Keystone logo
Universitat d'Andorra

Universitat d'Andorra

Universitat d'Andorra

Invoering

De Universiteit van Andorra (UdA) is de enige openbare universiteit in het Prinsdom Andorra, een microstaat in het hart van de Pyreneeën. Het hoger onderwijs in het land begon in 1988 met de oprichting van de School of Nursing en de School of Computer Science, wat aanleiding gaf tot de Universiteit van Andorra, waarvan de campus sinds 2004 in het centrum van Sant Julià de Lòria is gevestigd.

Haar missie is om een kwalitatief antwoord te geven op de behoeften van de Andorrese samenleving op het gebied van hoger onderwijs en onderzoek, en om mensen op te leiden om de kennis en vaardigheden te verwerven die nodig zijn om snel en met succes de arbeidswereld te betreden. Om deze reden vindt meer dan 90% van de houders van een diploma werk voordat ze hun studie afmaken of tijdens hun eerste maand van onderzoek, volgens een onderzoek naar arbeidsinschakeling dat in 2018 werd uitgevoerd door de Agència de Qualitat de l'Ensenyament Superior d'Andorra (Quality Assurance Agentschap voor hoger onderwijs van Andorra).

De sterke punten van de universiteit zijn persoonlijke aandacht van studenten, de bevordering van levenslang leren en een onderwijsmodel met syllabussen gebaseerd op het behalen van competenties door het overwinnen van uitdagingen. Jaarlijks schrijft de UdA meer dan 500 studenten in voor officiële opleidingen en ruim 1200 voor permanente educatie.

Door de geschiedenis heen is de Universiteit van Andorra in een duurzaam tempo gegroeid in opleiding en onderzoek en biedt ze nu academische graden aan op alle drie de universitaire niveaus (bachelor, master en doctoraat). Het merendeel van de aangeboden kwalificaties betreft de eerste cyclus (3-jarige bachelors - 180 Europese studiepunten), zowel op de campus als online, voornamelijk op het gebied van technologie, zaken, gezondheid en onderwijs. Alle onderwezen graden zijn aangepast aan het kader van de Europese hogeronderwijsruimte (EHEA) en worden erkend door de deelnemende landen.

Internationale betrekkingen zijn een van de speerpunten van de UdA, evenals de mobiliteitsprogramma's voor inkomende en uitgaande studenten en medewerkers. Om deze reden heeft het samenwerkingsovereenkomsten gesloten met ongeveer veertig universiteiten over de hele wereld en zorgt het ervoor dat het officiële cursussenaanbod een semester in het Engels wordt gegeven.

Locaties

  • Sant Julià de Lòria

    Plaça de la Germandat,7, AD600, Sant Julià de Lòria

    Opleidingen

    Vragen