Keystone logo
© BIMM University
University of Glasgow - College of Science & Engineering

University of Glasgow - College of Science & Engineering

University of Glasgow - College of Science & Engineering

Invoering

De Universiteit van Glasgow, opgericht in 1451, is de vierde oudste universiteit in de Engelssprekende wereld. We behoren tot de top 100 van universiteiten ter wereld.

Het college voor wetenschappen en technologie

Het toonaangevende onderzoek van het College of Science and Engineering en de impact die het heeft op de wereldeconomie, maakt het een opwindende en stimulerende omgeving om in te werken. Ons onderzoek omvat zeven academische disciplines en varieert van fundamentele ontdekkingen tot het aanpakken van grote maatschappelijke uitdagingen en het ontwikkelen van nieuwe technologieën. Ons onderwijs wordt geïnformeerd door ons toonaangevende onderzoek en is ontworpen om afgestudeerden met kennis en vaardigheden te ontwikkelen om leiders van de toekomst te worden.

Onze diverse masterprogramma's variëren van traditionele disciplines tot de opkomende technologieën van de 21e eeuw. De zes scholen van het College zijn:

 • School of Chemistry
 • School voor Informatica
 • James Watt School of Engineering
 • School voor geografische en aardwetenschappen
 • School voor Wiskunde en Statistiek
 • School voor Natuur- en Sterrenkunde

De universiteit van Glasgow

 • staat op de 86e van de wereld: Times Higher World University Rankings 2022.
 • is uitgeroepen tot Scottish University of the Year in The Times & The Sunday Times Good University Guide 2022.
 • verwelkomt studenten uit meer dan 140 landen wereldwijd.
 • heeft ongeveer 35.000 niet-gegradueerde en postdoctorale studenten.
 • heeft een wereldwijde gemeenschap van meer dan 219.000 alumni.
 • is een belangrijke werkgever in de stad Glasgow met meer dan 9.000 medewerkers, waaronder meer dan 4.800 onderzoeks- en onderwijzend personeel.
 • doet een investering van £ 1 miljard in onroerend goed om onderzoeks- en onderwijsfaciliteiten op de campus uit te breiden.
 • heeft een jaarlijks onderzoeksinkomen van meer dan £ 168 miljoen.
 • is lid van de prestigieuze Russell Group van toonaangevende Britse onderzoeksuniversiteiten.

Campusfuncties

Gilmorehill Campus

Onze belangrijkste Gilmorehill-campus is gevestigd in het West End van de stad, binnen handbereik van het stadscentrum met het openbaar vervoer of te voet. Het is een compacte, campusachtige omgeving met alle voordelen van een grote stad.

Gilmorehill is de thuisbasis van de meeste van onze onderwijs- en onderzoeksfaciliteiten en zal binnenkort worden uitgebreid als onderdeel van ons campusontwikkelingsprogramma van £ 1 miljard met een mix van onderzoek, onderwijs en openbare ruimtes.

In het midden van de campus staat het prachtige Gilbert Scott-gebouw, met een iconische klokkentoren die een van de meest opvallende bezienswaardigheden van Glasgow is.

Op deze campus hebben we geweldige indoorsportfaciliteiten, waaronder een zwembad van 25 meter, twee studentenverenigingen, ons museum en onze kunstgalerie en een enorme bibliotheek over 12 verdiepingen.

En aangezien we ons in het hart van West End bevinden, wordt de campus omringd door winkels, cafés, bars, restaurants, supermarkten en een bioscoop.

Een revolutie teweegbrengen in uw lesgeven en leren

We creëren een campus om de volgende generatie wereldveranderaars te inspireren. Naast onze hoofdcampus wordt een terrein van 14 hectare ontwikkeld met een geplande totale investering van £ 1 miljard. Ons vlaggenschip James McCune Smith Learning Hub is het eerste gebouw dat wordt opgeleverd via ons campusontwikkelingsprogramma, met voltooiing tegen de zomer van 2020.

Het gebouw van £ 90 miljoen zal flexibele leerruimten en op technologie gebaseerde leermiddelen bevatten. Deze moderne studieruimte zal niet alleen onze onderwijscapaciteit vergroten, maar ook flexibele ruimtes bieden voor clubs en verenigingen, conferenties en evenementen, en het studentgerichte hart van de campus worden.

 • 24 uur per dag toegang
 • Capaciteit voor 2500 studenten
 • Collegezaal met 500 zitplaatsen
 • Interactieve onderwijsruimten
 • cafe

Dumfries Campus

De University of Glasgow in Dumfries is een landelijke campus in het zuidwesten van Schotland met een hechte gemeenschap van studenten uit het VK en de rest van de wereld.

Een gastvrije leeromgeving

Vriendelijke residenties en kleine klassen helpen je om studenten en personeel uit alle disciplines te leren kennen. Je krijgt les van academici die tot de toponderzoekers in hun vakgebied behoren en een vooruitstrevende visie hebben op interdisciplinair onderwijs en onderzoek.

Een idyllische locatie

De campus van Dumfries ligt in een lommerrijk park van 85 hectare met een prachtig uitzicht op de monding en heuvels van Solway, de nabijheid van wandel- en fietspaden, rivieren en meren, en een wandeling of een korte busrit naar het historische stadscentrum. Met uitstekende vervoersverbindingen is de rest van het VK gemakkelijk te bereiken; Glasgow en Edinburgh zijn iets minder dan twee uur rijden, terwijl Carlisle minder dan een uur is.

Een netwerk van partners

We zijn er trots op een partnerschapscampus te zijn en onze bibliotheek- en IT-faciliteiten te delen met de University of the West of Scotland en Dumfries & Galloway College.

Garscube Campus

Ons prachtige landgoed Garscube beslaat 200 hectare aan de noordwestelijke grens van de stad en ligt op slechts 6,5 km van de Gilmorehill-campus van de universiteit.

Garscube is de thuisbasis van de School of Veterinary Medicine, onze Wolfson Hall of Residence en buitensportfaciliteiten met zowel gras- als synthetische velden.

  Beurzen en financiering

  Ranglijsten

  • 86e World University Rankings 2022
  • 19e Impact-ranglijst 2022
  • 101-125e Wereldreputatieranglijst 2021

  Wereld veranderend Glasgow

  De University of Glasgow werd uitgeroepen tot Times Higher Education University of the Year. in 2020. We zijn al meer dan 560 jaar de thuisbasis van wereldveranderend onderzoek en onderwijs.

  Onze excellentie in onderzoek beantwoordt aan enkele van 's werelds grootste uitdagingen op gebieden zoals precisiegeneeskunde en chronische ziekten, één gezondheid, toekomstig leven, het aanpakken van ongelijkheden, culturele en creatieve economieën en de nano- en kwantumwereld.

  Onze jaarlijkse onderzoeksomzet is meer dan £ 180 miljoen. 81% van ons onderzoek is internationaal excellent in het meest recente Research Excellence Framework (2014).

  Hoe onderzoek wordt uitgevoerd, is belangrijk voor ons. We ondersteunen onze onderzoekers in een positieve en collaboratieve onderzoekscultuur. We leveren een bekroond onderzoeksprogramma voor postdoctorale studenten. Onze 14 centra voor doctoraatsopleidingen bieden financierings- en samenwerkingsmogelijkheden.

  We bieden een uitstekende studentenervaring in een van 's werelds vriendelijkste en meest betaalbare steden. Ons Future World Changers-programma toont postdoctorale studenten die werken om de wereld te veranderen.

  Locaties

  • Glasgow

   Glasgow, Verenigd Koninkrijk

   Vragen