We have scheduled maintenance on our sites on the 21st of May from 4PM to 8PM CET. During this maintenance window, some functions on this site may become temporarily unavailable

Università Cattolica del Sacro Cuore

Università Cattolica del Sacro Cuore

Università Cattolica del Sacro Cuore

Invoering

Studenten en alumni van Università Cattolica voelen zich bevoorrecht deel uit te maken van de grootste particuliere universiteit van Europa. Het wordt gekenmerkt door een sterke toewijding aan het leveren van toegewijde diensten aan studenten en de erkende academische kwaliteit ervan.

Studeren aan Cattolica betekent studeren in een internationale context, met meer dan 160 verschillende nationaliteiten verspreid over onze vier campussen, maar Italiaans in hart en nieren.

Wat onze universiteit echt onderscheidt, is de campusdiversiteit en eindeloze mogelijkheden, het faciliteren van netwerken en carrièremogelijkheden op basis van de locatie van onze vijf campussen in Milaan, Brescia, Piacenza, Cremona en Rome.

Milaan is de digitale start-up hoofdstad waar een echte studentenervaring in de stad gegarandeerd is; Brescia is het innovatiecentrum van de universiteit, dankzij de ultramoderne laboratoria die de meest actuele trends en professionele input onderwijzen; de campus van Piacenza is ondergedompeld in de Food Valley en geniet een uitzonderlijk sterke band met bedrijven in de agrovoedingssector; de gloednieuwe Cremona-campus is een volledig gerenoveerd 16e-eeuws klooster op een strategische locatie voor landbouwstudies met laboratoria op de campus en vlakke akkers in de buurt.

Rome, de Eeuwige Stad, heeft de veelgeprezen School of Medicine and Surgery, met 43 faculteitsleden die tot de Italiaanse topwetenschappers behoren.

Università Cattolica werkt continu aan de ontwikkeling van nieuwe en opkomende programma's: u zult zeker een programma en leeromgeving kiezen die het beste bij u passen en die de groei van uw vaardigheden en competenties bevorderen om u een betere toekomst te bieden!

1. Grootste particuliere universiteit van Europa
Historische universiteit met meer dan 100 jaar geschiedenis, de grootste in Europa voor het aantal ingeschreven studenten. De universiteit wordt gekenmerkt door een sterke toewijding aan het leveren van toegewijde diensten aan internationale studenten (atypisch in de nationale context!).
Een volledig aanbod van campusfaciliteiten en -diensten zorgt ervoor dat elke internationale student toegang heeft tot alle ondersteuning, informatie en mentoring waar internationale studenten naar op zoek zijn. Dit zijn onder meer een speciaal internationaal studentencentrum, een huisvestingsdienst, een gezondheidscentrum, sportfaciliteiten en internationale studentenverenigingen.

2. Internationaal erkend kwaliteitsonderwijs
Multidisciplinaire universiteit met 12 verschillende scholen, 40+ Engelstalige programma's op alle studieniveaus in verschillende studierichtingen. 16 van onze academische disciplines staan in de top 300, QS Global Rankings by Subject (2022).

3. Uitzonderlijk sterke banden met de branche
Blootstelling aan en connecties met relevante werkgevers van het hoogste aanzien: industriële banden met de meest wereldwijd gerenommeerde bedrijven, waardoor netwerk- en stagemogelijkheden mogelijk zijn. Met een uitzonderlijk plaatsingspercentage voor afgestudeerden na het studeren, staan we op nummer 1 in het land voor Employer-Student Connections, QS Graduate Employability Rankings (2022).

4. Echte internationale ervaring, maar met een Italiaans hart

Studenten dompelen zich onder in een echte Italiaanse ervaring en in een internationale klascontext (meer dan 165 nationaliteiten vertegenwoordigd!).
Campussen zijn strategisch gelegen om ervoor te zorgen dat u op de hoogte blijft van de meest recente trends en professionele input in het door u gekozen studiegebied met gemakkelijkere toegang tot bedrijven voor stages en veldbezoeken.
Onze 5 campussen bevinden zich op geweldige bestemmingen zoals Milaan, Rome, Brescia, Cremona en Piacenza.

