijkheid, welzijn en verbinding met de natuur?

Leren over Europese samenlevingen, politiek en cultuur, met een Scandinavisch tintje , geeft je sleutels om de wereld om je heen te begrijpen en uiteindelijk te transformeren.

Aan het studeren

Om het huidige Europa te begrijpen, is veel meer nodig dan het begrijpen van het proces van Europese integratie. De spanningen, uitdagingen en mogelijkheden die zich vandaag manifesteren hebben hun wortels in een langere politieke, sociale en culturele geschiedenis.

De eenheden die verantwoordelijk zijn voor het programma worden gerekend tot de beste in Europa en daarbuiten, waardoor de studenten kwalitatief hoogstaand op onderzoek gebaseerd onderwijs en toezicht worden gegarandeerd. Als student van het programma heb je ook de vrijheid om je eigen initiatieven te volgen en heb je toegang tot een breed scala aan cursussen die door de University of Helsinki georganiseerd.

Waarom Europese en Scandinavische studies?

In het masterprogramma European and Nordic Studies (ENS) krijg je een rijk en multidisciplinair begrip van de Europese samenleving, politiek en cultuur vandaag en in de geschiedenis. Al die tijd put het programma uit de sterke punten van Noords onderzoek naar Europa met een sterke focus op regionale samenwerking, diversiteit, identiteiten, instellingen, cultuur en politiek van geschiedenis en herinnering. Je leert de Noordse landen kennen vanuit een Europees perspectief en Europa vanuit een Noords perspectief.

Het bestuderen van de manieren waarop Europeanen samenwerken, hoe Europese staten en samenlevingen met elkaar verbonden zijn en hoe ze worden bestuurd, vormt een belangrijk onderdeel van het programma. Naast de integratieprocessen en de evolutie en het functioneren van de Europese Unie, belicht het programma het belang van regionale samenwerking in de Scandinavische context, de betrekkingen van de EU met haar buurlanden en haar plaats in het mondiale systeem.

Dit is een uniek programma in de Scandinavische landen waar je je kunt specialiseren in Nordic Studies in het Engels.

toelatingen

leerplan

Programma resultaat

Beurzen en financiering

Carrièremogelijkheden

Programma collegegeld

Over de school

Chat with students

Vragen