Keystone logo
Université Paris 1 Panthéon-Sorbonne - Sorbonne School of Economics Panthéon Sorbonne Master in Economics (PSME): track Financial Economics
Université Paris 1 Panthéon-Sorbonne - Sorbonne School of Economics

Panthéon Sorbonne Master in Economics (PSME): track Financial Economics

Paris, Frankrijk

2 Years

Engels

Full time

Request application deadline

Request earliest startdate

EUR 6.500 / per year *

Op de campus

* er zijn geen aanmeldingskosten. Het collegegeld voor het academiejaar van de PSME is vastgesteld op 6500 euro

Open Huis Masterbeurs 3 februari, 9.00 - 17.00 uur

Invoering

Deze track geeft studenten met een economische achtergrond een dieper inzicht in de economische en kwantitatieve instrumenten die worden toegepast op het gebied van financiële economie. Studenten worden opgeleid op een upper-intermediair niveau (M1-niveau) en hebben een breed begrip van de hoofdthema's in zowel economie als financiën.

Geïnteresseerde aanvragers dienen in hun motivatiebrief duidelijk aan te geven dat ze zich willen aanmelden voor deze track en kiezen voor de PSME Financial Economics track in het aanvraagformulier dat ze samen met de rest van de documenten moeten indienen.

Deze gespecialiseerde opleiding financiële economie zorgt voor een betere voorbereiding en integratie in de verschillende M2-cursussen van de MBFA-masteropleiding. De hoofddoelstellingen, toelatingsprocedures, aantal lesuren (en ECTS-credits), instructietalen volgen die van het hoofdvak van de PSME, maar studenten die zijn ingeschreven voor de cursus "Financiële economie" volgen een evenwichtige mix van cursussen in economie en economie. ook in financiën.

Cursussen in economie en talen worden gedeeld met het hoofdvak van de PSME, terwijl cursussen in financiën worden gedeeld met M1 MBFA of speciaal voor studenten in de PSME-cursus Financiële economie worden gemaakt.

142035_pexels-photo-3727464.jpeg

cursussen

In het eerste semester volgen studenten vakken in algemene economie:

  • Micro-economie *
  • Macro-economie *
  • Econometrie *

Plus drie cursussen gericht op financiële economie:

  • Economie van het bankwezen **
  • Financiële economie***
  • Computerprogrammering voor toegepaste financiële economie ***

Alle vakken van het eerste semester zijn verplicht.

In het tweede semester worden twee blokken cursussen aangeboden. Het eerste blok bevat drie verplichte cursussen in financiën:

  • Principe van financiën (corporate finance) *
  • Financiële econometrie ***
  • Marktfinanciering en derivaten ***

Het tweede blok bestaat uit drie cursussen die door studenten zijn gekozen uit een lijst van 8 cursussen die betrekking hebben op macro-economie, internationale economie en financiën, ontwikkelingseconomie en industriële economie.

NB: * PSME-cursussen die voor alle cursussen gelden; ** cursussen gedeeld met M1 MBFA; *** PSME-cursussen gemaakt voor de cursus "Financiële economie".

Na het diploma

In de meeste Europese landen is de Master over twee jaar. Het eerste jaar, M1 genaamd, wordt normaal gesproken gevolgd door een tweede jaar, M2 genaamd. Het PSME-programma is een M1-programma. De PSME-track Financial Economics is een equivalent van de Franse nationale M1 MBFA (Money, Bank, Finance, Insurance) en biedt dus directe toegang tot de M2-programma's op het gebied van Money, Bank, Finance, Insurance.

Na dit jaar behaal je het universitair diploma Panthéon Sorbonne MSc. in economie en hebben toegang tot de M2-programma's die gespecialiseerd zijn op het gebied van geld, bank, financiën en verzekeringen (MBFA).

U kunt hier details vinden over de programma's Geld, Bank, Financiën en Verzekeringen:

https://www.pantheonsorbonne.fr/diplomes/mbfa/presentation/

Steeds meer M2-programma's worden in het Engels gegeven, maar Frans geleerd hebben tijdens het PSME-jaar blijft een troef aangezien sommige cursussen nog steeds in het Frans worden gegeven.

Hoogleraren van PSME

De professoren die hun studenten onderwijzen en begeleiden in het PSME-programma behoren tot de topprofessoren van Frankrijk en de rest van de wereld.

142036_pexels-photo-3182782.jpeg

Interactieve academische ruimte

De PSME Interactive Academic Space - EPI (Espaces Pedagogiques Interactifs) is een webpagina waar je het hele jaar door nieuws en updates vindt die relevant zijn voor de PSME-gemeenschap, evenals de nodige syllabus en leesmateriaal voor je lessen.

EPI

Interactive Academic Space of "Espace Pédagogique Interactif, (EPI)" en français, is een ruimte waar je kunt inloggen en toegang hebt tot al je cursusmateriaal zodra je geregistreerd bent bij de universiteit. Je vindt je syllabus, cursusoverzicht, slides, readings, papers, contactgegevens van de professor, etc. op de cursuspagina's. Elke cursuspagina wordt onderhouden door de cursusprofessor. Informatie en materiaal kunnen van klas tot klas verschillen.

leerplan

Over de school

Vragen