Keystone logo
Université Catholique de Bukavu

Université Catholique de Bukavu

Université Catholique de Bukavu

Invoering

DeKatholieke Universiteit van Bukavu (UCB) Association, is een van de toonaangevende universiteiten die deel uitmaken van de Democratische Republiek Congo. Gelegen in de hoofdstad van de provincie Zuid-KivuEen oostelijke regio van het land van Patrice Emery Lumumba, de instelling van het universitair onderwijs in het privaatrecht werd opgericht 21 november 1989 bij besluit van Zijne Excellentie Monseigneur Aloys MULINDWA Mutabesha, aartsbisschop van Bukavu.

Onder het Wetboek van Canoniek Recht, in zijn canons 807-814 en de Apostolische Constitutie Ex Corde Ecclesiae, 15 augustus 1990 met betrekking tot de katholieke universiteiten en instellingen voor hoger onderwijs, deUCB schittert met de opleiding voor overweldigende sociale doelstellingen in een regio Kivu, Met een netwerk van middelbare scholen verstrekken van de beste van zijn studenten. Juridisch, het werkt op basis van de Order No. ESURS / CABMIN / 1231-1291 van de minister van Hoger Onderwijs, Hoger Onderwijs, Wetenschappelijk Onderzoek; Bestelnummer ESURS / CABMIN / A5 / 175/95 goedgekeurde en erkende diploma's die zij heeft; de definitieve overeenkomst besluit nr 06/106 werd ondertekend door de president van de Republiek op 12 juni 2006. De Katholieke Universiteit van Bukavu is momenteel een van de weinige in het land bevoegd om de opleiding in postdoctorale voeren na het besluit van het ministerie van Hoger Onderwijs, Hoger Onderwijs, Wetenschappelijk Onderzoek No. 020 Van 02 april 2008.

Door de wet, deKatholieke Universiteit van Bukavu streeft de volgende hoofddoelstellingen:

  • Organiseer universitair onderwijs van de wetenschap in al zijn vormen, aan Congolese denkkaders te bevorderen en een bijdrage leveren aan de sociaal-economische ontwikkeling van het land en in het bijzonder in de provincie Zuid-Kivu;
  • Voer wetenschappelijk onderzoek en publicatie van wetenschappelijke studies in elk materiaal;
  • Opzetten van nationale en internationale wetenschappelijke samenwerking met het oog op de wetenschappelijke ontwikkeling afgestemd op de behoeften en de cultuur van de Congolese bevolking;
  • Breng jonge studenten om de problemen van de samenleving te begrijpen, om actief bij te dragen aan te pakken en hun steun aan een soepele integratie van de Congolese cultuur in de wereld beschaving;
  • Organiseer het hoger onderwijs in wetenschap en technologie en uitvoeren van wetenschappelijk onderzoek en de publicatie van wetenschappelijke studies in samenwerking met andere onderwijs- en onderzoeksinstellingen, zowel lokaal als internationaal;
  • Bijdragen aan de ontwikkeling van de provincie en het land door de levering van expertise.
ETK

DeKatholieke Universiteit van Bukavu organiseert de kwaliteit van het onderwijs door middel van haar Faculteit Economie en Management (Financial Management, Landelijke Economie, Kleine en Middelgrote Ondernemingen) rechts (Public, Private en justitiële, economische) geneeskunde (Algemeen, chirurgie en bevalling, medische specialisatie, kindergeneeskunde, chirurgie en gynaecologie) of Agricultural Sciences (Crop en Bodemkunde) wetenschap (Computer Science) Sociale Wetenschappen. een Faculteit voor Architectuur en Stedenbouw werken vanuit het academisch jaar 2017-2018.

Drieduizend zesenveertig (3046) studenten ingeschreven in alle cycli voor het academisch jaar 2016-2017, die duizend 8-127 (1827) mannen en 1219 (1219) vrouwen. Een academisch personeel, steeds meer wetenschappelijke de loop der jaren heeft een full-time opleiding. Administratieve, technische en geschoolde werknemer draagt ​​bij aan de fundamentele doelstellingen van deuniversiteit. Het heeft momenteel faciliteiten die voortdurend verbeteren op zoek naar een duurzame kwaliteit in haar dienstverlening. De lessen vinden plaats in de campus Bugabonaar Kalambonaar Karhale en in de wanden van Bukavu Referentie van het Provinciaal General Hospital locatie van het amfitheater Faculteit der Geneeskunde. Een rollend materieel aangepast aan het vervoer van personeel en studenten, de algemene automatisering van zijn systeem, de opening van de opleiding als een nationale, zonder onderscheid aan buitenlanders en het bereiken van resultaten, maken ze een instelling verwijzing in de provincie en het land.

