Keystone logo
University of Groningen

University of Groningen

University of Groningen

Invoering

University of Groningen

De University of Groningen is een top 100 onderzoeksuniversiteit met een wereldwijde kijk. We staan momenteel op de 75e plaats in de Times Higher Education-ranglijst en bieden meer dan 30 Engelstalige bacheloropleidingen en meer dan 125 masteropleidingen aan . De universiteit, opgericht in 1614, is een van de oudste onderzoeksuniversiteiten van Nederland. We zijn een echte internationale universiteit, met meer dan 36.000 studenten en 9.000 internationale studenten van meer dan 120 verschillende nationaliteiten.

Waarom kiezen voor Groningen?

Onderwijs van topkwaliteit : de University of Groningen biedt een gevarieerd aanbod van interessante, hoog aangeschreven opleidingen. Als student krijg je hoogwaardige begeleiding en heb je veel keuzemogelijkheden. De University of Groningen is bekroond met het kwaliteitslabel 'Beste Traditionele Universiteit van Nederland'.

Toponderzoek: we behoren tot de toponderzoeksuniversiteiten in Europa. In 2016 won onze hoogleraar Ben Feringa de Nobelprijs voor de Scheikunde. De universiteit doet grensverleggend en maatschappelijk relevant onderzoek en ons onderzoek slaat bruggen tussen disciplines.

Bruisend studentenleven : Groningen is een bruisende studentenstad. De bevolking heeft de laagste gemiddelde leeftijd van Nederland. Een op de vier van de 200.000 inwoners is student. Overal zie je studenten: studeren in het park, genieten van het uitgaansleven en verschillende bijbaantjes. Groningen is een veilige en groene stad om in te wonen en werd verkozen tot een van de gelukkigste steden van Europa.

400 jaar reputatie : De University of Groningen heeft een rijke geschiedenis en een uitstekende reputatie. In de 400 jaar van haar bestaan hebben veel zeer getalenteerde mensen in uiteenlopende disciplines aan de universiteit gestudeerd of gewerkt, waaronder vier Nobelprijswinnaars, de eerste vrouwelijke universiteitsstudent van Nederland, de eerste vrouwelijke docent, de eerste Nederlandse astronaut en de eerste president van de Europese Bank.

Echt internationaal : we staan bekend om onze grote internationale gemeenschap. Jaarlijks studeren bijna 6.000 internationale studenten in Groningen uit meer dan 120 landen. Wonen in Groningen zonder Nederlands te spreken is geen probleem; je kunt eten bestellen, kleding kopen en zelfs sportlessen volgen in het Engels. De University of Groningen heeft sterke internationale connecties, wat betekent dat je gemakkelijk een deel van je studie in het buitenland kunt studeren. Daarnaast bieden we in samenwerking met andere grote Europese universiteiten een aantal unieke internationale masterprogramma's aan.

Bacheloropleidingen

We bieden meer dan 30 Engelstalige bacheloropleidingen aan . Negen van onze bacheloropleidingen hebben het kwaliteitslabel " Topopleiding " behaald.

Masteropleidingen

Op dit moment biedt de University of Groningen meer dan 125 Engelstalige masterprogramma's aan, waarvan er 18 zijn beoordeeld als "Top Rated Program" in Nederland.

Faculteiten

Onderzoek en onderwijs aan de University of Groningen zijn georganiseerd binnen 11 verschillende faculteiten. Deze faculteiten zijn:

Faculteit Economie en Bedrijfskunde
Faculteit Gedrags- en Maatschappijwetenschappen
Faculteit Godgeleerdheid en Religiewetenschappen
Faculteit Letteren
Faculteit Medische Wetenschappen
Faculteit der Rechtsgeleerdheid
Faculteit Ruimtelijke Wetenschappen
Faculteit Wijsbegeerte
Faculteit Wetenschappen en Ingenieurswetenschappen
Hogeschool Groningen
Campus Fryslân

Campusfuncties

  Beurzen en financiering

  De universiteit zet zich in voor het erkennen van excellentie in academische prestaties door een aantal beurzen aan te bieden voor internationale studenten en onderzoekers. Er zijn verschillende beurzen beschikbaar voor internationale studenten die gemotiveerd zijn om bachelor-, master- en Ph.D. programma's, maar ook voor uitwisselingen, korte cursussen en onderzoeksverblijven aan onze universiteit.

  Ranglijsten

  De University of Groningen

  Programma Toelatingseisen

  Toon uw toewijding en bereidheid om te slagen op de business school door het GMAT-examen af te leggen - het meest gebruikte examen voor toelating dat uw kritisch denk- en redeneervermogen meet.

  Download de GMAT-miniquiz om een voorproefje te krijgen van de vragen die u in het examen zult tegenkomen.

  Locaties

  • Groningen

   University of Groningen PO Box 72

   • Leeuwarden

    Wirdumerdijk 34, CE Leeuwarden Netherlands, 8911, Leeuwarden

    Vragen