Keystone logo
University of Bologna Master in Oost-Europese en Euraziatische studies
University of Bologna

Master in Oost-Europese en Euraziatische studies

Forli, Italië

2 Years

Engels

Full time

Request application deadline

Request earliest startdate

Request tuition fees

Op de campus

toelatingen

Invoering

COVID-19 INFO EN UPDATES

Covid 19 - Lees a.u.b. de maatregelen die de University of Bologna heeft genomen om de activiteiten veilig te laten hervatten.

Over het programma

MIREES is een innovatief afstudeerprogramma, volledig in het Engels gegeven, ontworpen voor studenten met een BA-achtergrond in economie, politiek, internationale betrekkingen, geschiedenis, talen of culturele studies in het algemeen, en die nu een gespecialiseerde, diepgaande kennis willen verwerven van Oost-Europa en de brede Euraziatische ruimte, van Europa tot China. Dat gevarieerde, geopolitiek cruciale gebied kan alleen worden begrepen door een interdisciplinaire benadering die politieke, economische, culturele en historische perspectieven combineert. Bovendien wordt studenten gevraagd om directe ervaringen op te doen ter plaatse, in de eerste plaats door een verplichte mobiliteit van 5 maanden in een van de partneruniversiteiten uit de regio, ten tweede door gastcolleges met professoren, activisten en politici uit Oost-Europa, Rusland of Centraal-Azië, en tot slot – als ze dat willen – via veldwerk of verdere uitwisselingsprogramma's ter voorbereiding van hun scriptie.

MIREES combineert een academische benadering met professionele training, waardoor potentiële inzichtelijke consultants, analisten en managers worden gesmeed tot Area Experts voor internationale agentschappen, openbare besturen, particuliere en openbare bedrijven en NGO's, terwijl het ook een solide basis biedt voor verdere academische studies op PhD-niveau .

5 redenen om in te schrijven:

1- Een innovatieve opleiding over Oost-Europa en de Euraziatische ruimte, volledig in het Engels gegeven

2 – Interdisciplinaire, internationale opleidingen in een zeer professioneel veld

3- Hoge internationale mobiliteit

4- Een multiculturele gemeenschap van studenten en academici

5- Praktische ervaring in het veld.

Programma collegegeld

Beurzen en financiering

Over de school

Vragen