Keystone logo
© © Università di Bologna
University of Bologna

University of Bologna

University of Bologna

toelatingen

Bachelor- en masteropleidingen: hoe bereid je je voor op inschrijving?

Lees meer over de stappen die u moet nemen om u in te schrijven en de financiële hulpmogelijkheden die de University of Bologna biedt.

Toelatingsprocedures en -vereisten kunnen van programma tot programma verschillen. Gedetailleerde informatie vindt u op de website van elke opleiding, onder het tabblad Toelating .

Meer te weten komen

Invoering

Het Alma Mater Studiorum - Università di Bologna, de oudste universiteit in de westerse wereld, baant de weg voor innovatie door een steeds rijkere programmacatalogus, baanbrekend onderzoek, een constant en steeds breder internationaal perspectief en een sterke derde missie.

Sinds de oprichting in 1088 is het Alma Mater Studiorum studentgericht, met prominente figuren uit de wetenschaps- en kunstgemeenschappen. Met vijf campussen (Bologna, Cesena, Forlì, Ravenna, Rimini) en een vestiging in Buenos Aires, biedt het een gediversifieerde cursuscatalogus die is afgestemd op de behoeften van de hedendaagse samenleving: meer dan 200 opleidingen verdeeld over de 32 afdelingen en 5 scholen. De gemeenschap van meer dan 90.000 studenten maakt de University of Bologna tot een van de grootste universiteiten van Italië, met de eerste plaats in Italië wat betreft het aantal studenten in uitwisselingsprogramma's in het buitenland en binnen de top 5 van universiteiten in Europa wat betreft het aantal uitwisselingsstudenten . Bovendien behoort de University of Bologna tot de top 5 van Italiaanse universiteiten op belangrijke internationale ranglijsten (Shanghai, Times Higher Education, GreenMetric ).

De University of Bologna is zeer betrokken bij duurzame ontwikkeling en draagt actief bij aan de verwezenlijking van de 17 duurzame ontwikkelingsdoelstellingen van de Agenda 2030 van de VN . Als uitgebreide onderzoeksuniversiteit investeert de University of Bologna in een multidisciplinaire, interculturele benadering van onderzoek en onderwijs. In het Europese landschap van onderzoek en academische samenwerking behoort de University of Bologna ongetwijfeld tot de meest actieve instellingen. Het heeft allianties gevormd en onderhouden met industrieën en publieke/private organisaties, en vertegenwoordigt ook een cruciaal knooppunt voor internationale netwerken met zijn levendige relaties met Amerika, Afrika, Azië en Australië, die samen de grote netwerken in Europa vormen. Het is zelfs een van de oprichters van de prestigieuze Una Europa-alliantie, die ernaar streeft de geïntegreerde universiteit van de toekomst te bouwen.

Ranglijsten

 • Gerangschikt in de top 5 van Italiaanse universiteiten, #167 ter wereld - QS World University
 • Topuniversiteit in Italië - QS World University (ranglijst op onderwerp)
 • Topuniversiteit in Italië, #161 in de wereld - Times Higher Education
 • 11e meest duurzame universiteit ter wereld - GreenMetric
 • Leerbadge “Bereiken van uitgebreide internationalisering” – International Association of Universities (IAU)

Getuigenissen van studenten

Locaties

 • Bologna

  Via Zamboni, 33, 40126, Bologna

 • Cesena

  Piazza Aldo Moro, 90, , Cesena

 • Forli

  Piazzale Sante Solieri,1, 47121, Forli

 • Ravenna

  Ravenna, Italië

 • Rimini

  Rimini, Italië

 • Buenos Aires

  Buenos Aires, Argentinië

  Vragen