Keystone logo
Université Paris 1 Panthéon-Sorbonne - Sorbonne School of Economics Panthéon Sorbonne Master in Economics (PSME)
Université Paris 1 Panthéon-Sorbonne - Sorbonne School of Economics

Panthéon Sorbonne Master in Economics (PSME)

Paris, Frankrijk

1 Years

Engels

Full time

Request application deadline

Request earliest startdate

EUR 6.500 / per year

Op de campus

Open Huis Masterbeurs 3 februari, 9.00 - 17.00 uur

Invoering

Een programma op maat gemaakt voor internationale studenten die economie aan de Sorbonne willen studeren .

Het PSME-programma is het eerste jaar van Graduate Studies (Diplome Universitaire) dat economiecursussen in het Engels aanbiedt, samen met intensieve cursussen in de Franse taal.

De economiecursussen komen overeen met een volledig programma van cursussen die worden gegeven in het eerste jaar van de graduate studies, op wat bekend staat als het M1-niveau in het Bologna European Academic System. De scriptie die voor het einde van het eerste jaar moet worden voorbereid, komt overeen met een MSc. scriptie.

De Franse cursussen zijn bedoeld om PSME-studenten voor te bereiden op inschrijving in het 2de jaar van de masteropleiding (M2-niveau, MPhil.) In het Frans.

PSME kan een aanvraag indienen voor de reguliere M2-programma's die worden aangeboden door de Universiteit van Parijs met lessen in het Frans en Engels. Vandaar dat voormalige PSME-studenten die het 2e jaars niveau bereiken, toegang hebben tot een van de meest uitgebreide M2-programma's die in Frankrijk bestaan, die meer dan 100 verschillende cursussen omvat, gestructureerd in ongeveer 20 gespecialiseerde programma's .

Two middle age business workers smiling happy and confident. Working together with smile on face hand giving high five at the office

Doelen

De Panthéon Sorbonne Master in Economics, opgericht in 2007, gaat een drievoudige uitdaging aan:

 • Train internationale Engelssprekenden op het gebied van economie op masterniveau en in het Frans.
 • Bereid studenten voor op verdere specialisatie in de 2e jaars masterprogramma's in Frankrijk (bijv. Panthéon Sorbonne en Paris School of Economics, Toulouse School of Economics) of elders in Europa (bijv. London School of Economics).
 • Bouw een wereldwijd netwerk op van hoogopgeleide, ruimdenkende individuen met expertise op verschillende economische gebieden.

Belangrijkste carrièremogelijkheden

De meeste PSME-studenten voltooien een gespecialiseerd 2e jaar van afgestudeerde studies die aan de universiteit worden aangeboden voordat ze aan hun carrière beginnen. Degenen die in het 2e jaar verdere studies voltooien of een vervolgopleiding volgen in een Ph.D. bekleedt functies op hoog niveau in de publieke of private sector.

Sommige studenten kiezen ervoor om direct na de PSME werk te vinden en functies te bekleden zoals economisch adviseur, analist, medewerker, officier, consultant of manager bij overheidsinstanties, banken of in de private of publieke sector.

Het selectieproces

Internationale Engelse sprekers

1 november-1 mei: CV, motivatiebrief, 2 aanbevelingsbrieven, academische transcripties, bachelordiploma, een Engelstalig certificaat voor anderstaligen Engels, een kopie van het paspoort, PSME-aanvraagformulier te downloaden op psme.univparis1.fr.

We accepteren aanvragen via CEF en Campus Frankrijk.

Franse studenten

Licentie in economie + Engels taalcertificaat, cv, motivatiebrief, 2 aanbevelingsbrieven, academische transcripties, PSME-aanvraagformulier.

 • Alle studenten dienen psme.univ-paris1.fr te raadplegen voor up-to-date procedures en geaccepteerde testscores.
 • Sommige studenten kunnen worden gevraagd om voor een interview te slagen.
 • De aanvraag moet elektronisch en op papier worden ingediend.

149257_pexels-photo-6344239.jpeg

Academische achtergrond

 • Studenten met een bachelordiploma op het gebied van economie of aanverwant vakgebied met substantiële cursussen en kennis in economie en wiskunde.
 • Professionals met minstens 2 jaar ervaring die ernaar streven hun oorspronkelijke achtergrond te verbeteren of die geïnteresseerd zijn in een carrièreverandering.

Hoofd gerechten

Kern vakken

 • Micro-economie
 • Macro-economie
 • Economische groei
 • Econometrische theorie en toepassingen
 • Principles of Finance
 • Globalisering en Europese economie
 • Ontwikkeling en transitieeconomie
 • Arbeidseconomie
 • Politieke economie
 • Industriële organisatie

Taal

 • Frans / Chinees

Proefschrift

Belangrijkste partners

Fudan University (Shanghai, CN), University of International Business and Economics (Beijing, CN), Centre d'Economie de la Sorbonne, Campus Frankrijk

Bedrijven en organisaties waar alumni werken: OESO (Organisatie voor Economische Samenwerking en Ontwikkeling), UNESCO, Europese Commissie, Europees Parlement, Europese Centrale Bank, Internationaal Monetair Fonds, Wereldbank, Agricultural Bank of China, Total, BNP Paribas, HSBC, Onderwijs: toegang.

Diversen

In het najaar vindt een diploma-uitreiking en jaarlijkse bijeenkomst met alumni plaats. Er worden het hele jaar door verschillende netwerk- en alumni-evenementen gehouden, waaronder een jaarlijks liefdadigheidsevenement in het voorjaar. Als student van de Université Paris 1 Panthéon Sorbonne heb je de mogelijkheid om tal van conferenties en speciale evenementen op hoog niveau bij te wonen die worden georganiseerd op de universiteit en andere instellingen in Parijs.

Het proefschrift

Studenten kiezen een onderzoeksonderwerp in relatie tot hun professionele project en kiezen een adviseur uit de professoren van het programma.

De masterproef moet voor het einde van het academiejaar worden ingeleverd.

Extra informatie

 • Onderwijzend personeel: voornamelijk academici en enkele professionals.
 • Cursusduur: 588 uur, 60 ECTS, september tot juni.
 • Optionele stage: minimaal 3 maanden of maximaal 6 maanden parttime, geen krediet.
 • Locatie van lesgeven: Maison des Sciences Economiques (Parijs 13e), Sorbonne (Parijs 5e) of Panthéon (Parijs 5e).

Carrièremogelijkheden

toelatingen

Ideale studenten

Beurzen en financiering

Over de school

Vragen