Keystone logo
Université de Pau et des Pays de l'Adour GREEN Graduate Program - Materialen geïnspireerd door de natuur en voor energie en duurzame technologieën (MINEST)
Université de Pau et des Pays de l'Adour

GREEN Graduate Program - Materialen geïnspireerd door de natuur en voor energie en duurzame technologieën (MINEST)

Pau, Frankrijk

1 Years

Engels

Full time

31 Mar 2024

Sep 2024

EUR 243 / per year *

Op de campus

* voor extra-Europese studenten: €3770/jaar. Voor het academisch jaar 2022-2023 zal UPPA automatisch een gedeeltelijke verlaging van deze vergoedingen verstrekken aan onderdanen van buiten de EU; Als gevolg hiervan zullen zij hetzelfde inschrijvingsgeld bet

Invoering

De klasse van 2022 werd gesponsord door L'Oréal.

Deze masteropleiding heeft tot doel een educatieve achtergrond te bieden die de laboratoriumomgeving en de levende wereld met elkaar verbindt en tegelijkertijd reageert op ecologische en duurzame transitie-uitdagingen. Het nabootsen van strategieën die door de natuur zijn uitgewerkt, vertegenwoordigen oneindige wetenschappelijke en technologische uitdagingen. Deze uitdagingen zullen worden aangepakt vanuit bio-inspiratie en biomimicry-invalshoeken, waarbij rekening wordt gehouden met milieubewustzijn en ethiek.

We bieden onze studenten een unieke kans om levende systemen te verkennen en geïnspireerd te raken om nieuwe materialen te ontwikkelen. Onze biomimetische aanpak richt zich op interdisciplinaire cursussen die studenten zullen laten heroverwegen hoe zij syntheses, formuleringen en verwerking van de materialen van morgen uitwerken, zoals nodig door de industriële partners om onze toekomstige samenleving op te bouwen.

In zowel het eerste als het tweede jaar van de master worden de studenten getraind om via een biomimetische benadering inspiratie te halen uit de natuur. Deze multidisciplinaire aanpak, die zijn toevlucht neemt tot zowel fundamentele wetenschap als materiaalkunde, is gebaseerd op de observatie en het begrip van levende organismen in hun ecosystemen. Om te slagen in deze cursus zullen studenten abstracte concepten moeten beheersen om biologische modellen te ontwerpen die zijn aangepast aan wetenschappelijke en technologische ontwikkelingen.

Het onderwijsprogramma, bestaande uit lezingen, begeleid en praktisch werk, en casestudies, is primair gericht op studentgebaseerde onderwijsstrategieën, waaronder projectgebaseerd leren. Het onderwijs is geheel in het Engels en wordt gegeven door universitaire docenten en onderzoekers, maar ook door sociaal-professionele belanghebbenden. De praktische werkzaamheden en casestudies vinden plaats in de laboratoria van het Multidisciplinaire Onderzoeksinstituut voor Milieu en Materialen (IPREM CNRS UMR 5254), met behulp van hoogwaardige en geavanceerde apparatuur. Aan het begin van de opleiding zijn hoorcolleges gepland om de basiskennis van studenten met verschillende onderwijsachtergronden (biologie, natuurkunde en scheikunde) op elkaar af te stemmen. Via deze aanpak willen we de zachte vaardigheden van de leerling ontwikkelen om de autonomie aan te moedigen en nieuwsgierigheid, creativiteit en emotionele intelligentie te stimuleren. Het primaire doel is om toekomstige jonge onderzoekers op te leiden met speciale kennis op het gebied van collaboratief denken en die bio-geïnspireerde onderzoeksprojecten kunnen aansturen.

Middelen

  • Beurzen
  • Opleiding in het Engels
  • Ruim een derde van de ECTS behaald in onderzoek
  • Integratie van onderzoekslaboratoria vanaf het 1e semester van M1
  • Student-gecentreerd leren
  • Multidisciplinariteit (scheikunde, natuurkunde en biologie)
  • Postdoctorale studies met een Ph.D. proefschrift - als de criteria van uitmuntendheid worden erkend
  • Tutorschap en programma's op maat: elke student heeft een tutor met wie hij/zij zijn/haar curriculum samenstelt dat aansluit bij zijn ambities en onderzoeksinteresses. De docent zal de student ook helpen bij het definiëren van een reeks face-to-face- of e-learningcursussen (tot 20 of 25% voor de STEE GP) die hij/zij gemakkelijk kan volgen.

toelatingen

leerplan

Programma resultaat

Beurzen en financiering

Carrièremogelijkheden

Getuigenissen van studenten

Over de school

Vragen