Keystone logo
University of Birmingham - College of Engineering and Physical Sciences MSc Fysica en technologie van kernreactoren
University of Birmingham - College of Engineering and Physical Sciences

MSc Fysica en technologie van kernreactoren

Birmingham, Verenigd Koninkrijk

1 Years

Engels

Full time, Deeltijd

31 Aug 2024

Sep 2024

GBP 10.530 / per year *

Op de campus

* voor UK-studenten|€29.340 voor internationale studenten

Invoering

De milieueffecten van het gebruik van fossiele brandstoffen en de onzekerheden over de bevoorradingsbronnen hebben ertoe geleid dat er veel alternatieve energiebronnen worden onderzocht. Maar daarvan is op dit moment alleen kernsplijting voldoende ontwikkeld om een economisch levensvatbaar alternatief voor fossiele brandstoffen te bieden.

Dit programma begon in 1956 met de bouw van de eerste kernreactor in Groot-Brittannië. Sindsdien hebben we de studiegebieden en de mate van specialisatie voortdurend bijgewerkt om de toenemende geavanceerdheid van het vakgebied te weerspiegelen. Tegelijkertijd hebben we de algehele breedte van de cursus behouden, omdat we van mening zijn dat dit nieuwkomers in het vakgebied een perspectief biedt dat van pas zal komen in hun toekomstige carrière. Dit programma is ook beschikbaar als een 2-jarige deeltijdopleiding.

Het onderwijsgedeelte bestaat uit 180 studiepunten. Je studeert 120 studiepunten aan onderwijsmodules en doet daarnaast een onderzoeksproject van 60 studiepunten. Dit project kan aan de universiteit worden uitgevoerd, maar de afgelopen jaren is het vaker voorgekomen dat projecten in de industrie werden uitgevoerd, waardoor studenten de kans kregen op directe interactie en hun kansen op de arbeidsmarkt vergrootten.

Waarom studeren natuurkunde en technologie van kernreactoren Masters in Birmingham?

  • Studiebeurzen worden gesponsord door de Britse nucleaire industrie en bieden fysici, wiskundigen, metallurgen en ingenieurs uitstekende en effectieve instapmogelijkheden voor een loopbaan in dit stimulerende vakgebied.
  • Verbreed uw horizon met bezoeken aan een verscheidenheid aan nucleaire inrichtingen gedurende het academiejaar worden er bezoeken gebracht aan een verscheidenheid aan nucleaire inrichtingen
  • Breng een dag door in een trainingsreactor waar de reactoroperatoren worden opgeleid

toelatingen

leerplan

Beurzen en financiering

Programma collegegeld

Carrièremogelijkheden

Programma levering

Over de school

Vragen