Keystone logo
University of Groningen MA in Europese studies
University of Groningen

MA in Europese studies

Groningen, Nederlanden

2 Years

Engels

Full time

Request application deadline

Sep 2024

EUR 2.250 / per semester *

Op de campus

* Niet-EU/EER-paspoorthouders; EU/EER paspoorthouders: € 1.475 per semester zonder verzekering en met de standaard consortium vrijstelling

Invoering

Waarom is het voor veel mensen moeilijk om zich als Europeanen te identificeren? Hoe beschermt Europa zijn minderheden? en hoe moet de Europese Unie zich positioneren in een snel veranderend mondiaal landschap?

Let op: Alle aanvragen worden alleen via onze eigen website verwerkt en geaccepteerd. Aanvragen die via de officiële University of Groningen -website worden ingediend, worden niet in behandeling genomen.

Euroculture biedt geweldige kansen als je geïnteresseerd bent in het begrijpen en vormgeven van het huidige Europa. Ons tweejarige masterprogramma is ideaal voor studenten die begrijpen dat de toekomst van Europa niet alleen zal worden gevormd door economie en politiek, maar ook door strijd over identiteiten, waarden en erfgoed.

Met een interdisciplinaire aanpak die cursussen van ten minste twee toonaangevende Europese universiteiten combineert met een stage en hands-on vaardigheidstraining, bereidt Euroculture je voor om het verschil te maken in carrières zoals diplomatie, internationaal zakendoen, onderzoek, journalistiek, cultureel management en Europese administratie. Euroculture is door de Europese Commissie erkend als Master of Excellence.

Waarom deze opleiding in Groningen studeren?

Euroculture in Groningen is er trots op een van de oprichters te zijn van het programma (1999) en op haar prestaties als Programma van Uitmuntendheid. Sinds 2010 zijn we geselecteerd als (een van de) beste European Studies Programme(s) in Nederland (bron: Master Keuzegids). Verder behoort de University of Groningen tot de wereldwijde top 100 van de drie belangrijkste ranglijsten ('Shanghai, THE en QS World University Rankings).

De internationale staf van Euroculture is gepromoveerd in verschillende disciplines, zoals geschiedenis, culturele studies, politieke wetenschappen, Europees recht, Europese studies en internationale betrekkingen. De academische en onderzoeksfocus in Groningen is de notie van culturele identiteit en haar relatie tot Europese integratie in al haar dimensies. Begrippen als “Europeanisering” en “Burgerschap” zijn belangrijke elementen in seminars. Trans-Atlantische betrekkingen en Oost-Azië zijn ook in Groningen prominent aanwezig.

Groningen is ook een uitstekende woonplaats omdat deze universiteitsstad levendig en gezellig is, met ongeveer 1 op de 5 inwoners student. Voor studenten zijn er uitstekende faciliteiten, niet alleen voor studeren (ICT, bibliotheek, Stagebureau, International Office), maar ook voor sport, entertainment en vrije tijd.

toelatingen

leerplan

Programma collegegeld

Carrièremogelijkheden

Over de school

Chat with students

Vragen