Keystone logo
University at Baku Eurasian University

University at Baku Eurasian University

University at Baku Eurasian University

Invoering

Over ons

Baku Eurasian University werd op 30 april 1992 opgericht door een arts in de filologie, professor Nazim Huseynli, onder de naam "High Diplomatic College". Het belangrijkste doel van de oprichting van een dergelijk type college was om specialisten voor te bereiden om te werken bij de ambassades in het buitenland en consulaire diensten, andere vertegenwoordigende structuren en internationale organisaties, diplomaten, synchrone tolken, journalisten en advocaten, gespecialiseerde experts van de westelijke en oostelijke landen , inclusief de kwalificatie van kaders die op diplomatiek niveau actief zijn en wetenschappelijk onderzoek verrichten naar de juiste velden. 1992-1993 kan worden gekarakteriseerd als de periode van voorbereiding van de toelating van studenten, evenals het instellen van effectieve activiteit van de universiteit als een wetenschappelijk onderzoekscentrum. Juist in deze periode werden op de velden wetenschappelijk onderzoek verricht aan de universiteit, wat absoluut nieuw is voor onze Republiek: onderzoek naar fundamentele en toegepaste problemen van buitenlands beleid en diplomatie; onderzoek naar studies van Azerbeidzjan; de voorbereiding van wetenschappelijke publicaties organiseren; informatiesysteem opbouwen op de juiste velden, etc.

Rekening houdend met het feit dat het Hoge Diplomatieke College zorgde voor de oorspronkelijke eenheid van de ervaring met opleiding en voorbereiding van personeel, het bezit van een uitgebreide en vruchtbare reeks internationale betrekkingen, het vermogen om het leerproces te garanderen, het garanderen van hoogwaardige methodische apparatuur, met potentieel van moderne substantiële -technische basis en progressieve wetenschappelijk-pedagogische specialisten, evenals zijn afgestudeerden die op lokaal en internationaal niveau op het hoogste niveau het ministerie van Onderwijs van Azerbeidzjan vertegenwoordigen, hebben in 2005 een beroep gedaan om het te hernoemen als Baku Diplomatic University. Baku Diplomatic University sinds 30 juni 2005 en sinds 26 mei 2006 geregistreerd onder de naam Baku Eurasian University (BAAU). Momenteel werkt het als Baku Eurasian University.

Voorbereiding van specialisten op het gebied van internationale betrekkingen, internationaal recht, internationale journalistiek, internationale economische betrekkingen, synchrone vertaling (Engels, Duits, Frans, Arabisch, Turks), regionale studie (VS en Canada, Europese landen, Midden-, Nabije en Verre Oosten landen) wordt voor het eerst in de Republiek alleen door de naam High Diplomatic College geassocieerd.

Het hoofddoel van BAAU is het succesvol vertegenwoordigen van het onderwijssysteem en het wetenschappelijk potentieel van Azerbeidzjan en het voorbereiden van hoogopgeleide specialisten om te voldoen aan de eisen van moderne normen. Specialistische voorbereiding op basis van het internationale trainingsprofiel was een van de belangrijkste richtingen voor BAAU. Om dit doel te bereiken, bouwde BAAU vruchtbare samenwerkingsverbanden op voor personeel en student, evenals ervaringsuitwisseling met een aantal instellingen, syllabus, en het curriculum werd samengesteld op basis van internationale onderwijsstandaarden. Al deze factoren baande de weg voor BAAU om een hoge status te verdienen bij de andere universiteiten.

Sinds de dag van zijn bestaan, realiseerde BAAU beheer en organisatie van het onderwijsproces gebaseerd op wetenschappelijke principes, verre van de traditionele stereotypen en onderscheiden door democratie. Als gevolg van de implementatie van innovatieve onderwijsprogramma's die voldoen aan zowel nationale als internationale eisen, heeft BAAU zelfs in de periode dat er niet voldoende publieke houding was om de particuliere onderwijssector in ons land te begrijpen, de aandacht van jongeren getrokken.

121770_54e5d044495ba514f6da8c7dda7930791c3bd8e2554c704c73267fd59744c451_1280.jpg

Waarom kiezen we voor BAAU?

Universiteit van zowel het verleden als de toekomst

De eerste particuliere universiteit van Azerbeidzjan die veel initiatieven heeft genomen; Gedurende meer dan twintig jaar activiteit heeft het duizenden hooggekwalificeerde afgestudeerden gehad die bijdragen aan een snelle ontwikkeling van het land; Reputatie en een breed netwerk van internationale relaties zijn volgens BAAU heilzaam voor mensen als hun belangrijkste taak en innoveren.

