Keystone logo
University College Dublin MSc Toegepaste Wiskunde en Theoretische Natuurkunde
University College Dublin

MSc Toegepaste Wiskunde en Theoretische Natuurkunde

Dublin, Ierland

1 Years

Engels

Full time

Request application deadline

Request earliest startdate

EUR 27.720 / per year *

Op de campus

* fulltime niet-EU honorarium per jaar - € 27720; EU-vergoeding per jaar - €9560 | parttime niet-EU vergoeding per jaar - € 4790; EU-vergoeding per jaar - € 13860

Invoering

De MSc Applied Mathematics & Theoretical Physics biedt brede kansen voor toekomstige werkgelegenheid in onderzoek, ontwikkeling, voorspellende modellering en risicobeoordeling, en informatica-gerelateerde industriële sectoren. Bij UCD is dit MSc-programma ontwikkeld in nauwe samenhang met de specialiteiten Simulation Science en Computational Physics, en biedt het studenten zowel een robuuste training in computationele methoden als bovenop een solide theoretische en wiskundige basis.

Het programma is bedoeld voor studenten met een sterke achtergrond in natuurkunde, wiskunde of een aanverwante natuurwetenschappen, die de modernste wiskundige modellen en methoden willen leren, toegepast op kwantitatieve analyse van een breed scala aan fysische verschijnselen.

biedt brede kansen voor toekomstige werkgelegenheid in onderzoek, ontwikkeling, voorspellende modellering en risicobeoordeling en informatica-gerelateerde industriële sectoren.

ontwikkeld in nauwe samenhang met de specialiteiten Simulation Science en Computational Physics, en biedt studenten zowel een robuuste training in computationele methoden als bovenop de solide theoretische en wiskundige basis.

Visie en waardenverklaring

Dit MSc-programma biedt een positieve ervaring met toegepaste wiskunde en theoretische natuurkunde met ultramoderne toepassingen, variërend van kosmologie tot nanowereld. We moedigen/leiden onze studenten aan om actieve, levenslange en autonome leerlingen te worden met goede vooruitzichten op werk in economische sectoren die analytische vaardigheden vereisen. Onze studenten, die een sterke achtergrond in de natuurwetenschappen of een relevant technisch vakgebied moeten hebben, zullen goed gefundeerd raken in de grondbeginselen van moderne onderwerpen van Toegepaste Wiskunde en Theoretische Natuurkunde met waardering voor meer gespecialiseerde kennis en de huidige grenzen van onderzoek. Onze leeromgeving legt de nadruk op praktijkgericht theoretisch en computationeel werk via een onderzoeksmodule die een groot deel uitmaakt van het MSc-programma, naast klassikaal, projectmatig en probleemoplossend werk. Onze studenten zullen worden begiftigd met professionele waarden, waaronder wetenschappelijke integriteit en ethisch gedrag.

Aard van de leeromgeving

De omgeving is op onderzoek gebaseerd, met een diep niveau van expertise beschikbaar voor de studenten in het door hen gekozen vakgebied. De studenten zullen een omgeving ervaren waar interdisciplinaire, industriële en internationale verbindingen rijk zijn.

Studenten hebben toegang tot cursussen die zijn afgestemd op een nationaal uniek scala aan onderzoeksexpertise in een breed scala van velden van toegepaste wiskunde en theoretische natuurkunde, waaronder vloeistofdynamica, algemene relativiteitstheorie, statistische natuurkunde, kwantumveldentheorie, theorie van de gecondenseerde materie en theoretische astrofysica.

Onderwijs- en leerbenaderingen

Het programma wordt afgesloten met een onderzoeksproject. Om dit punt te bereiken, wordt de student ondersteund bij het leren door middel van lezingen, praktisch/laboratoriumwerk, klein projectwerk, seminars en de bevordering van team- en zelfgestuurde vaardigheden.

Programmaresultaten

De afgestudeerden van dit programma moeten bekend zijn met een reeks geavanceerde analytische en numerieke methoden en data-analysetechnologieën (inclusief computationele programmeertalen, softwarepakketten, methoden en algoritmen) en de interface tussen fysiek gebaseerde modellering en toegepaste (bijvoorbeeld biomedische of materiaalwetenschappen ) systemen.

toelatingen

Programma collegegeld

Getuigenissen van studenten

Over de school

Vragen