
Msc moleculaire biologie en biotechnologie
Groningen, Nederlanden
DUUR
2 Years
TALEN
Engels
TEMPO
Full time
DEADLINE VOOR AANMELDING
01 May 2025*
EERSTE STARTDATUM
01 Sep 2025
COLLEGEGELD
EUR 24.200 / per year **
STUDIE FORMAAT
Op de campus
* EU/EER en niet-EU/EER studenten
** - EU, 14.200 euro. - Buiten de EU per jaar
Invoering
MSc Molecular Biology and Biotechnology
Wilt u de fundamentele processen te ontrafelen in levende cellen? Wil je 'leven' te begrijpen op moleculair niveau? Wilt u applicaties te ontdekken op basis van fundamenteel moleculair onderzoek? Biomolecular Sciences is een internationaal georiënteerd onderzoek en zakenwijk die sterk richt zich op deze thema's, met de nadruk op structurele biologie, biochemie, moleculaire en cellulaire biologie, microbiologie, systeembiologie (incl. bioinformatica), en biotechnologie (incl. synthetische biologie).
De fundamentele kennis over 'leven' op moleculair niveau rijdt verscheidene toegepast georiënteerde onderzoeksprojecten in samenwerking met grote industriële partners en de steun van de overheid aan biobased oplossingen te bieden voor de huidige maatschappelijke uitdagingen op het gebied van milieu, energie, chemie, materialen, water, Agro / Food, and Health.
Tijdens de masteropleiding in Molecular Biology and Biotechnology, die u aanschaft diepgaande kennis en vaardigheden via upperlevel theoretische en praktische opleiding in een zodanige wijze dat u zich zeer bekwaam op het gebied van Biomolecular Sciences en uitstekende perspectieven te krijgen voor een zelfstandige carrière in een academische of industriële onderzoeksomgeving. de masteropleiding in Moleculaire Biologie en Biotechnologie wordt voornamelijk georganiseerd door de Groningen Biomolecular Sciences and Biotechnology Institute (GBB) onderzoeksinstituut. Onderzoek is in de eerste plaats fundamenteel en nieuwsgierigheid gedreven binnen twee grote thema's, Molecular Mechanisms of Bioprocessen en Phsyiology and Systems Biology. Het onderzoek is zowel vaak multidisciplinaire en samenwerkingsverbanden met specialisatie in de volgende GBB belangrijke gebieden:
- Molecular Systems Biology
- Moleculaire Celbiologie van complexe processen
- membraaneiwitten
- Structuur-functie relaties van eiwitten
- Microbiële Biotechnologie en Biokatalyse
- Chemische en Synthetische Biologie
toelatingseisen
Een bachelordiploma in een van de volgende gebieden:
- Biologie, met inbegrip van de specialisatie Molecular Biology of Biotechnology of specialisatie Medische Biologie (inclusief cursussen Algemene Chemie en Bio-informatica)
- Biologie of Life Science & Technology, met als hoofdvak Molecular Life Sciences of Biomedische Wetenschappen
- Scheikunde, met inbegrip van de specialisatie Biochemie of Biophysical Chemistry
- Life Science and Technology, specialisatie Genomics en Proteomics of Molecular Medical Cell Biology
De toelatingscommissie kan besluiten wat je nodig hebt om aanvullende cursussen te volgen
Het bewijs van Engels taalvaardigheid is vereist (TOEFL 580/237/92, IELTS 6.5, Cambridge Certificate of Proficiency in het Engels), met uitzondering van studenten wier moedertaal Engels
leerplan
Programma-opties op het gebied van biomoleculaire wetenschappen
Het selectieve masterprogramma is speciaal bedoeld voor studenten die primair een carrière in onderzoek nastreven en het studietempo van elk cohort dat in september begint kunnen bijhouden.
Dit is een 2-jarige opleiding met 60 ECTS-credits per jaar; de meeste cursussen zijn 5 ECTS. Het programma begint met een reeks geavanceerde cursussen over de stand van zaken in de biomoleculaire wetenschappen, gevolgd door een reeks optionele cursussen over specialistische onderwerpen of vaardigheden die zijn afgestemd op de individuele voorkeuren van de student. Een groot deel van het programma is gewijd aan twee onderzoeksprojecten, waarbij de studenten volledig ingebed worden in een onderzoeksgroep naar keuze om hun eigen onderzoek uit te voeren. Om een optimale begeleiding en een eersteklas onderzoeksomgeving te garanderen, moet het eerste project (30-40 ECTS) worden uitgevoerd bij het Groningen Biomolecular Sciences and Biotechnology Institute (GBB). Het tweede project (30 EC) moet worden uitgevoerd in een andere onderzoeksgroep, hetzij aan de GBB, de University of Groningen , of elders, om nieuwe technieken en wetenschappelijke benaderingen te leren en het wetenschappelijke netwerk uit te breiden. Indien gewenst kan dit tweede project ook in het buitenland gedaan worden. De specialisatie Chemische Biologie omvat 20 ECTS in speciale cursussen.
In het buitenland studeren
- Studeren in het buitenland is aan te raden
- Gemiddeld 30 weken
- Maximaal 60 EC
Uitwisseling: Al onze wetenschappelijke en technische programma's bieden mogelijkheden om in het buitenland te studeren bij een aantal partnerinstellingen. Onze partners zijn onder meer top-100 universiteiten in Europa (bijvoorbeeld in Duitsland, het VK en Zweden) en in de VS, China, Zuidoost-Azië en Zuid-Amerika. Onze uitwisselingsprogramma's duren doorgaans een semester en tellen mee voor je einddiploma.
toelatingen
Carrièremogelijkheden
Vooruitzichten op de arbeidsmarkt
Biomoleculaire wetenschappers, afgestudeerden van de masteropleiding Biomoleculaire Wetenschappen, kunnen nastreven:
- een doctoraat op het gebied van Biomoleculaire Wetenschappen, Biomedische Wetenschappen, Life Sciences, Biochemie of Bio(nano-)technologie
- Een R&D-functie in de Life Sciences-, Medische-, Farmaceutische of Voedingsindustrie
- Een functie als wetenschappelijk adviseur in een bedrijf