Keystone logo
University of Groningen MA in Europese literatuur en interculturaliteit
University of Groningen

MA in Europese literatuur en interculturaliteit

Groningen, Nederlanden

1 Years

Engels, Nederlands

Full time

Request application deadline *

Sep 2024

EUR 2.314 / per year **

Op de campus

* EU/EER en niet-EU/EER studenten: 1 mei - Nederlandse studenten: 15 augustus

** EU/EER-studenten: € 2.314 | niet-EU/EER-studenten: € 16.000

Invoering

Welkom bij de masteropleiding European Literature and Interculturality. Dit unieke en innovatieve literatuurprogramma is gebaseerd op baanbrekend onderzoek in literaire studies en heeft een internationale reikwijdte en omvat verschillende moderne Europese talen.

De masteropleiding European Literature and Interculturality is ondergebracht bij de afdeling Europese Talen en Culturen. Deze internationale, interdisciplinaire en meertalige omgeving biedt uitstekende mogelijkheden voor onderzoek en dompelt hen onder in levendige netwerken van experts in verschillende Europese landen en talen. Studenten moeten één hoofdtaal kiezen. Ze kunnen kiezen uit de volgende talen: Frans, Fries, Duits, Italiaans, Russisch, Spaans en Zweeds.

De masteropleiding European Literature and Interculturality biedt je academische vaardigheden en benaderingen die je voorbereiden om als cultureel expert te opereren, waar het ook om teksten gaat: in de media, in instellingen en in netwerken.

Elke cursus bouwt voort op een theoretische basis, maar traint tegelijkertijd je onderzoeksvaardigheden en het vermogen om te communiceren met verschillende doelgroepen.

Bovendien kunnen studenten kiezen voor een of twee interdisciplinaire seminars in literatuur die in teamverband worden gegeven door experts uit verschillende vakgebieden. Voorbeelden van dergelijke interdisciplinaire vakken zijn: 'Literatuur en conflict' en 'Modernistische geografieën'.

Waarom dit programma in Groningen studeren?

  • Expert: het programma biedt de mogelijkheid om expert te worden in een van de doeltalen en abstract en analytisch denken te ontwikkelen in relatie tot interculturele praktijken
  • Groepsgrootte: we werken in kleine groepen waarin de actieve participatie en inbreng van alle studenten zeer gewaardeerd wordt
  • Innovatief en divers: we waarderen originele ideeën en stimuleren de ontmoeting van uiteenlopende perspectieven. Onze medewerkers onderscheiden zich ook door hun vernieuwende onderzoeks- en onderwijsmethoden
  • Internationaal: onze medewerkers zijn gepromoveerd aan verschillende Nederlandse en internationale universiteiten (Pisa, Freiburg, Nottingham, Cambridge, Leiden, München)
  • Inzetbaarheid: interculturele en overdraagbare vaardigheden

leerplan

toelatingen

Programma collegegeld

Carrièremogelijkheden

Over de school

Chat with students

Vragen