Keystone logo
Universitat Politècnica de València (UPV)

Universitat Politècnica de València (UPV)

Universitat Politècnica de València (UPV)

Invoering

De Universitat Politècnica de València is de beste Spaanse technologische universiteit in Spanje, volgens de Academic Ranking of World Universities (ARWU), bekend als de Shanghai-ranglijst.

UPV-gemeenschap

Momenteel heeft het 25.400 studenten, 3.600 docenten en onderzoekers en 1.400 administratieve en dienstverlenende professionals, verdeeld over de drie campussen in de steden Alcoy, Gandia en Valencia.

Academisch aanbod en inzetbaarheid

De UPV leert 40 graden en 13 dubbele graden; 90 universitaire master- en dubbele masteropleidingen en 30 doctoraatsprogramma's. 72% van de UPV-studenten is een jaar na het afronden van hun studie al aan het werk. En dit is grotendeels te danken aan stages in bedrijven, die worden betaald. Bovendien beheert de Servipoli Foundation de zoektocht naar deeltijdbanen die compatibel zijn met de studies. Dit alles plaatst de UPV volgens de QS GER-ranglijst bij de 250 meest inzetbare universiteiten ter wereld.

internationale accreditaties

De UPV was de eerste Spaanse universiteit die de drie meest opmerkelijke internationale accreditaties behaalde: ABET, EUR-ACE en EURO-INF. Deze zegels certificeren wereldwijd de kwaliteit van studies op het gebied van techniek en bevestigen dat UPV-afgestudeerden over de vaardigheden beschikken die vereist zijn voor het beroep, ongeacht het land waar het wordt uitgeoefend.

internationalisering

Op het gebied van internationalisering onderhoudt de UPV meer dan duizend overeenkomsten die de uitwisseling van studenten met andere Europese en Latijns-Amerikaanse universiteiten, de Verenigde Staten, Canada, Australië, China of Japan mogelijk maken. Het is de zesde in Europa die Erasmus ontvangt, op een totaal van 4.500 instellingen die aan het programma deelnemen.

Verdere training

Wat aanvullende opleidingen betreft, biedt de UPV bijna 1.000 cursussen per jaar aan, zodat elke student het curriculum op zijn eigen manier kan vormgeven. Op het gebied van gratis online cursussen (MOOC's) staat de UPV wereldwijd in de top 5, alleen overtroffen door Harvard University, Microsoft, het Massachusetts Institute of Technology (MIT) en de TU Delft.

academisch succes en excellentie

Studeren aan de UPV is een toegankelijk doel: 91% van de bachelorstudenten die de examens afleggen, slagen de eerste keer. De UPV houdt van en overtuigt haar studenten. Zozeer zelfs dat 94% van de afgestudeerden terug zou gaan studeren aan de UPV als ze opnieuw moesten beginnen.

Misschien is de UPV ondanks dit alles de derde universiteit in Spanje met de meeste topafgestudeerden, die "verbluffende cv's en voortreffelijke training, het resultaat van voorbereiding en inspanning" presenteren, volgens de Spaanse Vereniging voor Academische Excellence. De UPV heeft vertegenwoordigers in vrijwel alle disciplines die zij onderwijst: van Beeldende Kunst tot Scheikundige Technologie, Milieukunde, Mechanica of Bedrijfskunde en Management (ADE).

onderzoeksresultaten

In zijn iets meer dan 50-jarige bestaan heeft de UPV ongeveer 145.000 wetenschappelijke publicaties geproduceerd. Het is de nationale leider in het aantal octrooien en een van de Spaanse academische instellingen die de meeste inkomsten uit haar onderzoeksactiviteiten haalt. In het rapport van de UNESCO-leerstoel Universitair Management en Beleid wordt de UPV zelfs beschreven als een jonge, voorbereide, competitieve, internationale instelling met een uitstekend vermogen om geld te verdienen met de diensten die worden geleverd door haar onderwijzend en onderzoekspersoneel.

Infrastructuur en uitrusting

Wat infrastructuur en uitrusting betreft, beschikt de UPV over prachtige sportfaciliteiten, gratis voor de universitaire gemeenschap, waar tot 70 verschillende disciplines kunnen worden beoefend: schermen, klimmen, aikido, capoeira, fietsen, yoga, beachvolleybal... In Valencia, de Vera-campus beslaat ongeveer 700.000 m2 (ongeveer 70 voetbalvelden) en meet bijna 2 km van het ene uiteinde naar het andere. Het is autovrij en heeft meer dan 125.000 m2 groen.

Opvallend is het Casa del Alumno, een gebouw van 5.200 m2, beheerd door de studenten zelf, dat is uitgerust met computerzalen, ruimtes voor studie en groepswerk, een fotolaboratorium, een oefenruimte... vergelijkbaar met het MIT Student House .

Wat de andere twee locaties betreft, combineert Alcoy geschiedenis, natuur en cultuur in een prachtige omgeving tussen de natuurparken Font Roja en Sierra de Mariola, gebieden met een grote landschappelijke en ecologische waarde. En Gandia heeft 300 zonnige dagen per jaar en een campus aan het strand.

Duurzaamheid

In de afgelopen jaren heeft de UPV zichzelf gepositioneerd als een van de 200 universiteiten ter wereld die zich het meest inzetten voor duurzaamheid en het milieu. Het is de enige Spaanse openbare universiteit met EMAS-accreditatie, het Europese keurmerk dat streeft naar echte continue verbetering op dit gebied.

Dankzij deze inzet voor duurzaamheid heeft de UPV het energieverbruik kunnen verminderen met een cijfer gelijk aan de jaarlijkse registratie van 5.293 woningen; de CO2-voetafdruk met 6,69% verminderen of ervoor zorgen dat alle elektrische energie die in haar faciliteiten wordt gebruikt, van hernieuwbare oorsprong is.

Locaties

Locaties
 • Alcoi

  Campus de Alcoy Plaza Ferrandiz y Carbonell, s/n, 03801, Alcoi

  • Gandia

   Campus de Gandia C/ Paranimf, 1, 46730, Gandia

   • Valencia

    Campus de Vera Camí de Vera,s/n, 46022, Valencia

    Vragen