Campusfuncties

 • ·Campussen die strategisch gelegen zijn om te zorgen voor het leren van de meest actuele trends en professionele input in het door u gekozen studieonderwerp, met gemakkelijkere toegang tot bedrijven voor stages en veldbezoeken.
  5 campussen op geweldige bestemmingen zoals Milaan, Rome, Brescia, Cremona en Piacenza.
 • Milaan

De hoofdcampus van Università Cattolica bevindt zich in Milaan. De drukke straten rondom de campus zitten vol met cafés, restaurants en winkels. Op de campus vind je nog steeds verborgen pittoreske tuinen en hofjes, die een unieke sfeer creëren en bijdragen aan een goede studieomgeving. Milaan is de economische, commerciële en industriële hoofdstad van Italië en een toegangspoort tot internationale markten. Er zijn hier ruim 8.600 actieve nationale en internationale financiële en verzekeringsmaatschappijen. De Italiaanse beurs, la Borsa Italiana, ligt op slechts 10 minuten afstand van de campus – een ideale nabijheid voor studenten die economie, management en bankieren en financiën studeren. Milaan is de campus waar de meeste van onze Engelse programma's worden gegeven en de stad is consequent gerangschikt als de beste Italiaanse stad om in te studeren (QS Best Student Cities 2022).

Rome

is de hoofdstad van Italië, rijk aan cultuur, kunst en religie. De bezienswaardigheden die je langs de straat ziet zijn reden genoeg om hier naartoe te reizen, maar ook het eten, de musea en de omgeving.

De campus van Rome staat bekend om zijn Faculteit Geneeskunde, de "School voor Geneeskunde en Chirurgie". Als je geïnteresseerd bent in geneeskunde, dan is dit waar je wilt zijn. Je krijgt niet alleen een gedegen opleiding, maar je geniet ook van het culturele leven dat de stad te bieden heeft.

Brescia
Brescia is rijk aan culturele en recreatieve mogelijkheden en is een bloeiende toeristische trekpleister, dankzij de nabijheid van de beroemde meren Garda en Iseo. De stad heeft een lange geschiedenis, die de Romeinse, middeleeuwse en renaissanceperiode omvat, en een zeer actief sociaal en economisch weefsel.
Brescia is het innovatiecentrum van de universiteit, dankzij de ultramoderne laboratoria die de meest actuele trends en professionele input onderwijzen.

Piacenza en Cremona

Piacenza en Cremona liggen in het noorden van Italië. Ervaar de rijke geschiedenis van de stad door gewoon door de straten te lopen, met oude kathedralen en gebouwen. Hier vindt u ook een museum met kunstwerken uit de Romeinse tijd, een belangrijke muziekgeschiedenis en prachtige natuur.
De campussen van Piacenza en Cremona liggen verscholen in de Food Valley en genieten van uitzonderlijk sterke banden met bedrijven in de agrofoodsector: in feite worden de opleidingen gegeven door academici en onderzoekers die voorop lopen in hun respectievelijke vakgebieden, en die uitgebreide kennis hebben ervaring van wereldklasse.

Elke campus biedt iets unieks dat perfect aansluit bij het onderwerp dat je gaat studeren:

 • Door in Milaan te wonen en te studeren, met zijn constante stroom van internationale bedrijven en investeringen, zijn onze studenten ideaal gepositioneerd om de kennis die ze tijdens hun studie hebben opgedaan in de praktijk te brengen, terwijl ze hun eigen taalvaardigheden en culturele competenties gebruiken.
 • Op de campus in Rome bevindt zich het Policlinico Gemelli-ziekenhuis, ideaal voor onze geneeskundestudenten, gelegen op een prachtige groene campus die een rustig toevluchtsoord biedt aan de waanzin van het stadscentrum van Rome, maar dichtbij genoeg om studenten in staat te stellen de Eeuwige Stad gemakkelijk te verkennen.
 • Brescia is het innovatiecentrum van de universiteit, dankzij de ultramoderne laboratoria die de meest actuele trends en professionele input onderwijzen.
 • De campussen van Piacenza en Cremona zijn strategisch gelegen in de Italiaanse voedselvallei. Omdat ze kleiner zijn, bieden deze campussen een meer intieme en ontspannen sfeer die het contrast van de uitdagingen van de academische wereld begeleidt.

De universiteit vergemakkelijkt de zoektocht van studenten naar accommodatie door een lijst aan te bieden van aanbevolen particuliere woningaanbieders die gespecialiseerd zijn in internationale studentenhuisvesting. Sommige campussen bieden opties zoals studentenhuizen zowel op als buiten de campus; meer details zijn beschikbaar op de website van de universiteit.

  toelatingen

  Algemene toelatingseisen

  De toelatingseisen zijn gebaseerd op de nieuwste toelatingsrichtlijnen die zijn gepubliceerd door het Italiaanse Ministerie van Onderwijs en zijn van toepassing op alle studenten met buitenlandse kwalificaties, ongeacht hun nationaliteit, zowel voor kwalificaties die zijn uitgereikt in landen van de Europese Unie (EU) als in landen buiten de EU.

