Keystone logo
Universitat de Barcelona

Universitat de Barcelona

Universitat de Barcelona

Invoering

Voor Engels naar beneden scrollen.

De universiteit van barcelona

De Universiteit van Barcelona is de belangrijkste openbare universiteit in Catalonië, met het grootste aantal studenten en het breedste en meest uitgebreide trainingsaanbod. Bovendien is het het belangrijkste universitaire onderzoekscentrum van de staat en een van de belangrijkste in Europa, zowel voor het aantal onderzoeksprogramma's als voor de uitstekende resultaten op dit gebied.

Nauw verbonden met de geschiedenis van Barcelona en Catalonië, combineert de UB de waarden van traditie met het feit dat het een innovatieve instelling van uitmuntendheid is op het gebied van onderwijs. Het is een stedelijke, open en kosmopolitische universiteit zoals de stad Barcelona zelf.

We nodigen je uit om de Universiteit van Barcelona te leren kennen!

De UB, vandaag

Ken de cijfers die de activiteit van de Universiteit van Barcelona synthetiseren: zijn positie in de belangrijkste internationale classificaties die waarde hechten aan onderwijs en onderzoek; de prijzen en onderscheidingen toegekend aan de universitaire gemeenschap; de meest opvallende oud-studenten, evenals de internationale activiteit en aanwezigheid van de UB. Leer ook, en uit de eerste hand, de ervaring van de universitaire studenten.Universitat de Barcelona Alumnos en el Campus Afuera" src="https://keystoneacademic-res.cloudinary.com/image/upload/q_auto,f_auto,w_743,c_limit/element/13/130629_UB_edifici.jpg" alt="130629_UB_edifici.jpg" />

De UB in cijfers

 • 16 faculteiten
 • 9 aangesloten centra
 • 74 graden
 • 157 universitaire masteropleidingen
 • 97 universitaire uitbreidingscursussen
 • 215 specialisatie / postdoctorale diploma's
 • 350 masterprogramma's
 • 709 zakelijke en open trainingen (IL3)
 • 878 actieve onderzoeksprojecten
 • 5.741 wetenschappelijke publicaties
 • 5.696 professoren en onderzoekers
 • 62.696 studenten
 • 662.774 m2 bebouwde oppervlakte
 • 16 bibliotheken

Hoe gaat het

Ontdek de meest relevante feiten uit onze 564 jaar geschiedenis, hoe de universiteit is geïntegreerd in de stad Barcelona, onze zes campussen verspreid over de stad, de afdelingen, faculteiten en scholen die het samenstellen en de maatschappelijke betrokkenheid van de universiteit , en maak een virtuele rondleiding door het historische gebouw van de Universiteit van Barcelona.Universitat de Barcelona Campus" src="https://keystoneacademic-res.cloudinary.com/image/upload/q_auto,f_auto,w_743,c_limit/element/13/130628_Enfused-_MG_8417_DxO.jpg" alt="130628_Enfused-_MG_8417_DxO.jpg" />

onderzoek

De Universiteit van Barcelona is een leider in universitair onderzoek in de Spaanse staat. Door het aantal publicaties is de UB de tweede staatsinstelling na de CSIC, volgens het derde Europese rapport over S

De richtlijnen van het onderzoeksbeleid zijn vastgelegd in de vice-rectoren van de onderzoeksruimte en het beheer wordt uitgevoerd met de steun van het Office of Research Management (OGR), dat de staatsprogramma's beheert, het Office of International Research Projects ( OPIR), verantwoordelijk voor het beheer van onderzoeksprojecten gefinancierd door de Europese Commissie en de Bosch i Gimpera Foundation (FBG), belast met relaties met bedrijven en kennisoverdracht. De wetenschappelijke en technologische centra (CCiTUB) groeperen de UB-centra die onderzoek ondersteunen, zowel in de universiteit zelf als in openbare of particuliere instellingen.

De stad rond de universiteit

De UB is een stedelijke, open en kosmopolitische universiteit, net als de stad Barcelona, waar haar verschillende campussen worden verspreid. Dit betekent dat het in een stedelijk kader fungeert als een revitaliserende omgeving en een centrum van culturele activiteit in de breedste zin is geworden.

De universiteit zet haar campussen in langs het stedelijk kader en voedt daarmee een onderling afhankelijke relatie tussen de instelling en de stad. Deze relatie biedt een omgeving van menselijke en culturele animatie in bepaalde delen van de stad en stelt leden van de universitaire gemeenschap in staat om te genieten van de diensten die zowel door de stad als door haarzelf worden aangeboden.

De universiteit van barcelona

De Universiteit van Barcelona, opgericht in 1450, is een uitgebreide instelling voor hoger onderwijs die een diepe academische traditie presenteert in combinatie met wetenschappelijke kennis van de grens. Het bevindt zich in de stad Barcelona , een van de belangrijkste kosmopolitische hubs in de Middellandse Zee en inderdaad in Europa. De zestien centra van de Universiteit van Barcelona, geclusterd in zes hoofdcampussen, zijn verspreid over de stad en volledig geïntegreerd in het stadsleven. Het grootste deel daarvan bevindt zich dus in de stad zelf. De stad zelf wordt de campus van de universiteit.

