Keystone logo
University of Brasilia (UnB)

University of Brasilia (UnB)

University of Brasilia (UnB)

Invoering

Een transformatieve universiteit met als missie het produceren, integreren en verspreiden van kennis, het vormen van burgers die zich inzetten voor ethiek, sociale verantwoordelijkheid en duurzame ontwikkeling. Dit is de Universiteit van Brasília, wiens traject verweven is met de geschiedenis van de hoofdstad van het land.

Als resultaat van de droom en het werk van onderwijzers als Darcy Ribeiro en Anísio Teixeira, is UnB sinds 1962, het jaar van zijn oprichting, een van de belangrijkste nationale academische referenties. De culturele diversiteit die aanwezig is op de vier campussen is een van de opvallende kenmerken. Pluraliteit, gecombineerd met de permanente zoektocht naar innovatieve oplossingen, beweegt de wetenschappelijke productie en het dagelijks leven van de instelling.

UnB blijft actief op alle kennisgebieden, open voor de belangrijkste eisen uit Brazilië en de wereld. Met een blik op de toekomst en waardering voor de ingeslagen weg, consolideert de universiteit zichzelf als een onmisbaar organisme voor de ontwikkeling van een meer integrale en democratische samenleving.

Locaties

  • Brasília

    Brasília, Brazilië

    Vragen