Keystone logo
University of Groningen MA in mediastudies
University of Groningen

MA in mediastudies

Groningen, Nederlanden

18 Months

Engels, Nederlands

Full time

Request application deadline

Sep 2024

EUR 2.314 / per year *

Op de campus

* EU/EER-studenten: € 2209 | niet-EU/EER-studenten: € 14570

Invoering

Journalistiek (Engelstalig)

Ben je gepassioneerd door nieuws en wil je de actualiteit rapporteren en analyseren? Wil je weten waarom de journalistiek tegenwoordig zo snel verandert? Deze track leidt studenten uit verschillende delen van de wereld op om internationale journalisten te worden, met diepgaande academische kennis op het gebied van Journalistiek Studies gepresenteerd door journalistieke onderzoekers en intensieve training door ervaren journalisten, en biedt een solide basis in de vaardigheden die nodig zijn om te slagen in de journalistiek van vandaag.

Voor de track Journalistiek geldt een selectieprocedure.

Dataficatie en digitale geletterdheid

Dit MA-traject biedt studenten de mogelijkheid om geavanceerde kennis op te doen van de digitale transformaties die de samenleving ingrijpend veranderen. Als je geïnteresseerd bent in digitale media, hoe digitalisering en dataficatie de samenleving transformeren, en hoe een perspectief van digitale geletterdheid je helpt om kennis over deze transformatie in verschillende beroepen toe te passen, dan is deze track de juiste keuze voor jou.

Mediacreatie en innovatie

In deze MA-track verkennen studenten hoe media worden geproduceerd en (her)gebruikt in een digitaal tijdperk. Je bestudeert hoe nieuwe mediatechnologieën innovatieve formats en onderscheidende praktijken van mediagebruik, hergebruik en consumptie mogelijk maken. Als je geïnteresseerd bent in het creëren van media en de manier waarop creativiteit en verschillende vormen van (digitale) storytelling haar praktijken vormgeven, dan is deze track de juiste keuze voor jou.

Sociale media en samenleving

Deze MA-track biedt een kritische verkenning van sociale media binnen hedendaagse genetwerkte samenlevingen en leidt studenten op om op een verantwoorde manier met (big) data te werken. Als je geïnteresseerd bent in hoe sociale media de samenleving transformeren en wilt leren hoe je sociale media-gegevens kunt analyseren voor onderzoeks- en professionele doeleinden, dan is dit programma de juiste keuze voor jou.

toelatingen

leerplan

Programma collegegeld

Carrièremogelijkheden

Over de school

Chat with students

Vragen