Kwalitatief onderwijs

 • BAAU heeft hoge indicatoren voor de kwaliteit van het onderwijs;
 • Onderwijsproces gebaseerd op het Bologna-proces;
 • Het diploma wordt erkend in alle openbare en particuliere universiteiten, evenals in het buitenland;
 • BAAU realiseert verschillende projecten op het gebied van academisch onderzoek;
 • BAAU heeft veel studenten naar het buitenland gestuurd die het onderwijs in het buitenland wilden voortzetten;
 • Universiteit heeft een professionele, goed opgeleide professor en docenten;
 • BAAU heeft een goed uitgeruste bibliotheek met duizenden boeken, een e-catalogussysteem en een grote leeszaal;
 • BAAU biedt een kans om een grondige kennis te hebben van het leren van talen in Russische, Engelse, Duitse, Franse, Turkse en Arabische talen.

Opleidingscentrum voor buitenlandse studenten

Opleidingscentrum voor buitenlandse studenten opgericht in 2015, rekening houdend met de uitbreiding van de internationale betrekkingen van BAAU en de toegenomen belangstelling van buitenlandse studenten voor BAAU. Het bereidt studenten voor op verdere studie aan BAAU of andere universiteiten. Training in het centrum wordt gegeven in het Russisch of Engels, afhankelijk van de keuze van de studenten.

De universiteit schept alle voorwaarden voor de pas aangekomen buitenlandse studenten om zich vanaf hun eerste dagen in BAAU zelfverzekerd en comfortabel te voelen.

De studenten ontvangen een certificaat na het afstuderen van het trainingsprogramma en het effent de weg om succesvol te zijn in hun toekomstige loopbaan- en opleidingsleven.

Het centrum werkt actief samen met de instellingen en centra van verschillende landen van de wereld en neemt deel aan internationale projecten.

Bibliotheek en informatiecentrum

Het hoofddoel van de bibliotheek

De bibliotheek is rijk aan boeken in beperkte oplage: "Dede Korkut" (1963), "Nazim Hikmat creativiteit" (1967-1968), Mahmud Kashgari "Divani lugati turk" (2006), "Azerbeidzjaanse tapijten: Tabriz Group" (2013), "Molla Nasraddin" (1988) en anderen.

Het centrum heeft hoeken gewijd aan het leven en de politieke activiteit van de nationale leider Heydar Aliyev en president Ilham Aliyev.

Turkologisch onderzoekscentrum

Het Turkologisch onderzoekscentrum werd in 1999 opgericht door de rector van BAAU, prof. Huseynli Nazim. Het centrum, het eerste in zijn soort in Azerbeidzjan, voert uitgebreid onderzoek uit naar alle richtingen van de Turkologie. Het bestudeert talen, geschiedenis, literatuur, folklore, cultuur en etnologie van mensen die Turkse talen en Turkse volkeren spreken in een chronologische en vergelijkende context.

De onderzoeken met betrekking tot verschillende onderwerpen over Turkse naties werden in het centrum ingedeeld. Het analyseren van geschiedenis, wetenschap, cultuur, kunst, tradities van de Turkse naties is de belangrijkste missie van het centrum.

Woordenlijsten met een uitleg van zinnen, termen, woorden en idiomen in de Turkse dialecten worden ook in het midden verzameld en vertaald. De volgende boeken worden momenteel onderzocht:

 1. "Ottomaanse dynastie graven" door Hakki Onal, 1992.
 2. "Sumerische, Babylonische, Assyrische wetten en Ammi Shaduga-orde" door Mebrure Tosun en Kadrije Yalvac, 2002.
 3. "Woordenlijst van Turkse dialecten", 1991.
 4. "Altai Epics" van Ibrahim Dilek, 2007.
 5. "Glossarium van Ottomaanse historische uitdrukkingen en termen" door Mehmet Zeki Pakal, 1993.
 6. "Turks woordenboek" door Ali Puskuloglu, 2010.
 7. "Glossarium van filosofische termen" door Ahmet Cevizci, 2003.

1350 gecodeerde boeken (meestal in het Turks) worden bewaard in de Turkse haard die onder het centrum opereert. Het centrum biedt een breed scala aan diepgaand onderzoek op het gebied van Sumerologia. Nazim Huseynli's langdurige wetenschappelijke onderzoeken zijn in dit opzicht opmerkelijk. Zijn artikelen over de Sumerische beschaving, boeken over lexicale parallellen zijn belangrijke bronnen.

Het centrum draagt bij aan de organisatie van gezamenlijke evenementen met de deelname van vertegenwoordigers van Turkse naties, evenals de ontwikkeling van relaties op het gebied van wetenschap, cultuur, literatuur, kunst, enz.

Het Bibliotheek- en Informatiecentrum blijft gelijke tred houden met de ontwikkeling van elektronische bronnen en programmeertechnologieën, onlangs een nieuw online catalogussysteem geïmplementeerd en planning voor elektronische documentlevering aan de desktop van Center-medewerkers.

BAAU bibliotheek herbergt rijke collecties boeken, tijdschriften, proefschriften op verschillende gebieden.

Locaties

 • Baku

  Ac.Hasan Aliyev street, 135 A, AZ1073, Baku

Opleidingen

Vragen