  1. In aanmerking komende kandidaten moeten in het bezit zijn van een middelbare schooldiploma.
  2. Toegang tot programma's van de tweede cyclus is mogelijk als het bachelordiploma alle volgende kenmerken vertoont:
   • Het is een officiële kwalificatie van de eerste cyclus van het relevante buitenlandse hoger onderwijssysteem,
   • Het is een kwalificatie die wordt afgegeven door een instelling voor hoger onderwijs die regelmatig is geaccrediteerd of erkend in het toekennende land. Als je in een derde land hebt gestudeerd, moet de instelling waar je hebt gestudeerd geaccrediteerd of erkend zijn in het land waar ze actief is,
   • Het is een kwalificatie die toegang geeft tot een vergelijkbaar programma van de tweede cyclus in het relevante buitenlandse hoger onderwijssysteem;
  3. Het is een kwalificatie die overeenkomstige elementen vertoont met de Italiaanse kwalificatie die vereist is voor toegang tot een Laurea Magistrale, zoals de academische aard, onderzoekselementen, de duur van het programma en het totale aantal ECTS (min. drie jaar en 180 ECTS), totaal aantal jaren onderwijs (meestal is 15 jaar vereist).
  4. Het bachelordiploma moet vóór 31 juli 2022 zijn behaald.

  De geschiktheid van de academische graad voor toelating tot Laurea Magistrale wordt vastgesteld door de universiteit die de aanvraag ontvangt. Elke universiteit stelt haar criteria en regels (inclusief vereiste documentatie) vast voor toelating tot en inschrijving voor een opleiding.

  Toelating is gebaseerd op de evaluatie van de academische documenten die bij de aanvraag zijn ingediend, terwijl de inschrijving afhankelijk is van de verificatie van de geldigheid van de verkregen kwalificatie.

  Engelse taalvaardigheidseisen

  Erkende certificatenTest beheerderMinimale score vereist
  Academische IELTSCambridge Engelse taaltest6.0
  TOEFL iBTETS (Università Cattolica-code: 2605)84
  Cambridge English: Eerste, Gevorderde, VaardigheidCambridge Engelse taaltest173
  Cambridge Engels: Business Vantage, BusinessCambridge Engelse taaltest173

  Beurzen en financiering

  Het jaarlijkse collegegeld voor elke 2-jarige MSc-graad voor niet-Europese ingezetenen bedraagt € 8.840 per jaar.
  Om de toegang tot internationale studenten te bevorderen, reserveert Università Cattolica op verdiensten gebaseerde beurzen die de jaarlijkse vergoeding tot 37% van de totale kosten kunnen verlagen en automatisch van jaar tot jaar worden verlengd voor de normale duur van de opleiding.

  Het jaarlijkse collegegeld van elke 2-jarige MSc-graad voor studenten wier gezinsinkomen in Europa en aangesloten staten wordt geproduceerd, bedraagt € 6.250 per jaar en voor studenten wier gezinsinkomen in Italië wordt gegenereerd, wordt het jaarlijkse collegegeld berekend op basis van de financiële achtergrond van het gezin van de student en varieert van minimaal circa € 3.600,- tot maximaal circa € 9.300,- per jaar.

  Financiële hulp en beursmogelijkheden beschikbaar.

  De jaarlijkse kosten van levensonderhoud kunnen variëren over onze 5 campussen, maar u kunt ongeveer € 10.000 tot € 12.000 per jaar schatten voor voedsel, accommodatie, boeken en natuurlijk vrijetijdsactiviteiten.

  Università Cattolica reserveert een gedeeltelijke merit-base en een aantal programmaspecifieke beurzen voor getalenteerde studenten. De beschikbare beurzen zijn beperkt: hoe eerder je solliciteert, hoe groter de kansen!

  Neem contact op voor meer informatie of bekijk de details in het speciale gedeelte op de website voor het door u gekozen programma.

  Campusleven & Faciliteiten

  Ons aanbod aan campusfaciliteiten en -diensten zorgt ervoor dat elke internationale student toegang heeft tot alle ondersteuning, informatie en mentoring waar internationale studenten naar op zoek zijn. Deze omvatten een speciaal internationaal studentencentrum, een huisvestingsdienst, een gezondheidscentrum, sportfaciliteiten en internationale studentenverenigingen.

  Locaties

  • Milan

   Via Giosuè Carducci,28, 20123, Milan

   • Cremona

    Via Milano, 24, 26100, Cremona

    • Piacenza

     Via Emilia Parmense,84, 29122, Piacenza

     • Brescia

      Via Trieste,17, 25121, Brescia

      • Rome

       Rome, Italië

      • Bolzano

       Bolzano, Italië

       • Milan

        Milan, Italië

        • Lugano

         Lugano, Zwitserland

         Vragen