Als een van de grootste universiteiten in Spanje, verwelkomt de Universiteit van Barcelona elk jaar een groot aantal studenten van zowel Spaanse universiteiten als het buitenland. Het heeft meer dan 44.000 studenten en bijna 19.000 master- en postdoctorale studenten en promovendi. Bijna 15% van de studenten komt uit het buitenland en heeft meer dan 122 verschillende nationaliteiten.

Als openbare instelling streeft de Universiteit van Barcelona, gericht op academische excellentie , naar het trainen en voorbereiden van de huidige en de volgende generatie wereldburgers - professionals, onderzoekers, ondernemers, leiders - met het vermogen om overal op het hoogste niveau te werken de wereld Tegelijkertijd heeft de onderzoeksinzet van de Universiteit van Barcelona het eerst in Spanje op de internationale ranglijst geplaatst; en als een van de meest prestigieuze universiteiten ter wereld wat betreft de impact van onderzoek.

De Universiteit van Barcelona heeft een internationale roeping en is daarmee lid van toonaangevende wereldwijde universitaire netwerken, waaronder de League of European Research Universities (LERU), de COIMBRA-groep (CG) en de coördinatie van de Arabisch-Euro-conferentie over hoger onderwijs (AECHE) ). Het heeft meer dan 2.800 internationale overeenkomsten, waaronder overeenkomsten met 82 van de 200 beste universiteiten ter wereld (Times Higher Education Supplement).

Waarom kiezen voor de Universiteit van Barcelona?

 • Het is de best beoordeelde Spaanse universiteit in de meest prestigieuze internationale universitaire ranglijst.
 • Het is een van de 25 beste universiteiten ter wereld met meer dan 400 jaar geschiedenis.
 • Het is gelegen in Barcelona, een van de beste universiteitssteden ter wereld.
 • Het biedt een breed scala aan cursusaanbod: bacheloropleidingen, masteropleidingen, doctoraatsprogramma's en andere specifieke cursussen en programma's.

Breed scala aan cursussen:

De Universiteit van Barcelona biedt toekomstige studenten een breed scala aan cursussen op vrijwel alle kennisgebieden die zijn afgestemd op hun behoeften:

73 bacheloropleidingen .

Aangepast aan de vereisten van de Europese Hoger Onderwijsruimte (EHEA), hebben studenten ook de mogelijkheid om zich in te schrijven voor dubbele Pathways en tegelijkertijd twee verschillende opleidingen te voltooien.

Twee opleidingen worden volledig in het Engels gegeven (International Business and English Studies) en vijf worden gedeeltelijk in het Engels gegeven.

· Meer dan 140 officiële universitaire masteropleidingen .

Die cursussen, waaronder Interuniversitaire graden en Erasmus Mundus graden, bieden afgestudeerden Ofwel een of professional aan onderzoek Pathway , en hen in staat stellen de toegang tot doctoraatsprogramma's.

Aangepast aan de vereisten van de EHEA, zijn die cursussen verdeeld in vijf takken van kennis: kunst en geesteswetenschappen, onderwijs, experimentele wetenschappen, gezondheid en sociale wetenschappen.

Vierentwintig mastergraden worden volledig in het Engels gegeven - zes daarvan via het Erasmus Mundus-programma.

· Meer dan 400 UB-specifieke masteropleidingen en postdoctorale diploma's .

Face-to-face, gemengd of op afstand, deze cursussen zijn ontworpen om de vaardigheden en vaardigheden van afgestudeerden op te poetsen, zodat ze zich kunnen specialiseren in een professioneel gebied en professionals voorbereiden die op zoek zijn naar omscholing.

· 48 doctoraatsprogramma's .

Gericht op de voortgezette opleiding voor de student in onderzoekstechnieken door middel van een georganiseerde set van educatieve activiteiten en onderzoek dat, voorafgaand aan de voorbereiding en de verdediging van het doctoraat, resulteert in het behalen van een doctoraat. Jaarlijks worden meer dan 750 proefschriften ingediend.

Omdat de Universiteit van Barcelona zich bewust is van de noodzaak om kennis in een veranderende wereld aan te vullen, uit te breiden en bij te werken, biedt het een reeks andere cursussen, zoals het Study Abroad- programma, de Universiteit van Barcelona International Summer School of de cursussen over de Spaanse taal en cultuur aangeboden door het Institute of Hispanic Studies .

Naast deze academische programma's biedt de Universiteit van Barcelona een breed scala aan diensten en faciliteiten aan de studenten, zoals de academische counseling en loopbaandiensten, meer dan 100.000 vierkante meter sportfaciliteiten, een netwerk van zeventien bibliotheken of een set van residenties en andere huisvestingsfaciliteiten.Universitat de Barcelona Alumnos en el Campus 2" src="https://keystoneacademic-res.cloudinary.com/image/upload/q_auto,f_auto,w_743,c_limit/element/13/130631_F_EH_003_0212Alumnos.jpg" alt="130631_F_EH_003_0212Alumnos.jpg" />

Locaties

Locaties
 • Barcelona

  Gran Via de les Corts Catalanes,585, 08007, Barcelona

  • facebook
  • twitter
  • instagram
  • youtube
  • linkedin

Vragen