Keystone logo
University Of Genoa (Università Degli Studi Di Genova)

University Of Genoa (Università Degli Studi Di Genova)

University Of Genoa (Università Degli Studi Di Genova)

Invoering

GESCHIEDENIS

In 1471 kan de Republiek van Genua dankzij een stier van paus Sixtus IV graden uitreiken. In 1670 wordt de jezuïetenuniversiteit opgericht en onder het Franse rijk samengevoegd met de keizerlijke universiteit van Parijs. Na de val van Napoleon is het weer binnen het koninkrijk Sardinië. In de hal van het Universiteitspaleis, zijn er bustes van Mazzini, Garibaldi, Mameli en Bixio die, samen met Genuese professoren zoals Cesare Cabella en Cesare Parodi, dapper deelnamen aan de bewegingen van het Risorgimento. De universiteit van Genua heeft een leidende rol in de huidige hervorming van het universitaire systeem, met een nieuw statuut dat op 29 december 2011 in werking trad.

IDENTITEIT

De universiteit van Genua presenteert ongeveer 300 cursussen - inclusief post-laureamcursussen - georganiseerd volgens de aspiraties en attitudes van jongeren, rekening houdend met het belang van hoge kwalificaties en met een dimensie die is gebaseerd op de behoeften van de arbeidsmarkt op een Europese en - in veel gevallen - wereldwijd niveau. De universiteit van Genua is de universiteit van Ligurië, omdat het op het hele regionale grondgebied aanwezig is, met educatieve centra ook in Savona, Imperia en La Spezia.

De universiteit biedt de studenten een gedegen culturele en wetenschappelijke opleiding en geeft hen veel instrumenten om de professionele toekomst tegemoet te treden. Het biedt reële mogelijkheden tot integratie tussen theorie en praktijk, ook via stages met instellingen en bedrijven en stageperiodes in het buitenland. Er zijn veel verschillende vormen van samenwerking en samenwerking met buitenlandse universiteiten en instellingen die een hoge mobiliteit van professoren en studenten van en naar het buitenland mogelijk maken. De Universiteit van Genua hecht veel belang aan de kwaliteit van onderwijs en onderzoek, aangezien dit een fundamenteel element is voor het verzekeren van de kennisontwikkeling die de basis vormt voor echte innovatie en concurrentievermogen.

Onderzoek maakt het mogelijk om ook op internationaal niveau resultaten van erkend prestige te bereiken en excellentie te ontwikkelen. Wat het lesgeven betreft, verbetert het relatiepatroon tussen studenten en professoren de wederkerigheid van de relaties en een open en flexibele leeromgeving, waarbij gebruik wordt gemaakt van de nieuwe computertools: e-learningplatforms, toegankelijkheid voor gehandicapten tot de universiteitssite, 7 Academy Points (klaslokalen voor afstandsonderwijs) leren verspreid over het regionale grondgebied).

In samenwerking met het Regionaal Agentschap voor Onderwijsdiensten en Job (Agenzia Regionale per i Servizi Educativi e per il Lavoro - ARSEL) en de regio Ligurië, heeft de Universiteit van Genua zich ingezet om de ontvangst van niet-ingezeten studenten en hun levensomstandigheden te verbeteren , door forse investeringen voor beurzen en huisvesting in een stad die steeds dynamischer wordt en vol culturele uitdagingen.

Locaties

  • Genoa

    Via Balbi 5, 16126 Genova, 16126, Genoa

Vragen