Keystone logo
University of Bologna Master in klimaatwetenschap
University of Bologna

Master in klimaatwetenschap

Bologna, Italië

2 Years

Engels

Full time

Request application deadline

Request earliest startdate

Request tuition fees

Op de campus

toelatingen

Invoering

Science of Climate is een interklassieke masteropleiding die opleidingsactiviteiten aanbiedt op zowel het gebied van natuurkunde als geofysica. Het combineert de fysisch-wiskundige kennis op het specifieke gebied van meteorologie, oceanografie en klimatologie met de studie van de andere componenten van het klimaatsysteem (iitosfeer, cryosfeer en biosfeer). Bovendien stelt het programma studenten in staat praktische vaardigheden te verwerven door het gebruik van geavanceerde meetinstrumenten en wereldwijde en regionale numerieke modellen, die essentieel zijn zowel in het onderzoeksveld als in de dienstverlenende sector.

Deze multidisciplinaire vaardigheden worden als strategisch beschouwd om de uitdagingen van morgen aan te gaan die worden opgelegd door klimaatverandering, niet alleen in de onderzoekswereld, maar ook in het maatschappelijk middenveld en op industrieel gebied. Zij dragen bij aan de ontwikkeling van twee belangrijke professionele rollen in deze context: de klimatoloog en de expert in klimaatverandering.

5 redenen om je in te schrijven voor de opleiding

  1. De student maakt kennis met actuele kwesties van groeiend belang op Europees en mondiaal niveau met aanhoudende groei van investeringen.
  2. De structuur van de cursus is zeer multidisciplinair en uniek op nationaal niveau en daarbuiten.
  3. De lezingen zijn internationaal ervaren in de voorhoede van onderzoek, met gastcolleges van academies en particuliere sectoren.
  4. De student verwerft een solide theoretische kennis in combinatie met vaardigheden in het gebruik van state-of-the-art experimentele en numerieke instrumenten die relevant zijn voor een breed spectrum van banensectoren, van de universiteiten tot de particuliere sector.
  5. Een actieve en kritische stem worden van een levendige en veelzijdige gemeenschap die een transformatie van onze tijd leidt.

Programma collegegeld

Beurzen en financiering

Over de school

Vragen