Keystone logo
University of Birmingham - College of Life and Environmental Sciences MSc in Hydrogeologie
University of Birmingham - College of Life and Environmental Sciences

MSc in Hydrogeologie

Birmingham, Verenigd Koninkrijk

1 Years

Engels

Full time, Deeltijd

31 Aug 2024

Sep 2024

GBP 10.530 *

Op de campus

* voltijdse kosten voor Britse studenten I voor internationale studenten £ 25,740

Invoering

De Birmingham Hydrogeology MSc is de langstlopende MSc-cursus voor grondwater in het VK. Onze alumni vormen een groot deel van de grondwaterprofessionals in het VK en nog veel meer in nog eens 50 landen, die allemaal een aanzienlijke bijdrage leveren aan het welzijn van mens en milieu.

Onze cursus biedt studenten een uitgebreide opleiding in de grondbeginselen van grondwaterwetenschap en -techniek, samen met een aanzienlijke betrokkenheid van de industrie, waardoor afgestudeerden de vaardigheden krijgen om elk grondwaterprobleem waarmee ze worden geconfronteerd, waar ook ter wereld, aan te pakken.

Waarom is hydrogeologie belangrijk?

Hydrogeologie is de studie van grondwater. Grondwater vertegenwoordigt verreweg het grootste volume zoet water op aarde op een bepaald moment in de tijd. Het speelt een vitale rol in het milieu, vormt een belangrijke – vaak de enige – waterbron voor een aanzienlijk deel van de wereldbevolking, en is vaak de dominante factor bij het bepalen van de sterkte van gesteente en grond. Daarom is grondwater een essentieel onderdeel van de nationale infrastructuur wereldwijd. Alle grote civieltechnische en milieuprojecten hebben de inbreng van hydrogeologen nodig. Ook in het kader van geo-energie wordt het steeds belangrijker. Deze essentiële hulpbron vereist beheer en bescherming, niet in de laatste plaats tegen overmatige abstractie, verontreiniging en opkomende problemen, waaronder klimaatverandering. Er is werk beschikbaar in het VK en in het buitenland, vaak bij consultants, overheden en regelgevers, en onderzoeksorganisaties. De banen zijn afwisselend en uitdagend.

Waarom deelnemen aan onze cursus?

De cursus werd begin jaren zeventig opgericht door professor John Lloyd. Het loopt nu ongeveer 50 jaar en is de langstlopende MSc-cursus voor grondwater in het VK en mogelijk internationaal.

Als gevolg hiervan vormen de alumni een groot deel van de grondwaterprofessionals in het VK en heeft de cursus professionals geleverd aan meer dan 50 landen. Het heeft daarom een zeer nauwe en wederzijds voordelige relatie met de industrie, waarbij jaarlijks meer dan 40 externe organisaties (adviesbureaus, regelgevers, onderzoeksinstituten, universiteiten en waterbedrijven) worden betrokken via projecten, gastcolleges, seminars, minicursussen, veldwerk, prijzen en beurzen, levering van software en loopbaaneducatie.

In de loop van zijn 50-jarige geschiedenis is de cursus aanzienlijk veranderd, in overeenstemming met het nieuwste onderzoek en de nieuwste technologische vooruitgang op dit gebied. De syllabus van de cursus wordt periodiek beoordeeld door een panel van experts uit de industrie om ervoor te zorgen dat deze de vaardigheden biedt die de industrie en de academische wereld nodig hebben.

Het arbeidsverleden voor de cursus is uitstekend. De vraag naar hydrogeologen is groot en studenten van de cursus staan hoog aangeschreven bij werkgevers. Het biedt ook een uitstekende basis voor onderzoek en een aanzienlijk deel van de afgestudeerden gaat promoveren.

Waarom deze cursus studeren?

De doelstellingen van onze Hydrogeology MSc-cursus zijn om studenten te voorzien van:

  • een uitgebreide opleiding in de grondbeginselen van grondwaterwetenschap en -techniek
  • veel praktijkervaring

zodat ze na hun afstuderen in staat zijn om elk grondwaterprobleem aan te pakken waarmee ze worden geconfronteerd, ongeacht de context - watervoorraden, eco-milieu, vervuiling, engineering, afvalverwerking of geo-energie - of geografische locatie.

Ideale studenten

toelatingen

Beurzen en financiering

leerplan

Programma collegegeld

Carrièremogelijkheden

Getuigenissen van studenten

Over de school

Vragen