Keystone logo
University College Cork

University College Cork

University College Cork

Invoering

Studiebestemming Ierland - veilig, vriendelijk en het enige Engelstalige moederland in de EU.

University College Cork (UCC), gelegen aan de zuidkust van Ierland, ligt op een pittoresk bebost terrein van 42 hectare en op slechts 10 minuten lopen van het levendige stadscentrum van Cork.

UCC heeft meer dan 22.000 studenten uit meer dan 100 landen. Met bijna 4.000 studenten en een derde van ons personeel uit het buitenland, is UCC een echte plaats van internationaal leren.

Gerangschikt in de top 2% van universiteiten wereldwijd, werd gestemd Sunday Times Universiteit van het Jaar drie keer in de afgelopen tien jaar, en 8 e in de wereld in de prestigieuze IMPACT. We waren ook de eerste universiteit ter wereld die de Groene Vlag voor Milieuvriendelijkheid ontving en we nemen duurzaamheid hier zeer serieus!

Als het gaat om de loopbaan van onze studenten, onderscheiden we ons van UCC met een ranglijst van 100e in de wereld door recruiters voor de inzetbaarheid van onze afgestudeerden. UCC leidt de sector in Ierland op het gebied van Graduate Employability. Meer dan 90% van al onze afgestudeerden heeft binnen negen maanden na afstuderen een baan of vervolgstudie. UCC's Career Services stelt u in staat om uw loopbaan te versnellen en vooruit te helpen door UCC's inzet voor het bevorderen van inzetbaarheid. 2 jaar 'stay back' werkvisum voor niet-EU-studenten en geweldige stagemogelijkheden voor iedereen!

University College Cork biedt een ongeëvenaarde breedte en kwaliteit van niet-gegradueerde en postdoctorale cursussen in alle belangrijke disciplines. Er zijn meer dan 100 niet-gegradueerde graden en meer dan 200 postdoctorale cursussen om uit te kiezen in onze 4 hogescholen:

 • Hogeschool voor de kunsten, Keltische studies en sociale wetenschappen
 • College of Business and Law
 • College of Science, Engineering & Food Science
 • College voor Geneeskunde & Gezondheid

Wanneer je bij UCC begint, begin je aan je opleidingsreis op het derde niveau aan een van de toonaangevende Ierse universiteiten, maak je deel uit van een levendige gemeenschap en helpen we je om de persoon en professional te worden die je wilt zijn #BeginBelongBecome .

Onze niet- gegradueerde cursussen zijn op bachelor honoursniveau, sommige hebben een geïntegreerde masteroptie.

Onze postdoctorale gemeenschap is gebouwd op een fundament van academische excellentie. UCC is een omgeving waar u duurzame professionele en persoonlijke vriendschappen zult vormen die een integraal onderdeel zullen zijn van uw intellectuele ontwikkeling en uw toekomstige carrière. Onze postdoctorale cursussen omvatten onderwezen masters en masters door onderzoek, gestructureerde PhD-programma's en professionele doctoraten. Onze cursussen worden zowel voltijds als deeltijds aangeboden. We zijn er trots op een van de hoogste postdoctorale werkgelegenheidscijfers in Ierland te hebben, met 95% van de UCC-afgestudeerden die na hun studie in dienst treden.

Onderzoek

Wist je dat UCC ook een van de toonaangevende onderzoeksuniversiteiten in Ierland is? We staan zelfs op nummer 1 in Ierland voor onderzoeksinkomsten uit industriële bronnen. We hebben meer dan 70 onderzoekscentra en -instituten en we hebben tot nu toe negen prijzen van de European Research Council (ERC) ontvangen! Als een internationaal concurrerende, wereldwijd gerichte, door onderzoek geleide instelling. UCC geeft prioriteit aan onderzoek op gebieden die van belang zijn op het hoogste internationale niveau. Deze omvatten UCC's onderzoek op het gebied van voeding en gezondheid, fotonica en perinatale geneeskunde wordt erkend als wereldleider. Verschillende van de belangrijkste onderzoekscentra van Ierland zijn gevestigd in UCC: Tyndall National Institute (microsystemen, fotonica, nanotechnologie) en het APC Microbiome Institute (voedingsgezondheid, functionele voedingsmiddelen), beide erkend als wereldleiders. Het Environmental Research Institute doet onderzoek naar klimaatactie, een duurzame samenleving en de circulaire economie.

Hier bij UCC stellen we je in staat om te observeren en vragen te stellen, te onderscheiden en te reflecteren, te analyseren en te handelen, je potentieel te vergroten en je ambitie te bevorderen! U zult uw eigen individuele doelen, dromen en verwachtingen voor uw toekomst hebben en wij zullen er zijn om u te helpen deze te bereiken.

Ontdek UCC - Ons huis, uw huis!

Ranglijsten

In 2020 vierde University College Cork 10 jaar sinds het de eerste universiteit ter wereld werd die een Groene Vlag kreeg van de Foundation for Environmental Education (FEE). Green Campus omvat een programma van zeven stappen en een cyclus van continue verbetering. Campussen worden om de 3 jaar volledig opnieuw beoordeeld door een panel van externe experts. UCC heeft zijn Groene Vlag 4 keer succesvol vernieuwd.

