Keystone logo
© Eli Haney, Northwest University photographer
University of Georgia - Franklin College of Arts and Sciences

University of Georgia - Franklin College of Arts and Sciences

University of Georgia - Franklin College of Arts and Sciences

Invoering

Het Franklin College of Arts and Sciences, het hart van UGA's leeromgeving voor vrije kunsten, biedt onderwijs in elke klassieke discipline en alle takken van empirisch onderzoek. Kritische denkvaardigheden, van talen en literatuur tot biologische wetenschappen, vormen de basis voor elk beroep, omdat ze studenten in staat stellen geïnformeerde, betrokken burgers te zijn.

De eerste lessen werden gegeven in 1801 en in 1806 werd het eerste permanente bakstenen gebouw gebouwd en het Franklin College genoemd ter ere van Benjamin Franklin. Tegenwoordig staat dat gebouw bekend als Old College en het onderzoek, de wetenschap en de creatieve output van Franklin-studenten en -faculteiten in meer dan 80-gradenprogramma's bepalen het tempo voor een dynamische leeromgeving in de vlaggenschipinstelling van de staat.

feiten

Cursus selectie

Onze 30 afdelingen bieden cursussen aan in een breed scala van loopbanen en beroepen, en onze introductiecursussen voldoen aan de vereisten om alle academische programma's aan UGA te ondersteunen.

Krediet uren

Franklin College produceert regelmatig bijna de helft van de totale credit-uren die aan de universiteit worden verdiend.

Meertalig

Onze docenten bieden instructie in 23 talen, waaronder Arabisch, Chinees, Frans en meer.

Capaciteit

De 30 programma's, centra en instituten van Franklin maken gebruik van multidisciplinaire expertise op de UGA-campus om onderzoekscapaciteit en educatieve mogelijkheden op te bouwen.

Visie, waarden en missie

Visie

De kracht van de vrije kunsten en wetenschappen realiseren om mondiaal leiderschap en het grotere goed vorm te geven in een duurzame toekomst.

Waarden en missie

Franklin College leidt de beste studenten van alle achtergronden op. We bieden rigoureus en relevant onderwijs voor een breed scala aan studenten, waarbij we perspectieven uitbreiden om vertrouwen en karakter op te bouwen terwijl studenten de kracht van kennis gebruiken, en hen voorbereiden op blijvende bijdragen aan Georgië en de wereld.

Franklin College cultiveert creativiteit en houdt zich bezig met het leven van de geest. Instructie in een verscheidenheid aan disciplines, de schone kunsten en uitvoerende kunsten naast de traditionele vrije kunsten en wetenschappen, verdiept ons begrip van onze wereld, onze geschiedenis en onze culturen; stimuleert kritisch denken en empathie als middel om de fijne kneepjes van de natuur te begrijpen en nieuwe systemen en technologieën voor te stellen; en verrijkt gemeenschappen op de campus, in de staat Georgia en over de hele wereld.

Franklin College investeert in onderzoek en onderwijs om de wereld te begrijpen en te verbeteren. Geleerden in elke discipline geven vorm aan de toekomst. Creativiteit en kritisch denken voeden lokale, regionale en mondiale oplossingen - en informeren toekomstige generaties met verantwoordelijkheid, vrijgevigheid en openheid.

Franklin College verbetert onze wereld. Onze afgestudeerden hebben een wereldwijde mentaliteit op menselijke schaal, van landelijke gemeenschappen tot stedelijke omgevingen; ons onderzoek heeft een directe impact op het overheidsbeleid en de dienstverlening aan de samenleving; en onze studenten en docenten dragen bij aan lokale en wereldwijde gemeenschappen door middel van service-learning en partnerschappen, winnen door te geven, leren door deel te nemen.

