Keystone logo
University of Hawai'i

University of Hawai'i

University of Hawai'i

Invoering

Hawai'inuiākea School of Hawaiian Knowledge, opgericht in 2007, is het Kamakakūokalani Center for Hawaiian Studies, Kawaihuelani Center for Hawaiian Language, Ka Papa Lo'i O Kānewai Cultural Garden, Native Hawaiian Student Services en het Decanaat.

Hawai'inuiākea is de eerste nieuwe school of hogeschool die sinds 1982 op de Mānoa-campus is gevestigd, en het is het enige college met inheemse kennis in een Research I-instelling in de Verenigde Staten.

De missie van de Hawai'inuiākea School of Hawaiian Knowledge is om alle gebieden en vormen van Hawaiiaanse kennis na te streven, te bestendigen, te onderzoeken en nieuw leven in te blazen.

Om excellentie te bereiken en te behouden in het nastreven van kennis betreffende de inheemse bevolking van Hawai'i, hun oorsprong, geschiedenis, taal, literatuur, religie, kunsten en wetenschappen, interacties met hun oceanische omgeving en andere volkeren; en om deze kennis te openbaren, te verspreiden en toe te passen voor de verbetering van alle volkeren.

Locaties

  • Kailua-Kona

    Ane Keohokalole Highway,73-4225, 96740, Kailua-Kona

    Opleidingen

    Vragen