Keystone logo
University of Guyana

University of Guyana

University of Guyana

Invoering

Turkeyen Campus

De University of Guyana is de enige nationale hogeronderwijsinstelling University of Guyana . Het werd in april 1963 opgericht met de volgende missie: "Kennis van de hoogste standaard ontdekken, genereren, verspreiden en toepassen voor de dienst aan de gemeenschap, de natie en de hele mensheid in een atmosfeer van academische vrijheid die ruimte biedt voor gratis en kritisch onderzoek. "Het begon zijn activiteiten in oktober van datzelfde jaar aan het Queens College, de eerste middelbare school van het land, voordat het verhuisde naar de Turkeyen Campus in 1970. Aanvankelijk waren de programma's beperkt tot de kunsten, natuurwetenschappen en sociale wetenschappen . Een faculteit van onderwijs werd opgericht in 1967, en dit werd gevolgd door de Faculteit van Technologie in 1969, het Instituut voor Afstand en Permanente Educatie (IDCE), begon als een extra-murale eenheid, in 1975, de Faculteiten van Landbouw (1977) en gezondheidswetenschappen (1981), de laatste als een uitgroei van natuurwetenschappen.

Een bosbouweenheid werd opgericht in 1987 en werd vervolgens onderdeel van de Faculteit Landbouw. ​​In 2003 fuseerden de faculteiten Kunst en Onderwijs tot de school voor onderwijs en geesteswetenschappen. Daarnaast zag de ommekeer van het Millennium de vorming van de School voor Aard- en Omgevingswetenschappen (SEES), ontstaan ​​uit de fusie van de afdeling Geografie en de eenheid Milieu-studies. Ook werd het Biodiversiteitscentrum gecreëerd, dat relevant is voor de activiteiten van SEES en de faculteit voor land- en bosbouw en een centrum voor informatietechnologie (CIT), dat de hele universiteit bedient. De University of Guyana breidde in 2000 uit met de toevoeging van de Tain Campus in Berbice. (In oktober 2016 werd SEES, als onderdeel van een bredere reorganisatie, omgevormd tot de faculteit Earth and Environmental Studies, met een decaan als academisch en administratief hoofd van de unit.)

De University of Guyana biedt nu meer dan 60 niet-gegradueerde en afgestudeerde (postacademische) programma's aan, waaronder in natuurwetenschappen, techniek, milieustudies, bosbouw, stedelijke planning en management, toeristische studies, onderwijs, creatieve kunsten, economie, rechten, medicijnen, optometrie, en verpleging. Verschillende online-programma's zijn beschikbaar, evenals extra-murale klassen via de IDCE op vier locaties - in de stad Georgetown en de steden Anna Regina, Essequibo, Regio 2; Linden, Upper Demerara, Regio 4; en New Amsterdam, Berbice, Regio 6. De instelling heeft een inschrijving voor 2016 van ongeveer 8.000 studenten en heeft meer dan 20.000 studenten afgestudeerd, die lokaal, regionaal en internationaal een succesvolle loopbaan hebben doorlopen in alle professionele velden van onderneming. De universiteit levert ook een belangrijke bijdrage aan de publieke en private sector en aan de nationale economie.

De universiteit biedt certificaat, diploma, associate degree, undergraduate degree, graduate (post-graduate) graad en professionele opleidingen. Deze programma's worden uitgevoerd via de volgende zeven organisatorische eenheden, genaamd faculteiten, die elk worden geleid door een decaan: landbouw en bosbouw; Earth and Environmental Studies; Onderwijs en Geesteswetenschappen; Gezondheidswetenschappen, met een school voor geneeskunde; Natuurwetenschappen; Sociale wetenschappen; en technologie. De grootste eenheid is de Faculteit der Sociale Wetenschappen, met de volgende zeven afdelingen: Bedrijfs- en managementstudies; Centrum voor communicatiewetenschappen; Economie; Overheid en internationale zaken; Graduate Studies; Wet; en sociologie. Het Department of Business en Management Studies, de grootste eenheid in de Faculteit der Sociale Wetenschappen, biedt drie programma's; Boekhouding, bankwezen en financiën en marketing. Ook heeft het ongeveer 1500 studenten, de grootste groep in de Faculteit der Sociale Wetenschappen en 15 faculteiten (10 voltijds en 5 deeltijd). Bovendien beheert het gezamenlijk het in licentie gegeven Commonwealth of Learning Masters in Business Administration en Public Affairs (CMBA / PA).

Locaties

  • Georgetown

    Turkeyen Campus, Georgetown, , Georgetown

Vragen