Keystone logo
University of Hamburg - School of Integrated Climate and Earth System Sciences SICSS

University of Hamburg - School of Integrated Climate and Earth System Sciences SICSS

University of Hamburg - School of Integrated Climate and Earth System Sciences SICSS

Invoering

School voor geïntegreerde klimaat- en aardsysteemwetenschappen

SICSS is in 2008 opgericht als een graduate school van het Cluster of Excellence 'Integrated Climate System Analysis and Prediction (CliSAP)', lopend van 2007-2018. Onze eerste promovendi begonnen hun projecten als SICSS-leden in 2008 en onze eerste MSc-studenten schreven zich in oktober 2009 in. Sindsdien is SICSS erg snel gegroeid!

Vandaag huisvesten we permanent zo'n 75 promovendi en zo'n 45 MSc-studenten. Sinds de zomer van 2019 verzorgt SICSS alle vroege loopbaanfasen. Naast de MSc en het doctoraatsprogramma zijn we ook verantwoordelijk voor een Post-Doc-programma en alle genderkwesties, gerelateerd aan vroege loopbaanondersteuning.

Interdisciplinair onderwijs en onderzoek in SICSS

SICSS staat voor interdisciplinair en onderzoeksgericht onderwijs in Earth and Climate System Science. SICSS verbindt studenten en kandidaten met verschillende wetenschappelijke achtergronden en expertises en maakt geïntegreerd, innovatief onderwijs mogelijk. SICSS bereidt je voor op het werken als expert op verschillende gebieden van klimaatverandering: als onderzoeker op het gebied van natuur-, sociale en economische wetenschappen, als adviseur of als expert in nationale en internationale organisaties. Het hoge niveau van disciplinair en interdisciplinair onderzoek, de individuele ondersteuning en begeleiding en de internationale sfeer bij SICSS vormen de inspirerende achtergrond van ons programma.

Al onze programma's beginnen met een introductiecursus die een expert-gebaseerd overzicht geeft van de disciplines die zich bezighouden met klimaatwetenschappen. De interdisciplinaire kennis die in deze cursussen is opgedaan, wordt aangevuld met cursussen over specifieke onderzoeksvaardigheden die nodig zijn voor een carrière in de aard- en klimaatwetenschappen. Dit omvat vaardigheden op het gebied van wetenschappelijk schrijven, presenteren of leiderschap. Andere cursussen voor onderzoeksvaardigheden zijn gewijd aan programmeren, computertalen, modelleringstools of visualisatie. De cursussen onderzoeksvaardigheden worden aangevuld met cursussen over goede wetenschappelijke praktijk en interculturele training.

Locaties

  • Hamburg

    School of Integrated Climate System Sciences Universität Hamburg Grindelberg 5 20144 Hamburg Germany, , Hamburg

Vragen