Keystone logo
© Anna Sigge
University of Borås

University of Borås

University of Borås

Invoering

In het hart van de Zweedse textielinnovatie en -industrie, in de Viskan-vallei, op korte rijafstand van de op een na grootste stad van Zweden, ligt onze universiteit en de stad Borå.

Aan de Universiteit van Borå cultiveren we leren, kennis en innovatie van hoge kwaliteit in een internationale setting en met een aanzienlijke sociale relevantie. Onze focus ligt op samenwerken aan de toekomst – om een verschil te maken.

Hier kun je kiezen uit veel verschillende bachelor- en masteropleidingen die relevant zijn voor je toekomstige carrière. Wij bieden unieke programma's aan in vele vakgebieden, waarvan een aantal alleen hier te vinden zijn en die studenten van over de hele wereld aantrekken.

Bij de Universiteit van Borå is samenwerking rond duurzame ontwikkeling in onze onderwijsprogramma’s belangrijk. Jij als student wordt gestimuleerd om kritisch na te denken in je opleiding en krijgt een goede basis om te werken voor – en in – een duurzame samenleving.

Campusfuncties

Centraal gelegen en op slechts tien minuten van het centrale trein- en busstation in Borås, is de campus van de University of Borås het duidelijke hart van het studentenleven in Borås. Hier op de campus vind je alles wat je nodig hebt! Naast collegezalen hebben we een van de beste bibliotheken van Zweden, evenals restaurants, cafés en een studentenboekwinkel.

Onze faciliteiten zijn modern en goed uitgerust voor zowel studie, onderzoek als ontspanning. Hier kun je gemakkelijk plekken vinden om alleen of met je studiegroep te studeren, of om een traditionele Zweedse "fika" te houden met je vrienden.

De University of Borås heeft geen campus met studentenhuisvesting, wat betekent dat alle studenten verantwoordelijk zijn voor het boeken van hun eigen accommodatie. Het International Office werkt echter samen met de plaatselijke huisvestingsmaatschappij in Borås en kan toegelaten uitwisselingsstudenten helpen bij het vinden van een verblijfplaats.

Lees meer over het vinden van woonruimte op onze website.

  toelatingen

  1. Solliciteer online

  De website Universityadmissions.se (externe link) is de officiële website voor aanmelding voor het hoger onderwijs in Zweden. Het wordt beheerd door UHR - de Zweedse Raad voor Hoger Onderwijs. UHR beheert het toelatingsproces samen met de Zweedse universiteiten. Als je je aanmeldt als uitwisselingsstudent van een universiteit die momenteel een uitwisselingsovereenkomst heeft met de Universiteit van Borås, raadpleeg dan de aanmeldingsprocedure voor uitwisselingsstudenten. Houd er rekening mee dat als u geen EU/EER-burger bent, u een aanvraagkosten van SEK 900 moet betalen voordat uw aanvraag geldig wordt. Er zijn echter enkele uitzonderingen op deze regel. Als u wilt weten of u de aanmeldingskosten moet betalen, gaat u naar universiteitadmissions.se (externe link)

  2. Stuur ondersteunende documenten

  Nadat u uw online aanvraag heeft voltooid, moet u ondersteunende documenten indienen, zoals kopieën van uw paspoort, middelbare school-/universiteitsdiploma's, transcripties en Engelse taalcertificaten.

  U kunt uw documenten uploaden met behulp van de uploadfunctie op de website www.universityadmissions.se - dit is de snelste en gemakkelijkste manier om uw aanvraag te voltooien. U kunt uw documenten ook per post of via een bezorgservice indienen bij:

  Universitaire toelatingen in Zweden

  R312

  SE-106 53 Stockholm

  ZWEDEN

  Zorg ervoor dat u de informatie op Universityadmissions.se hebt gelezen over het documenteren van uw geschiktheid en de specifieke instructies die mogelijk van toepassing zijn op uw land.

  3. Eerste beoordeling van uw aanvraag

  Zodra het National Admissions Office uw bewijsstukken heeft ontvangen, worden deze doorgestuurd naar een centrale eenheid die een eerste beoordeling van uw aanvraag maakt om er zeker van te zijn dat deze voldoet aan de algemene toelatingseisen.

  4. Ervaren medewerkers beoordelen uw aanmelding en zorgen ervoor dat uw aanmelding voldoet aan de specifieke toelatingseisen

  Als uw aanvraag aan de algemene toelatingseisen voldoet, wordt deze naar het plaatselijke Admissions Office van de Universiteit van Borås gestuurd, waar ervaren medewerkers uw aanvraag beoordelen en ervoor zorgen dat deze aan de specifieke toelatingseisen voldoet.

  5. Het selectieproces

  Wanneer het plaatselijke Admissions Office alle aanmeldingen heeft beoordeeld, begint de selectie. De Universiteit van Borå maakt geen gebruik van selectiegroepen specifiek voor betalende studenten.

  6. Kennisgeving van selectieresultaten

  Zodra de selectieresultaten zijn gepubliceerd, ontvangt u een e-mailherinnering van het National Admissions Office om in te loggen op 'Mijn pagina's' op universiteitadmission.se en uw resultaten te bekijken.

  Uw melding is zowel online als in een afdrukbaar PDF-bestand toegankelijk.