Een training kader reageren op de universiteit werkomstandigheden laat leerlingen om zowel theorie en praktijk beter ontwikkelen. Een computercentrum bij een gratis dienst voor studenten en medewerkers, een bibliotheek van meer dan 38.295 volumes, een Provinciaal General Hospital in Bukavu Reference beheerd doorKatholieke Universiteit van BukavuEen Center of Excellence voor de opleiding van ambtenaren gezamenlijk gefinancierd door de Wereldbank en de Congolese regering, boerderijen 100 ha Kavumu en 60 ha Mulume-Munene, een oppervlakte van 80 hectare dat geleidelijk wordt opgebouwd campus Kalambo vormen een referentie UBC.

De CEGEC (Studie en Training Center voor het beheer en het voorkomen van conflicten in de Grote Meren in Afrika - Faculteit der Rechtsgeleerdheid), de CEGEMI (Centrum voor Onderzoek en management expertise in de mijnbouwsector), de CERDHO (rechten Centrum van de mens en het internationaal humanitair recht), de CEFOSAR (Centrum voor studies en reproductieve gezondheid training), de CREBAC (Bioethics Center), CAPPA (Support Center de bevordering van de landbouwproductie), lood (Laboratorium voor economie toegepast op de ontwikkeling), de eenheid SME-Start (management Unit in het midden- en kleinbedrijf), de ITADES (Instituut voor de behandeling en statistische data-analyse ) ... zijn onderzoekscentra in de regionale en internationale dimensie en een gebied van onderzoek en het leren van Lid van de Internationale Federatie van Katholieke Universiteiten (IFCU), TheAgence Universitaire de la Francophonie (AUF), TheAssociation of African Universities (AAU) TheVereniging van universiteiten en instituten katholieke Oversten van Afrika en Madagascar (ACUHIAM), TheKatholieke Universiteit van Bukavu heeft een aantal partners op lokaal, regionaal en internationaal zoals IITA en CIALCA RUFORUM. Super Lacus Ac Montes splendens, deKatholieke Universiteit van Bukavu schijnt zevenentwintig jaar over de majestueuze Lake Kivu en de heuvels boven. Trots op zijn fruit, die nu op alle gebieden, zowel in binnen- en buitenland nodig is, zet zijn zoektocht naar een kwaliteit van het universitair onderwijs in de voorste rijen te houden.

In de zoektocht naar uitmuntendheid, het beste moet nog komen!

onze campus

De Katholieke Universiteit van Bukavu georganiseerd zijn leringen in vier campussen waaronder die van Bugabo die van Karhale, de Kalambo en die van de Provinciale General Hospital van Bukavu referentie.

campus Bugabo

Op de heuvel van Bugabo, is een prachtig historisch gebouw dat op dit moment herbergt de Centrale Administratie kantoren waaronder rector, vice-rector, de algemeen directeur en de Centrale Bibliotheek. In zijn onlangs gerenoveerd bijgebouw deel werkt het Centre of Excellence voor de opleiding van ambtenaren, alsook opleiding licentiaat in de Rechten en Economie. Hij was in de oude dagen een kapel - St. Therese - en later de zetel van de Coördinatie van de gesubsidieerde scholen katholieke aartsbisdom besloten te verhuizen naar de oprichting in 1989, de universiteit kan daar zijn lessen te organiseren.

ETK

campus Karhale

Een beetje verderop is de campus Karhale op de heuvel van dezelfde naam. Voormalig provincie medisch laboratorium, het gebouw bestaat uit twee verdiepingen en een begane grond herbergt de faculteit agronomie en een huis voor studenten. Zeide wederom Laboratoire Dr André Lurhuma Zirhimw'abago, ter nagedachtenis aan deze moedige arts en onderzoeker die gespecialiseerd is in de chirurgie en de bevalling overleed in juni 1995; Dit gebouw heeft klaslokalen, onderzoekslaboratoria in agronomie en bijgevoegde amfitheater verwelkomen eerstejaars in Biology and Medicine.

1

Het amfitheater Stanislas Haumont

Het is gevestigd in het recht om Provinciaal General Hospital van Bukavu Reference is een ander leren terrein. De Faculteit der Geneeskunde werken en maakt gebruik van de HGPRB, gerund door de Katholieke Universiteit van Bukavu als het toepassen van lessen ziekenhuis. Hoogleraren het verstrekken van de opleidingen aan de faculteit zijn ook betrokken bij het beheer van de zorg in dit ziekenhuis van provinciaal belang.

2

campus Kalambo

3

Kalambo De site bestaat uit 80 hectare en vertegenwoordigt de toekomst van de Katholieke Universiteit van Bukavu geroepen om volledig te vestigen in de komende dagen. een enorm project ligt ongeveer twintig kilometer van de stad Bukavu, op een heuvel met uitzicht op Lake Kivu, is aan de gang. In termen van de universiteit complex te bouwen zijn al afgerond twee gebouwen met elk huisvesting van de faculteiten Economie, recht en Wetenschappen daar gevestigd sinds het academiejaar 2013-2014; van woningen voor studenten en een agronomie laboratorium in samenwerking met IITA.

Locaties

  • Bukavu

    Bugabo 02, Av. de la Mission, Commune de Kadutu Bukavu RD Congo , , Bukavu

Vragen