Keystone logo
Université Savoie Mont Blanc

Université Savoie Mont Blanc

Université Savoie Mont Blanc

Invoering

45510_Photo_2016_-USMB_red1

Welkom bij de Savoie Mont Blanc University!

Met 14 000 studenten, een rijke verscheidenheid aan multidisciplinaire opleidingen en 19 onderzoekslaboratoria met een internationale reputatie, is de Savoie Mont Blanc-universiteit een instelling op menselijke schaal die nabijheid met haar territoria, associatie met de COMUE Université Grenoble Alpes en een brede perspectief op Europa en de wereld. Het biedt korte cursussen (universitaire graden in technologie, universitaire graden) en lange cursussen (generalistische, gespecialiseerde of beroepsgerichte bachelordiploma's, masterdiploma's, technische graden en doctoraten), zowel op het niveau van het eerste niveau als van het voortgezet onderwijs. Op de drie sites van de universiteitscampus in Annecy, Le Bourget-du-Lac en Jacob-Bellecombette biedt het bijzonder aantrekkelijke leef- en studieomstandigheden, in het hart van een uitzonderlijke omgeving, tussen meren en bergen. Ter ondersteuning van onderzoek en onderwijs draagt ​​het internationale aspect bij aan de identiteit, aantrekkelijkheid, dynamiek en algemene ontwikkeling van ons bedrijf. De Savelberg Mont Blanc University richt zich enerzijds op de ontwikkeling van internationale projecten, gezamenlijke kwalificaties en programma's die in het Engels worden aangeboden, en anderzijds, waar mogelijk, om de mobiliteit van studenten, docenten en onderzoekers aan te moedigen als evenals voor administratief personeel. Aanwezig op 5 continenten, met 240 bilaterale overeenkomsten, heeft het ten volle kunnen profiteren van zijn uitstekende locatie op de grens van Zwitserland en Italië om sterke, speciale relaties te ontwikkelen met de hogeronderwijsinstellingen van deze twee landen.

Onze studenten zullen in Savoie Mont Blanc University zeker een sterke dynamiek vinden, een persoonlijke kwaliteit in hun supervisie, ondersteuning bij de keuze en ontwikkeling van hun persoonlijke plannen evenals de vereiste faciliteiten voor integratie in betrokkenheid bij het beroepsleven. Kiezen voor de Université Savoie Mont Blanc betekent een opeenstapeling van alle mogelijke opties voor persoonlijk succes en voldoening.

Campussen van menselijke grootte

Gelegen tussen Grenoble en Lyon, dicht bij de Zwitserse en Italiaanse grens, is de Savoie Mont Blanc University een door de overheid gefinancierde multidisciplinaire instelling voor hoger onderwijs, erkend op regionaal, nationaal en internationaal niveau. 14.000 studenten in totaal op de campussen van Jacob-Bellecom-beter, Annecy-le-Vieux en Le Bourget-du-Lac, studeerden 200 voorgestelde cursussen.

Onderzoek voor erkende kwaliteit

De 19 laboratoria onderhouden nauwe banden met nationale onderzoeksinstituten (CNRS, INRA, CERN, CEA, IRSTEA). Ze onderscheiden zich met name door de organisatie in interdisciplinaire thematische assen: bergstudies, zonne-energie, fysica en mechatronica. De kwaliteit van deze wetenschappelijke omgeving wordt verder versterkt door de nabijheid van het CERN in Genève, de grootste deeltjesversneller ter wereld, en het onderzoekscluster nanotechnologie in Grenoble.

Een internationale dimensie

Gerangschikt onder de beste Franse universiteiten voor zijn internationale betrekkingen, is Savoie Mont Blanc University de eerste in de grote netwerken voor buitenlandse beurzen.

Locaties

Locaties
 • Annecy

  Université Savoie Mont Blanc/Polytech Annecy-Chambéry 5 Chemin de Bellevue Annecy-le-Vieux, 74940, Annecy

  • facebook
  • twitter
  • youtube
 • Argonay

  Université Savoie Mont Blanc Annecy Campus 5 chemin de Bellevue, 74940, Argonay

  • Le Bourget-du-Lac

   Domaine Universitaire "Chartreuse" Building Le Bourget-du-Lac, 73376, Le Bourget-du-Lac

   Vragen