  Toegelaten studenten ontvangen algemene informatie van de universiteit over de melding van selectieresultaten.

  7. Registreren

  Toegelaten studenten moeten zich inschrijven voor hun programma en cursussen om hun plaats in het programma te behouden. De inschrijfperiode vindt doorgaans plaats in de week vóór aanvang van het semester. De Universiteit van Borå stuurt per e-mail informatie naar alle toegelaten studenten met instructies over hoe ze zich moeten registreren.

  Engelse taalvaardigheid

  Voor de meeste cursussen en programma's op masterniveau is de vereiste gelijk aan de cursus Engels B/6 van de Zweedse middelbare school.

  Vaardigheid in het Engels kan worden bewezen door testscores van een aantal internationaal erkende tests.

  Beurzen en financiering

  Beurzen van de Universiteit van Borås

  De beurzen die worden aangeboden door de Universiteit van Borås zijn bedoeld om het collegegeld met ongeveer 75 procent te dekken, ze zijn niet bedoeld om de kosten van levensonderhoud te dekken. De betaling gebeurt niet in geld; in plaats daarvan wordt het collegegeld verminderd met het bedrag van de collegegeldvrijstelling.

  De criteria van de universiteit bij het toekennen van beurzen zijn goede studieresultaten en kwalificaties die volgens de universiteit in overeenstemming zijn met de geprioriteerde onderwijs- of onderzoeksgebieden van de universiteit.

  Voor de volledige voorwaarden zie onze Richtlijnen voor het toekennen van studiebeurzen aan collegegeldbetalende studenten aan de Universiteit van Borås (pdf)

  Weet je niet zeker of je collegegeld moet betalen? Lees meer onder Collegegeld

  Toepassing

  De aanvraag voor beurzen voor 2024 opent op 1 december.

  Studenten die een beurs krijgen, krijgen kort na de bekendmaking van de verkiezingsuitslag in maart 2024 bericht.

  Beurzen voor huidige studenten aan de Universiteit van Borås

  Voor studenten die al zijn ingeschreven voor een tweejarig programma aan de Universiteit van Borås, bestaat de mogelijkheid om een beurs aan te vragen die tot 75 procent van het collegegeld voor de resterende twee semesters van het programma dekt. Informatie en aanmeldingsformulieren zullen in het voorjaarssemester 2024 beschikbaar zijn op de website.

  De aanvraag voor beurzen voor jaar twee najaar 2023 is nu gesloten.

  Statistieken van alumni

  Campusleven & Faciliteiten

  • De Studentengezondheidszorg met sociaal begeleiders en een verpleegkundige.
  • Internationaal kantoor met internationale studentenvoorzieningen.
  • Een van de beste bibliotheken in Zweden en diverse computerzalen.
  • De Studentenombudsman kan je helpen als je het gevoel hebt dat je te maken hebt gehad met onaanvaardbaar gedrag van medewerkers van de universiteit of andere studenten.
  • De studieadviseurs, die je advies kunnen geven over de verschillende cursussen die de University of Borås , evenals andere universiteiten in Zweden, te bieden hebben.
  • Career Services, de schakel tussen jou als student en de arbeidsmarkt.
  • Om jou als student te helpen goede contacten te leggen binnen het bedrijfsleven, heeft de universiteit onder meer ook een dienst genaamd “Företag söker dig” (Bedrijven die naar jou zoeken).

  Studeren aan een universiteit betekent niet alleen maar laat achter de computer zitten en je voorbereiden op examens. Het gaat minstens zo veel over nieuwe vrienden, leuke feestjes, nieuwe interesses en spannende ervaringen. Aan de University of Borås zijn er verschillende onafhankelijke verenigingen, organisaties en clubs voor degenen die betrokken willen raken of gelijkgestemde mensen willen ontmoeten en gewoon plezier willen hebben.

  De Student Union zorgt ervoor dat jij als student de best mogelijke ervaring hebt op de universiteit. Via evenementen, sociale activiteiten en het op de hoogte blijven van de onderwijsprogramma's van de universiteit helpt de Student Union je zowel tijdens je studie als in je vrije tijd.

  De studentenstad Borås

  Borås is een groeiende studentenstad met gezellige terrasjes, prachtige parken en een druk cultureel en entertainmentprogramma.

  Borås is een middelgrote Zweedse stad, op minder dan een uur rijden van de grote stad Göteborg en de luchthaven Landvetter. De stad staat in Zweden bekend als textiel- en handelscentrum, rijk aan innovatie en ondernemerschap. Het stadscentrum is levendig met veel winkels, cafés en restaurants. Alles wat je nodig hebt is op loopafstand. Borås is een multiculturele stad met een grote immigrantengemeenschap. Dit blijkt vooral uit het aantal restaurants dat eten uit andere delen van de wereld serveert.

  Als u de voorkeur geeft aan het platteland, heeft u geluk. Na een korte bus- of fietstocht vanuit het stadscentrum vindt u bossen, meren en grote stukken landbouwgrond waar u kunt wandelen, skiën, vissen en picknicken. Kortom, hier in Borås vind je alles wat je nodig hebt voor een rijke ervaring, zowel op het gebied van je studie als op het gebied van je vrijetijdsbesteding.

  Locaties

  • Borås

   HÖGSKOLAN I BORÅS , S-501 90, Borås

  Vragen