Master in beeldverwerking en computer
Bordeaux, Frankrijk
DUUR
4 Semesters
TALEN
Engels
TEMPO
Full time
DEADLINE VOOR AANMELDING
06 Feb 2025
EERSTE STARTDATUM
Aug 2025
COLLEGEGELD
Vraag collegegeld aan
STUDIE FORMAAT
Op de campus
Invoering
De algemene doelstelling van het IPCVAI-programma is het aanbieden en verbeteren van een aantrekkelijk gezamenlijk internationaal programma dat, via onze innovatieve opleidingsacties en initiatieven voor capaciteitsopbouw, een referentie is op het gebied van beeldverwerking en computer vision. Dit 120 ECTS masterprogramma, dat volledig in het Engels wordt gegeven, is een onschatbare en veelgevraagde bron voor hooggekwalificeerde professionals, die helpt de toenemende talentenkloof in de hedendaagse hightechbedrijven te dichten. Het programma leidt tot drie masteropleidingen in beeldverwerking en computer vision en heeft de ambitie om Joint Degrees aan te bieden. Het is opgezet met de bijdrage van een uitgebreid netwerk van geassocieerde partners, die onze afgestudeerden voorzien van kennis, expertise en stages.
Het consortium dat het IPCVAI-programma leidt, verzekert de aanwezigheid van een technologiegerichte opleiding in Europa die een sterke impact heeft op het beschikbaar maken van hooggekwalificeerde arbeidskrachten op dit gebied en tegelijkertijd de onderzoeks- en ontwikkelingsactiviteiten versterkt en de state-of-the-art kennis in de onderwijssector integreert. Onze IPCVAI-afgestudeerden zijn onze beste merkambassadeurs en zij blijven de faam van het studieprogramma uitdragen naar de wereld van het werk of andere instellingen voor hoger onderwijs (bijv. PhD, onderzoek).
Waar gaat IPCVAI over?
Het verwerken van afbeeldingen en video's is essentieel in domeinen zoals volksgezondheid, surveillance, industriële besturing, embedded systemen, robotica, enz. Het IPCVAI-programma biedt uitgebreide theoretische en praktische kennis om hooggekwalificeerde afgestudeerden op dit gebied op te leiden.
toelatingen
Programma resultaat
Het IPCVai Master-programma leidt interdisciplinaire specialisten op in beeldverwerking en computer vision. Onze afgestudeerden kunnen zich aanpassen aan de verschillende toepassingsgebieden van ons vakgebied, die zo divers kunnen zijn als grootschalige multimedia-indexering, gebeurtenisdetectie op draagbare camera's, beeldbewerking, medische beeldvorming, augmented reality en robotica. Ze kunnen innovatieve oplossingen voorstellen in deze domeinen, waarbij ze op een duurzame en gecontroleerde manier gebruikmaken van AI-technieken.
Wetenschappelijke leerresultaten
- Begrip van wiskundige formuleringen van een beeldverwerkingsprobleem;
- Analyse van beeldvormingsproblemen, kennis van de relevante stand van de techniek;
- Gedetailleerd inzicht in de resultaten van AI-methoden in computer vision;
- Analyse van de milieueffecten van computer vision-algoritmen;
- Goede programmeervaardigheden in Python, C++, Matlab en belangrijke open-sourcebibliotheken en programmeeromgevingen;
- Toepassingen: vermogen om te ontwerpen, implementeren en inzetten op verschillende doelen, waaronder computerarchitecturen met weinig middelen;
Interdisciplinaire competenties
- Vermogen om in de gehele verwerkingsketen te werken: acquisitie, analyse en visualisatie, binnen verschillende toepassingsgebieden (bijvoorbeeld geneeskunde, privacybescherming, nabewerking van films, augmented reality, robotica, embedded systemen voor digitale landbouw);
- Implementeren van diverse klassieke en geavanceerde beeldverwerkings- en computer vision-algoritmen;
- Bewustzijn van de moeilijkheden die kunnen ontstaan bij heterogene technische problemen;
- Bewustzijn van de uitdagingen van groen computergebruik en betrouwbare AI;
- Het voorstellen van innovatieve algoritmen om nieuwe problemen op te lossen die ontstaan naarmate visuele technologieën zich ontwikkelen.
Overdraagbare vaardigheden
- Projectmanagement, inclusief strategische planning, coördinatie en technische ontwikkeling;
- Grondslagen van ondernemerschap;
- Begrip van technologieoverdracht en octrooiering;
- Schrijf- en presentatievaardigheden;
- Technische besluitvorming: het vermogen om correcte meningen en beoordelingen te formuleren;
- Wetenschappelijke ethiek, intellectueel eigendom;
- Intercultureel bewustzijn, verkregen door projecten waarbij studenten in paren werken, het “lokale buddy”-systeem en taalcursussen.