Keystone logo
University of Bayreuth

University of Bayreuth

University of Bayreuth

Invoering

De University of Bayreuth

De University of Bayreuth is een dynamische, onderzoeksgerichte campusuniversiteit. Opgericht in 1975 als een van de eerste universiteiten in Duitsland met een interdisciplinaire oprichtingsmissie, wordt het nu beschouwd als een pionier in innovatief onderzoek en onderwijs. Met de kracht van haar kernonderwerpen en de strategisch gekozen focusgebieden, biedt de universiteit haar ongeveer 13.500 studenten uit Duitsland en het buitenland een ideale leeromgeving, nauw toezicht en aantrekkelijke, internationaal georiënteerde studieprogramma's die volledig in het Engels worden gehouden.

De University of Bayreuth wordt beschouwd als een van de beste jonge universiteiten ter wereld, zoals blijkt uit haar positie in de wereldwijde ranglijst van Times Higher Education (THE) van universiteiten "onder de 50". De University of Bayreuth heeft een indrukwekkend internationaal netwerk en reageert op sociale veranderingen en processen met innovaties die nieuwe normen blijven stellen. Om deze reden is interdisciplinair denken niet beperkt tot de samenwerking op onze unieke groene campus. Het is ook een sleutelelement in onze vele interdisciplinaire studieprogramma's. Er zijn momenteel ongeveer 13.500 studenten ingeschreven in ongeveer 150 verschillende studieprogramma's aangeboden door de zeven faculteiten van de universiteit.

De University of Bayreuth richt zich op interdisciplinair onderzoek en biedt uitstekende kansen dankzij haar moderne onderzoeksinstanties en eersteklas onderzoeksinfrastructuur. De University of Bayreuth is gelukkig een van de meest populaire Duitse universiteiten onder buitenlandse onderzoekers en wordt regelmatig opgenomen onder de leiders in de ranglijst van Humboldt.

Het is al vele jaren een internationale leider in Afrikaanse Studies; de Bayreuth International Graduate School of African Studies (BIGSAS) maakt deel uit van ons Excellence Cluster "Africa Multiple", gefinancierd door de Duitse federale en deelstaatregeringen. Hogedruk- en hogetemperatuuronderzoeken uitgevoerd door het Beierse onderzoeksinstituut voor experimentele geochemie en geofysica hebben ook wereldwijd een sterke reputatie opgebouwd. Polymeeronderzoek aan de universiteit loopt voorop in de financieringsranglijst die is gepubliceerd door de Duitse Onderzoeksstichting (DFG). De University of Bayreuth heeft een hecht internationaal netwerk van strategisch geselecteerde universitaire partnerschappen.

De universiteit biedt haar studenten en onderzoekers een onderwijs- en onderzoeksomgeving met veel ruimte voor creativiteit en positioneert zich daarmee op het spanningsveld tussen academische vrijheid, wetenschappelijke vooruitgang, praktijkgerichtheid en maatschappelijke en culturele verantwoordelijkheid.

Ontdek uw nieuwe thuis weg van huis. Word onderdeel van de Bayreuth-gemeenschap. Tot ziens op de campus of online!

Locaties

  • Bayreuth

    University of Bayreuth 95440 Bayreuth Germany, , Bayreuth

Vragen