Keystone logo
University of Cyprus Master in Europese studies
University of Cyprus

Master in Europese studies

Aglantzia, Cyprus

3 Semesters

Engels, , Frans

Full time

Request application deadline

Request earliest startdate

EUR 5.125

Op de campus

Invoering

De Master's degree in European Studies wordt aangeboden door de afdeling Franse en Europese Studies van de University of Cyprus in Griekse en internationale talen. De cursussen worden meestal in het Engels gegeven. Afhankelijk van het taalprofiel van de studenten kunnen sommige cursussen af en toe in het Grieks of Frans worden gegeven. De doelstellingen van het masterprogramma kunnen als volgt worden samengevat.

Vanuit academisch oogpunt beoogt het programma een duidelijke leemte op te vullen in de programma's die internationaal worden aangeboden op het gebied van postdoctorale Europese studies. Meer specifiek heeft het tot doel af te stappen van het gebruikelijke kader van dergelijke programma's, die doorgaans gebaseerd zijn op een dominante politiek-economische benadering.

Het postdoctorale programma heeft dus tot doel specifieke problemen met betrekking tot cultureel Europa te onderzoeken en te zien hoe deze problemen zich verhouden tot de filosofische, literaire, visuele en andere culturele verhalen. Het programma stelt manieren voor om Europese culturele fenomenen op een synthetische manier te bestuderen, waarbij een specifieke Europese conjunctuur wordt gecombineerd met zijn diachrone diepte.

Vanuit onderzoeksoogpunt is het doel van het programma dat afgestudeerden doctoraatsstudies kunnen uitvoeren op specifieke gebieden van Europese culturele studies, in combinatie met Europese literatuurstudies, vergelijkende literatuurwetenschap, visuele en kunststudies, Europese geschiedenis, sociologie, antropologie en politieke wetenschappen.

Duur van het programma

Het programma strekt zich uit over drie semesters waarin de fysieke aanwezigheid van de studenten aan de universiteit vereist is. Studenten kunnen echter de maximaal toegestane tijd volgens de regelgeving van de University of Cyprus doorbrengen in instellingen in het buitenland via het LLP/ERASMUS+. Als onderdeel van de uitwisselings- en samenwerkingsprogramma's tussen de University of Cyprus en afdelingen, laboratoria of onderzoeksinstituten in het buitenland, wordt de mogelijkheid van een gezamenlijke masterscriptiebegeleiding positief bekeken.

Werktalen

De seminars van het programma worden gegeven in het Grieks en/of een internationale taal, telkens te specificeren afhankelijk van de taalvaardigheid van de deelnemende studenten. De bibliografie van de seminars is in Griekse en/of internationale talen. Het werk van het seminarie wordt geschreven in een taal die telkens tussen de instructeurs en de studenten wordt overeengekomen. De postdoctorale scriptie wordt uitgevoerd in een internationale taal.

toelatingen

Beurzen en financiering

leerplan

Over de school

Vragen