Keystone logo
Universitat de Girona Master in wetenschap en technologie van watervoorraden
Universitat de Girona

Master in wetenschap en technologie van watervoorraden

Girona, Spanje

1 Years

Spaans

Full time

16 Sep 2024

23 Sep 2024

EUR 66 / per credit *

Op de campus

* Burgers van landen buiten de Europese Unie die niet in de Spaanse staat wonen: € 65,87/tegoed. Studenten met de Spaanse nationaliteit, uit lidstaten van de Europese Unie of buitenlanders die in de Spaanse staat wonen: € 27,67/studiepunt

Beurzen

Ontdek mogelijkheden voor beurzen om je studie te financieren

Invoering

Wist je dat meer dan 1,4 miljard banen, 42% van het actieve personeel ter wereld, sterk afhankelijk zijn van water? En vereist in wezen bijna 80% van de banen, direct of indirect, toegang tot watervoorraden?

Zo'n grote sector vereist professionals die gespecialiseerd zijn in watervoorraden, met een multidisciplinaire aanpak die de integratie ervan in een breed scala van bedrijven en entiteiten mogelijk maakt die de verschillende sectoren bestrijken. Op basis van deze uitgangspunten is de Master in Science and Technology of Water Resources ontworpen die de bijzonderheden van de sector en een innovatieve methode voor probleemgebaseerd leren omvat.

Trainingsdoelen

Het doel van de masteropleiding in wetenschap en technologie van waterbronnen is om professionals op te leiden met een multidisciplinair profiel dat hen in staat stelt om huidige en toekomstige uitdagingen in het beheer van watervoorraden aan te gaan, en hun integratie in de arbeidsmarkt en de onderzoekswereld te vergemakkelijken ( in openbare of particuliere centra), en het ontwikkelen van haar activiteiten in aspecten die direct of indirect verband houden met water, met een grotere nadruk op wetenschappelijke of technische aspecten, afhankelijk van de gekozen route.

Het is ook bedoeld om studenten uit te rusten met tools en vaardigheden waarmee ze complexe problemen het hoofd kunnen bieden met een kritische analyse van bestaande informatie, onzekerheid kunnen beheren, beslissingen kunnen nemen (individueel en als een team) en zich kunnen aanpassen aan constante paradigmaveranderingen. technologie van waterbronnen. Communicatie, verantwoordelijkheid en het zoeken en gebruiken van betrouwbare kennisbronnen worden uitgewerkt via de onderwijsmethodologie van probleemgestuurd leren.

Specifieke competenties (8):

 1. Analyseer de verschillende toepassingen van water op basis van kennis en de juiste interpretatie van de territoriale, economische en/of juridische context
 2. De bestaande onderlinge relaties tussen de verschillende soorten aquatische systemen inpassen in een conceptueel model van waterbalans, waarbij de verschillende menselijke gebruiken (gebruik, exploitatie, druk en effecten) van deze waterbronnen worden geïdentificeerd en gekwantificeerd.
 3. Identificeren, plannen en optimaal beheren van de stedelijke watercyclus en de belangrijkste infrastructuren, rekening houdend met aspecten van efficiëntie, duurzaamheid en innovatie.
 4. Bespreek innovatieve ontwikkelingen in wetenschap en technologie in de watersector en markttrends.
 5. Ken en evalueer het effect van natuurlijke en antropogene stressoren op rivier- en lenithische ecosystemen.
 6. Evalueer de ecologische toestand van een waterlichaam aan de hand van fysisch-chemische en biologische indicatoren.
 7. De werking van nieuwe informatie- en communicatietechnologieën toepassen in waterprocessen.
 8. Ontwerp een project in de watersector gericht op gedefinieerde en meetbare doelstellingen, rekening houdend met de behoeften van belanghebbenden en op basis van de analyse van de omgeving en het organisatorische vermogen.

toelatingen

Programma collegegeld

Over de school

Vragen

Vergelijkbare cursussen

 • Masteropleiding in watertechnologie
  • Lappeenranta, Finland
  • Mikkeli, Finland
 • Masters in bodem, water en milieu
  • Uppsala, Zweden
 • M.Sc. in Hydrologie & Waterkwaliteit
  • Be'er Sheva, Israël
  • Sde Boker, Israël