Keystone logo
University of Concepción del Uruguay (Universidad de Concepción del Uruguay (UCU))

University of Concepción del Uruguay (Universidad de Concepción del Uruguay (UCU))

University of Concepción del Uruguay (Universidad de Concepción del Uruguay (UCU))

Invoering

Een deel van de geschiedenis van de provincie Entre Ríos is ongetwijfeld via de Educatieve Vereniging "La Fraternidad" verlopen. Achter de muren van het oude gebouw zijn er nog steeds de bezienswaardigheden en geluiden van een verleden vol glorie.

Aan het einde van de 19e eeuw leek Concepción del Uruguay meer op een dorp dan op een stad, met zijn onverharde straten, zijn smalle trottoirs en de heggen bedekt met rozenstruiken; het leven gleed vredig in een kleine stad.

In deze context groeide rond 1870 het historische Colegio del Uruguay "Justo José de Urquiza" zonder pauze. De studenten kwamen bijna op pelgrimstocht vanuit verschillende delen van het land en daar, in hun klaslokalen en galerijen, fuseerden steden en provincies tot ze spraken met de verschillende deuntjes van herkomst, maar met dezelfde studentenmal.

Tegen 1877 worstelde de jeugd van de school met de trieste gevolgen die voor een groot deel van de studenten inhielden dat de nationale en provinciale regering de beurzen die veel van de studenten van het Colegio del Uruguay en de kostschool waar ze werden gehuisvest.

Deze willekeurige maatregel droeg op een krachtige manier bij aan het verminderen van de aanwezigheid van de Nationale School, waardoor alleen de kinderen van deze stad en die van rijke mensen uit andere delen van het land toegang kregen tot de klaslokalen.

De afschaffing van deze beurzen maakte het voor bijna veertig jongeren onmogelijk om hun middelbare studies voort te zetten, van wie sommigen op de vooravond van hun afronding stonden.

De belangrijkste initiatiefnemer van het idee van de oprichting van een "Socorro de Socorros", waarvan het hoofddoel de bescherming was van de studenten die hun studiebeurzen hadden verloren, was een actieve en ondernemende jongeman genaamd Juan Vidart. Hij begon een intense campagne ten gunste van behoeftige studenten, waarmee op 14 mei 1877 de onderwijsvereniging "La Fraternidad" werd geboren.

Locaties

  • Concepción del Uruguay

    8 de Junio,522, E3260, Concepción del Uruguay

    Vragen