Keystone logo
University of Bucharest

University of Bucharest

University of Bucharest

Invoering

Over ons

De University of Bucharest biedt verschillende studieprogramma's aan, op alle niveaus en in alle vormen van universitair onderwijs: er zijn 93 bacheloropleidingen, 208 masterprogramma's en 21 doctoraatsprogramma's. Al deze zijn geaccrediteerd of geautoriseerd. De University of Bucharest ook het TIFFIN EMBA-masterprogramma.

De diploma's die worden uitgereikt door de University of Bucharest worden erkend in de meeste landen over de hele wereld. Binnen de University of Bucharest er studieprogramma's georganiseerd in samenwerking met andere prestigieuze universiteiten in het buitenland. De afgestudeerden van deze programma's kunnen diploma's ontvangen van zowel de University of Bucharest als van de partneruniversiteiten.

De University of Bucharest is een van de belangrijkste nationale onderzoekscentra van het land. Binnen de universiteit zijn er meer dan 50 onderzoeksinstituten, -afdelingen en -centra, waarvan de meesten samenwerken met vergelijkbare wetenschappelijke centra in het buitenland.

De afgelopen jaren is onze instelling erin geslaagd om voortdurend de eerste plaats te veroveren in nationale competities voor onderzoeksfondsen. Sommige van de onderzoeksentiteiten zijn benoemd tot de status van excellentie op Europees niveau. De universiteit heeft een eigen onderzoekscentrum in Sinaia, Brăila, Orşova en andere pilootfilialen op andere plaatsen in het land.

De University of Bucharest maakt deel uit van een betrouwbaar netwerk van internationale samenwerking - 300 van bilaterale samenwerkingsovereenkomsten zijn gesloten met universiteiten in 52 landen. Jaarlijks zijn er meer dan 1000 studenten van de University of Bucharest die verschillende ontwikkelings- of verbeteringsactiviteiten uitvoeren binnen een groot aantal academische programma's aan universiteiten in West-Europa, de Verenigde Staten, Canada, Japan enz.

De University of Bucharest is en is nog steeds de motor van belangrijke hervormingsmaatregelen voor de ontwikkeling van het hoger onderwijs, die ook zijn overgenomen door andere universiteiten in het hele land, of die de aanleiding vormden voor de uitwerking van verschillende wetten en nationale regelgeving.

In 2000 ontving de University of Bucharest het Diploma of Excellence aangeboden door de minister van Nationaal Onderwijs.

In 2011 werd de University of Bucharest door de minister van onderwijs, onderzoek, jeugd en sport geclassificeerd als de eerste geavanceerde universiteit voor onderzoek en onderwijs.

In 2014 vierde de University of Bucharest 150 jaar sinds haar opening.

In het heden heeft de University of Bucharest bijna 32.000 studenten en meer dan 1300 professoren.

Locaties

  • Bucharest

    Mihail Kogalniceanu Blvd. no. 36-46, sector 5, 060024, Bucharest

Vragen