Keystone logo
University of Cologne Faculty of Management, Economics and Social Sciences Double Masters-programma in Europese studies
University of Cologne Faculty of Management, Economics and Social Sciences

Double Masters-programma in Europese studies

Cologne, Duitsland

0 Years

Engels

Full time

Request application deadline

Request earliest startdate

Request tuition fees

Op de campus

* € 270 per semester sociale premie incl. openbaar vervoer

Beurzen

Ontdek mogelijkheden voor beurzen om je studie te financieren

Invoering

Het Double Master's Programme in European Studies biedt studenten de mogelijkheid om te profiteren van de uitstekende expertise van twee vooraanstaande universiteiten. Deelnemers aan de opleiding studeren aan elke universiteit gedurende één jaar en studeerden af met twee masteropleidingen van de Faculteit Management, Economie en Sociale Wetenschappen, Universiteit van Keulen, en de Faculteit der Kunsten en Sociale Wetenschappen, Universiteit van Maastricht.

De Double Master is een ambitieus, op onderzoek gebaseerd en interdisciplinair programma met een sterke focus op de Europese Unie, haar instellingen en beleid. Studenten ontwikkelen een diepgaand begrip van de EU en van de werking van politiek en samenleving in een geïntegreerd Europa. Het programma voorziet afgestudeerden van uitstekende methodologische vaardigheden, waardoor ze op een gevorderd niveau kunnen opereren in een internationale onderzoeksomgeving.

Tijdens hun jaar in het buitenland, zullen studenten worden blootgesteld aan een internationale omgeving die hen in staat stelt hun interculturele en taalvaardigheden te verbeteren. Studenten toegelaten tot de Double Master's Programme volgen een Research Master in European Studies aan de Universiteit van Maastricht in hun eerste jaar en voltooien modules van de Master of Arts in Politicologie aan de Universiteit van Keulen in hun tweede jaar.

Het programma is gebaseerd op de wederzijdse erkenning van studiepunten door beide universiteiten. Studenten volgen een colloquium en schrijven hun masterscriptie tijdens hun jaar in Keulen. Het proefschrift wordt gezamenlijk begeleid door professoren aan beide universiteiten.

In samenwerking met de Universiteit Maastricht

WiSo107

De Faculteit der Letteren en Sociale Wetenschappen (FASoS) heeft ongeveer. 1800 studenten en is een van de zes faculteiten aan de Universiteit van Maastricht. De educatieve benadering is gebaseerd op het principe van probleemgestuurd onderwijs (PBL). De faculteit heeft een sterke internationale oriëntatie, wat blijkt uit haar internationale studentenorganisatie en haar uitgebreide onderzoek. De faculteit heeft een uitstekende locatie in het centrum van Maastricht.

 • Programmaduur: 4 semesters, voltijds
 • Programma start: begin september in Maastricht
 • Toegekende graden: Research Master in European Studies van de Universiteit Maastricht en Master of Arts in Political Science door de Universiteit van Keulen
 • Voertaal: Engels
 • Kosten: studenten betalen collegegeld aan de Universiteit Maastricht tijdens hun eerste studiejaar (ongeveer € 1.980 voor EU-kandidaten, voor meer informatie over het studiegeld, zie de website van de Universiteit Maastricht) en een semesterbijdrage aan de Universiteit van Keulen ( ca. € 270, - per looptijd, inclusief een studentenkaart die geldig is voor alle openbaar vervoer in Noord-Rijnland-Westfalen).

Carrière perspectieven

Afgestudeerden van deze dubbele graad zullen goed voorbereid zijn op de eisen van een internationale arbeidsmarkt voor Europese Studies, die in toenemende mate verwacht dat aanvragers in meer dan één land hebben gestudeerd. Afgestudeerden van het programma zijn bijzonder goed gekwalificeerd voor een carrière in de instellingen van de Europese Unie, andere gebieden van openbaar bestuur of internationale bedrijven. Het onderzoek-georiënteerde karakter van het diploma stelt afgestudeerden ook in staat over te gaan naar doctoraal onderzoek of onderzoeksgerelateerd werk in denktanks of NGO's.

Deze loopbaanperspectieven vereisen bekendheid met verschillende academische culturen, en dus zullen afgestudeerden met een dubbele graad beter voorbereid zijn op dit soort functies dan de meeste van hun leeftijdsgenoten met een diploma van een enkele universiteit.

Toelatingseisen

 • Een uitstekende bachelor in de menswetenschappen of sociale wetenschappen met een sterke vaardigheid in politieke wetenschappen (30 ECTS). Verder minimaal 12 ECTS in politieke wetenschappen of in methodologie en empirisch sociaal onderzoek
 • Bachelor eindcijfer gelijk aan minstens 2,7 (Duits beoordelingssysteem)
 • Engels op niveau C1 (TOEFL min. Ibt 87, IELTS min. 6.0; Cambridge Cambridge FCE, BEC hoger, CAE, CPE).
 • Zeer goede interculturele en sociale vaardigheden
 • Relevante praktische ervaring is wenselijk

Aanmeldingsdeadlines

De online applicatie voor het Double Master's Programme in European Studies vindt plaats zowel via de Universiteit Maastricht als de Universiteit van Keulen. Let op de verschillende deadlines voor aanvragen op de twee universiteiten.

Aan de universiteit van Keulen:

 • Voor kandidaten met een Duits bachelordiploma of een bachelordiploma van de Universiteit Maastricht: 15 mei 2019
 • Voor aanvragers die hun bachelordiploma niet in Duitsland of aan de Universiteit van Maastricht hebben behaald: 30 april 2019

Aan de Universiteit van Maastricht:

 • Voor EU-aanvragers: 1 juni 2019
 • Voor niet-EU-aanvragers: 1 mei 2019

Over de school

Vragen

Vergelijkbare cursussen