 • Eerste universiteit ter wereld die een groene vlag heeft gekregen.
 • Wereldwijd als 9e gerangschikt in de UI Green Metric World University Ranking of Sustainable Universities.
 • Gerangschikt als 1e in Europa voor SDG's 2 en 14.
 • Gerangschikt als 32e in de wereld voor impact op de SDG's van de VN.
 • Eerste universiteit ter wereld die de ISO 50001-norm voor energiebeheer behaalt.
 • 12 bijenkorven en meer dan 700.000 honingbijbestuivers op onze North Mall Campus.

University College Cork is een meermaals bekroonde instelling met een geschiedenis van onafhankelijk denken en we vierden ons 175-jarig jubileum in december 2020.

 • Verkozen tot de Irish University of the Year van Sunday Times voor een recordbrekende 5 keer en 10 UCC-onderzoekers worden gerangschikt in de Top 1% van hun vakgebieden.
 • Gerangschikt in de Top 2% van universiteiten ter wereld en er trots op een University of Sanctuary te zijn.
 • Meer dan 90% van onze studenten heeft een baan/vervolgstudie en 90% van onze programma's heeft stagemogelijkheden.
 • 's Werelds eerste groene campus en in de top 10 van universiteiten wereldwijd voor duurzaamheid.
 • Meer dan 200.000 alumni wereldwijd met 5 hoofdstukken in 3 landen.

Statistieken

 • Het aandeel van het personeel met academische of onderzoeksfuncties (%) 57,7
 • Het aandeel wetenschappelijk personeel met een doctoraatskwalificatie (%) 78,6
 • Percentage onderzoekspersoneel afgestemd op onderzoekscarrièrestructuur (%) 99,7
 • 4 hogescholen
 • 28 Scholen
 • 139 afdelingen

  Campusfuncties

  De levendige en open campus van UCC heeft studenten veel te bieden. We hebben in totaal 57 clubs en 110 verenigingen die jaarlijks meer dan 4.000 evenementen aanbieden. Er is voor elk wat wils bij UCC!

  UCC beschikt over een ultramoderne sportfaciliteit, de Mardyke Arena, en sport speelt een belangrijke rol bij het verbinden van studenten en het betrekken van de bredere gemeenschap. Onze studenten en alumni hebben verschillende medailles gewonnen op de Olympische Spelen van Tokyo 2020, je zult hier in goed gezelschap zijn!

  De nieuwe Hub bij UCC creëert een innovatieve en inclusieve sociale dynamiek in het centrum van de campus die leergemeenschappen, netwerken, studenteninteractie, internationalisering en studentvriendelijke dienstverlening faciliteert.

  Student & Stadsleven

  Verkozen tot Best Student Experience in 2020 en opnieuw in 2021, kunnen internationale studenten zich onderdompelen in de rijke sociale en culturele ervaring bij UCC. Cork biedt studenten alle voordelen van een bruisende, levendige en kosmopolitische stad met behoud van de bekendheid van een kleine stad, en UCC-studenten kunnen gemakkelijk te voet door de stad navigeren. De stad en de universiteit werken goed samen om studenten een rijke academische en buitenschoolse ervaring te bieden. Cork staat bekend als de voedselhoofdstad van Ierland. De "Lonely Planet" vatte het mooi samen toen ze schreven dat "Alles wat goed is aan Ierland te vinden is in County Cork". De stad ligt ook naast de wereldberoemde 'Wild Atlantic Way', terwijl de luchthaven een echte toegangspoort tot Europa is.

  Accommodatie

  Verkozen tot de groenste en ook veiligste campus van Ierland en een van de veiligste ter wereld. Er zijn vijf speciaal gebouwde studentenappartementencomplexen die worden beheerd door UCC Campus Accommodation, allemaal op loopafstand van de hoofdcampus.

  Groene Campus

  Green Campus was het geesteskind van onze eigen Environmental Society (EnviroSoc)-studenten die 15 jaar geleden hun bezorgdheid uitten over milieubeheerpraktijken op de campus. De voorzitter van die vereniging is nu medevoorzitter van onze Green Campus Committee (GCC). De vice-voorzitter van onze Students' Union is de andere co-voorzitter. De GCC wordt door studenten geleid en wordt sterk ondersteund door de UCC Societies Guild and Clubs Executive. Belangrijke personeelsleden die verantwoordelijk zijn voor de werking van de universiteit maken ook deel uit van het Green Campus Committee. De commissie komt tweewekelijks bijeen en is de belangrijkste weg voor studentenparticipatie in universitair management voor duurzaamheid. De GCC is een input voor de tweejaarlijkse vergaderingen van het Green Forum, dat wordt voorgezeten door onze interim-president van de universiteit, prof. John O'Halloran, en onze directeur van gebouwen en landgoederen, Mark Poland. Het Green Forum is lid van alle functies binnen de universiteit, inclusief collega's van gebouwen en landgoederen, inkoop, dienstverleners, onderwijs en leren, onderzoek en studentenleiders. Het forum zorgt voor continuïteit en strategisch overzicht gedurende de hele academische cyclus.

  UCC presteert consequent zeer goed in internationale duurzaamheidsranglijsten (UI Green Metric, THE Impact Ranking) en was de eerste universiteit buiten Noord-Amerika die een Gouden Ster ontving van de Association for the Advancement of Sustainability in Higher Education. We zijn lid van de EAUC, Alliance for Sustainability Leadership in Higher Education, en zijn ondertekenaars van het SDG-akkoord, het collectieve antwoord van het hoger onderwijs op de duurzame ontwikkelingsdoelen van de VN.

   Beurzen en financiering

   Locaties

   • Cork

    College Road, , Cork

   Vragen