Franklin College bereidt de volgende generatie wereldleiders voor. We bereiden UGA-studenten voor met de kennis en integriteit die nodig is voor verantwoordelijk staats-, nationaal en internationaal leiderschap met de kracht van interdisciplinaire expertise en de noodzaak van samenwerking. Door pre-professionele training af te stemmen op taalonderwijs, gebieds- en etnische studies, studeren in het buitenland en internationale studentenuitwisseling, en niet-gegradueerde onderzoekspartnerschappen bouwen blijvende impact op vanuit de diverse nationale en internationale perspectieven van onze faculteit van wereldklasse.

academici

Brede academische programma's

Het huidige Franklin College bestaat uit 30 afdelingen in vijf divisies: Schone Kunsten, Sociale Wetenschappen, Biologische Wetenschappen, Fysische en Wiskundige Wetenschappen en Geesteswetenschappen. De top vijf van meest populaire niet-gegradueerde majors aan UGA - Biologie, Psychologie, Engels, Kunst, Geschiedenis - zijn allemaal ondergebracht bij Franklin College. Naast het opleiden van meer studenten dan welke universiteit dan ook op de campus, biedt Franklin College 84 graduate graden en certificaten in 42 studiegebieden.

Majors en graden

Het Franklin College of Arts and Sciences is de poort naar een onvergetelijke collegiale ervaring. Studenten kunnen kiezen uit meer dan 80 bacheloropleidingen in 60 eenheden.

Onze academische eenheden

Franklin College is de oudste, grootste en meest academisch diverse universiteit aan de Universiteit van Georgia. Onze onderwijs- en onderzoeksprogramma's omvatten het hele spectrum van disciplines in de kunsten, geesteswetenschappen, fysische, wiskundige, biologische en sociale wetenschappen.

Facultaire werving

Het Franklin College of Arts and Sciences biedt een rigoureuze opleiding voor een breed scala aan goed presterende studenten aan UGA, wat noodzakelijkerwijs betekent dat uitzonderlijke docenten uit de hele Verenigde Staten en de wereld worden aangetrokken.

Om ons begrip van onze wereld, onze geschiedenis en onze culturen te verdiepen, investeert het College in instructie in elke discipline om een ​​wereldwijde mentaliteit te bevorderen die ook is afgestemd op de menselijke maat. Ons onderzoek heeft een directe impact op het overheidsbeleid en het discours. En onze studenten en docenten dragen bij aan lokale en wereldwijde gemeenschappen door middel van service-learning en partnerschappen - winnen door te geven, leren door deel te nemen.

Statistieken

Inschrijving

 • Niet-gegradueerde: 9.542
 • Afgestudeerd/Professioneel: 1.842
 • Totaal: 11.384

Aantal faculteiten

 • 860 fulltime;
 • 630 tenured of tenure-track.

  Campusfuncties

  Het Franklin Residential College of de "FRC", gehuisvest in de onlangs gerenoveerde Rutherford Hall, is de eerste woongemeenschap van UGA. Uniek voor de FRC is dat er in Rutherford een personeelsfamilie woont die regelmatig studenten in hun huizen ontvangt voor intellectuele, sociale en culturele evenementen. Onder leiding van onze faculteitsdirecteur is de FRC een door studenten bestuurde residentie, gemodelleerd naar residentiële hogescholen die bij veel Ivy League-instellingen te vinden zijn om het gevoel te geven van een kleine hogeschool binnen een grote universiteit. In de bijna 20 jaar dat het FRC bestaat, is het de thuisbasis geworden van duizenden studenten, die elk jaar een mix van eerstejaars tot senior studenten in het programma accepteren. Studenten met een major of minor binnen het Franklin College of Arts and Sciences kunnen een aanvraag indienen om lid te worden van de FRC.

  Evenementen die gepland staan voor 2021-22 omvatten serviceprojecten, academische evenementen, sociale bijeenkomsten en de terugkeer van onze herfstvakantiereis naar Sapelo Island.

   Statistieken van alumni

   Locaties

   • Athens

    346 Brooks Hall, University of Georgia, GA 30602, Athens

    Vragen