Keystone logo
University of Basel

University of Basel

University of Basel

Invoering

Welkom bij de faculteit Bedrijfskunde en Economie, welkom bij het WWZ (Wirtschaftswissenschaftliches Zentrum)

De University of Basel , opgericht in 1460, is de oudste universiteit van Zwitserland. De Faculteit Bedrijfskunde en Economie is opgericht in 1995 en is de op een na jongste van de in totaal zeven faculteiten aan de University of Basel . Het vak economie wordt echter al bijna 150 jaar in Bazel onderwezen.

Dorst naar kennis als motor voor innovatie

We hebben een facultaire staf van 30 hoogleraren en ongeveer 100 wetenschappelijke medewerkers die actief zijn in onderzoek en onderwijs. Gezien haar omvang bestrijkt de faculteit een breed scala aan wetenschappelijke vakgebieden. Onze aandachtsgebieden zijn “Geld en Financiën”, “Energie en Milieu” (Het Competentiecentrum SCCER CREST) en “Economisch Beleid”. Daarnaast heeft de faculteit een internationaal erkende onderzoeksoutput in tal van andere onderwerpen.

Onderzoek naar actuele onderwerpen

De faculteit heeft een hoog niveau van onderzoek en onderwijs, zowel nationaal als internationaal. We zijn ervan overtuigd dat excellent onderzoek en de toegepaste relevantie ervan voor de samenleving en beleidsmakers elkaar niet tegenspreken. We zijn dus actief in zowel fundamenteel onderzoek als de beleidsimplicaties ervan. Onze wetenschappelijke staf publiceert in toptijdschriften en neemt deel aan internationale seminars. Gastprofessoren van hoog kaliber doceren de speciale cursussen die we aanbieden op het gebied van globalisering en internationalisering van de economie, evenals op de Summer School for Law, Economics and Public Policy, waar studenten een uitstekende gelegenheid hebben om internationale contacten te leggen met gerenommeerde universiteiten. Ons wetenschappelijk netwerk omvat verschillende academische en niet-academische samenwerkingsverbanden in verschillende disciplines en gebieden (bijv psychologie, geneeskunde, wiskunde en informatica, BIS, particuliere sector).

Op onderzoek gebaseerd onderwijs

De Faculteit Bedrijfskunde en Economie streeft ernaar de vakgebieden Bedrijfskunde en Economie te integreren en studenten zo een uniek curriculum in Zwitserland aan te bieden. Op basis van de academische ervaring en in het licht van toekomstige carrièremogelijkheden voor onze alumni zijn we ervan overtuigd dat dit een winnende combinatie is.

Als decaan van de Faculteit Bedrijfswetenschappen en Economie in Bazel nodig ik u graag uit om contact met ons op te nemen. Laten we samen bijdragen aan de innovativiteit van het Zwitserse onderzoek.

Prof. dr. Rolf Weder

Decaan Faculteit Bedrijfskunde en Economie, University of Basel

Locaties

  • Basel

    Petersplatz,1, 4001, Basel

    Vragen