Keystone logo
University Bocconi

University Bocconi

University Bocconi

Invoering

Università Bocconi, opgericht in 1902, was de eerste Italiaanse universiteit die een graad in economie studeerde.

Al een eeuw lang speelt Bocconi een leidende rol in de sociale en economische modernisering van Italië. Het is trouw gebleven aan de basiswaarden van het zijn van een belangrijke onderzoeksuniversiteit, met democratische waarden en open voor de wereld, maar ook financieel en politiek onafhankelijk.

Università Bocconi gelooft dat excellentie alleen gebaseerd kan zijn op het academische profiel van een persoon en op zijn of haar waarden en culturele en ethische achtergrond. Daarom biedt de universiteit tal van activiteiten, speciale gelegenheden voor mensen om hun kennis te verrijken.

Generaties lang zijn ondernemende studenten naar Bocconi gekomen om iets groters te worden. Wij bieden undergraduate, graduate, Ph.D. en uitvoerende programma's voor toekomstige leiders en ondernemers die een sterke basis en een transformatief netwerk willen.

Waarom Bocconi

Bocconi is niet alleen een opleiding. Het is een springplank voor je ambities.

Al generaties lang hebben we de kennis en waarden van innovators en toekomstige leiders gevormd. We begrijpen dat de grote presteerders van morgen meer nodig hebben dan kwalificaties. Ze hebben behoefte aan vertrouwen, visie en een sterke set van waarden.

We zijn in 1902 opgericht om de sociale en economische vooruitgang in Europa en daarbuiten te bevorderen. Het is een missie die wordt gedeeld door onze gemeenschap van meer dan 100.000 alumni in industrieën over de hele wereld.

Veel scholen zullen proberen je te vormen naar de wereld. Bocconi bereidt je voor om het te wijzigen.

Onze programma's op het gebied van economie, management en financiën behoren tot de beste ter wereld. De QS World University Rankings noemden ons een van de tien beste instellingen in Europa op deze gebieden, terwijl de Financial Times onze Master degrees in Finance en Management tot de top tien wereldwijd behoort.

Ranglijsten van onderwijskwaliteit in de wereld

Binnen het domein van het internationale hoger onderwijs worden een aantal ranglijsten gepubliceerd met zeer uiteenlopende kwaliteitsniveaus, methodologische nauwkeurigheid en autoriteit. Bocconi University verschijnt regelmatig in de meest prominente rankings die betrekking hebben op haar expertisegebieden in economie en management, en meer in het algemeen in de sociale wetenschappen.
Vanwege zijn aard van een gespecialiseerde instelling, staat Bocconi niet in de ranglijst die wordt gekwalificeerd als "overall" - dat wil zeggen, QS, THE en Shanghai rankings - waarbij universiteiten betrokken zijn die een breed spectrum van onderwerpen en velden bestrijken.

Hier tonen we de bijgewerkte resultaten van enkele van de meest belangrijke en algemeen erkende hiervan. Meer informatie over onze status in andere gespecialiseerde of sectorale ranglijsten zal worden gepubliceerd in de secties over de individuele programma's.

1. QS (Quacquarelli Symonds)

In de QS World University Ranking, gepubliceerd door het in Londen gevestigde QS, was de wereldwijde prestatie van Bocconi in het segment Social Science de afgelopen drie jaar als volgt:

 • 2018, sociale wetenschappen

 • 2017, sociale wetenschappen

 • 2016, sociale wetenschappen

QS vermeldt zelf Bocconi in de presentatiepagina's van de ranglijst, en legt uit waarom Bocconi niet in de uitgebreide ranglijst staat, maar alleen in de meer specifieke subgroep "Sociale wetenschappen". Zie het artikel Getting Specific.

Bocconi is ook opgenomen in de subject rankings die afzonderlijk door QS worden gepubliceerd:

Opmerking: "Reputatie van werkgevers" is een van de indicatoren van de ranglijst en meet de mening van bedrijven over afgestudeerden van een individuele universiteit. De bovenste heeft een conventionele score van 100.

2. Financial Times

Bocconi is ook in veel rankings vertegenwoordigd door Financial Times. Meer specifiek, SDA Bocconi School of Management (Bocconi's Business School) staat op de volgende ranglijsten: MBA, Executive MBA (EMBA), Executive Education Custom Programs, Executive Education Open Programs en European Business Schools. MSc-cursussen aangeboden door Bocconi's Graduate School staan ​​vermeld in de ranglijsten Master in Management en Finance. Hier zijn de bijgewerkte posities op Europees en wereldwijd niveau.

3. U-Multirank

Het onlangs gelanceerde U-Multirank-project, net als andere ranglijsten, is bedoeld om te helpen bij het kiezen van een universiteit, maar met een heel andere benadering dan andere. Na het instellen van de gewenste criteria verkrijgt de gebruiker een lijst met universiteiten met de indicatie voor elke gekozen parameter van de prestaties van elke universiteit in vergelijking met het groepsgemiddelde. U-Multirank verschuift dus de belangrijkste focus van de eenvoudige positie in een rangorde naar de mix van kenmerken van een bepaalde universiteit.

4. Shanghai Ranking

De Global Ranking of Academic Subjects, uitgegeven door ShanghaiRanking Consultancy, somt de beste universiteiten ter wereld op in specifieke onderzoeksgebieden. De Academische Onderwerpen zijn onderverdeeld in vijf macro-gebieden (Natuurwetenschappen, Engineering, Life Sciences, Medische Wetenschappen en Sociale Wetenschappen). Op het gebied van sociale wetenschappen is Bocconi aanwezig in vijf academische onderwerpen:Locaties

 • Milan

  Via Roberto Sarfatti,25, 20100, Milan

 • Los Angeles

  Los Angeles, Verenigde Staten

  Vragen